Jul krea Krea med børn

Kalendergave med minder

tirsdag 12. november 2019

December måned nærmer sig og dermed også overvejelser om kalendergaver og julekalendere. Jeg har gjort mig mange tanker om kalendergaver. På den ene side synes jeg, at det er hyggeligt med gaver og magiske overraskelser. På den anden side synes jeg hurtigt, at det bliver overforbrug af ligegyldigt dims.
Vi har med årerne forsøgt os med flere forskellige variationer af kalendergaver og -overraskelser. Vi har haft nissebal i køkkenet, Shanes krea-julekalender, Fabelabs fine kalender, vi har julemus der troligt flytter ind og jeg har været ude i en kombination af juleforberedelser, tryl og gaver.

Sidste år fik jeg den ide, at starte december med at give pigerne hver en pakke med et tomt fotoalbum, tusser, lim og glimmer. Og så fik de, hver dag fra den 1. til d. 24. december, en kuverter med billeder af oplevelser fra året der var gået. Således satte de hver dag i december en ny side i albummet op med nye billeder. Pigerne fik frie rammer til at klippe, klistre, skrive og tegne præcis som de syntes. Det var super hyggeligt med små daglige kreastunder og minder. Og den 24. december havde pigerne hver deres personlige fotoalbum over året der var gået.

Albummet indeholder minder om skiferie, familieferie og fødselsdag i Italien, teltferie i Sydfrankrig, kaninunger, Viggas første skoledag og mange gode gymnastikminder og konkurrencer med halsen fuld af medaljer.

Lykkestunder med sne, ski, varm kakao og klatring på skiferie i Norge.
Familieferie og Carlas 10 års fødselsdag med hele storfamilien i Italien.
Haveliv med kaninunger. Carla er opslugt af at skrive historier og digte på hendes Chromebook. Hun drømmer om at blive forfatter og udgive en bog.
Jysk Mesterskab. Jeg elsker at Carla har skrevet: “Det er en dejlig følelse når vi alle har vundet!”
Seriøs medaljehøst til DM. 2018 var et godt gymnastikår for Carla.

Nu hvor jeg har haft pigernes albums fremme, bliver jeg næsten helt overvældet over, hvor mange gode oplevelser vi havde sammen i 2018. Og jeg tænker, at vi bliver nødt til at gentage succesen og samle minderne for 2019 i et nyt album i løbet af december.

Ideen kan også bruges som en hyggelig julekalender til bedsteforældre. Det kan vist lige nåes endnu :)

Måske kan du også lide disse

1 kommentar

  • Reply Ditte Maria onsdag 4. december 2019 at 22:46

    Det er en helt fantastisk idé! Og netop den tid på året hvor det er fint at gøre status – og tale sammen og reflektere over hvordan tiden prioriteres næste år ♥️

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.