Børnetøj Skiferie

Skiklar – En tjekliste

søndag 5. januar 2014

skiklar

 flyverdragt  Mini a ture // sweater FUB // uldbody Noa Noa miniature // luffer Reima // strikleggins Poppy Rose // elefanthue Poppy Rose // boots Sorel

Vores skiferie nærmer sig og vi er godt i gang med at tjekke op på udstyret. Vi skal til Hemsedal i Norge og det lover godt, for der er masser af god sne deroppe og kun ganske få minusgrader. Håber at begge dele holder til vi kommer :)

Jeg har lavet en lille tjekliste, som nogle af jer måske også kan have glæde af. Den indeholder både et par tips til skitøjet + bud på skitøj som er på udsalg lige nu. Og heldigvis kan børnene jo bruge det meste af det tøj de bruger til dagligt, så man ikke behøver at investere i en helt ny skigarderobe til dem.

Jeg starter indefra og ud:
 • Uldundertøj – Skal vi have supplere lidt op af. Uldbodyer til Vigga og langærmede uldundertrøjer til Carla.
 • Noa Noa miniature har fine uldbodyer på tilbud. De indeholder dog også bomuld, som holder på fugten, så hvis barnet har tendens til at svede, kan det være en god ide at gå efter ren uld eller rigtig skiundertøj, som leder fugten væk fra kroppen.
 • Vi bruger uldstrømpebukser på benene. Så er der ikke noget der skiller eller samlinger der genere i skistøvlerne. Men hvis det bliver meget koldt, kan det være godt med et ekstra lag. For eksempel et par bløde strikbukser.
 • Varme sweatre – Tjek! Vi elsker FUBs klassiske uldsweatre . Fleecetrøjer eller skipullier kan også bruges.
 • Overtøj – Jeg købte nyt for en måneds tid siden, men hvis ikke jeg allerede havde købt, tror jeg at jeg ville have ladet mig friste at Mini a Tures flyverdragter i sporty rød.
 • Huer – Tjek! Tynde elefanthuer, som de kan have på under skihjelmen. Vigga har en fra FUB og Carla har en fra Poppy Rose, som er dejlig tynd i strikken. Jeg tænker, at vi kommer til at kombinere elefanthuerne med halsedisser (halsedisserne inderst og elefanthuerne ovenpå). Så er der ingen risiko for, at der slipper kold luft ind på halsen -brrr!
 • Luffer – Tjek! Jeg har købt fra Reima til alle tre tøser ( inkl. kusine A). Gode store skafter fungere bedst på ski, så de kan trækkes godt ud over ærmerne, så der ikke kommer sne ind. Et spænde ved håndleddet er godt til at holde lufferne på plads. Luffer der skal inden under overtøjet er noget bøvl at bakse med ude på pisterne. De skal bare være nemme at trække på!
 • Støvler – Jeg er i lidt i tvivl om, hvorvidt vi kan nøjes med pigernes almindelige vinterstøvler + Viggas gummistøvler med uldfoer, til når der skal kælkes og leges i sneen. Eller om der skal varmere støvler til… Hvis temperaturen falder, tror jeg at vi får brug for nogle rigtig varme støvler til dem begge to.
 • Goggles – Tjek! De er uundværlige, så snart der sneer en smule. Uden kan man intet se!
 • Ski, skistøvler og hjelm – Vi lejer til pigerne deroppe. Det kan sjældent betale sig at købe eget udstyr til børn, da de fleste vil vokse ud af det fra år til år.
 • Skisele – Til sidst vil jeg varmt anbefale en skisele til de mindste. Det giver dem meget mere frihed til selv at finde balancen, frem for hvis man forsøger at støtte dem ved at holde ved dem eller holde dem i hænderne. Vi tøvede lidt med at bruge selen i starten, da vi troede at den ville trække Carla bagover. Men da vi først fik taget den i brug, fungerede den helt perfekt! Og på Carlas tredje dag på ski, havde vi hende med ude på en lang tur i terrænet (se pralevideo her ;)
Husk også:
 • Kælk til når de små ben bliver trætte.
 • Og til rygsækken – Masser af chokolade, termokander med varm kakao +  rigeligt med lommetørklæder (min søster har arbejdet en vinter som børneskilærer og der blev tørret rigtig mange små næser ;)

Måske kan du også lide disse

7 kommentarer

 • Reply Tina søndag 5. januar 2014 at 20:51

  En liten kommentar fra en nordmann, en kan sagtens nøye seg med alminnelige vinterstøvler så lenge skafteter høyt nok (slik at det ikke kommer sne i) og de er romslige nok til et par ekstra ullstrømper. Håper dere får en hyggelig ferie!

  • Reply Mette mandag 6. januar 2014 at 19:58

   1000 tak for rådet :) Så kan det godt være, at vi bare skal nøjes med de støvler vi har. Vi satser også på at have skistøvler på det meste af tiden ;)

   • Reply Tina fredag 24. januar 2014 at 15:48

    Ja, ik’ ;-)

 • Reply Heidi mandag 6. januar 2014 at 13:28

  Kære Mette

  Jeg glæder mig til at høre om jeres erfaringer!
  Vi tager til Norge i februar med vores børn på 4 og 1 år op til min mands families hytte.
  Den står på langrend – så vi er lidt spændte på hvordan vi skal introducere skiene for den 4årige som aldrig har prøvet ski før. Den lille planlægger vi enten at tage med i pulk hvis det er muligt (ikke for koldt) og ellers må hun blive i hytten med bedsteforældrene. Har du/ I pulk erfaring?

  Kh Heidi

  • Reply Mette mandag 6. januar 2014 at 21:37

   Det lyder godt nok hyggeligt. Jeg har hverken erfaringer med langrend eller pulk. Vi har kun haft Carla med på ski en gang da hun var to et halv og det gik over al forventning! Jeg tænker da at det bliver super med en 4-årig. Så længe at man ikke presser dem og der er varm kakao og chokolade i pauserne :)
   Og så har vi iøvrigt rigtig gode erfaringer med at have bedsteforældre med på skiferie ;)

   Rigtig god ferie til jer!

 • Reply Rebecca torsdag 9. januar 2014 at 12:16

  Hej Mette

  Først og fremmest tusind tak for en meget fin blog, som jeg har fulgt i flere år! Mine piger går meget på ski (langrend -vi bor i Norge :)). Jeg kan anbefale at bruge tynde uldbukser og uldsokker i stedet for strømpebukser – da er det lettere at skifte hvis man får våde fødder mens man er ude. Vi har rigtig god erfaring med Hestra fjellvott jr (fåes bl.a. hos Friluftsland). En udtagbar ullluffe gør den ekstralett at tørre og da er der også mulighed for at bruge en tyndere inderluffe i varmere vejr eller endda en ekstra inderhanske når det er rigtig koldt. Kvaliteten er også rigtig god – går nemt i arv :). Vi har altid kun brugt ren uld som inderlag og har reguleret mellomlaget (fleece eller uldtrøje) alt efter temperaturen og aktivitetsnivå.

  Håber at i får en fantastisk tur!

  Mvh.
  Rebecca

  • Reply Mette lørdag 11. januar 2014 at 15:18

   Hej Rebecca

   Mange tak for dine gode råd. Hvor er det hyggeligt, at du har fulgt med på bloggen så længe :)

   God pointe med strømpebukser vs. lange underbukser. For vores vedkommende tror jeg ikke, at det bliver så aktuelt i år, da jeg regner med ikke vi stå forholdsvist tæt på hytten det meste af tiden, og at vi skal ind til frokost, og Vigga til middagslur, så vi kan nemt komme ind og skifte (selvom det selvfølgelig er et mas med alt udstyret og tøjet hver gang ;). Men bestemt et godt råd, til når man skal ud på længere ture.

   Jeg elsker også Hestras vanter. Har dem selv og de er kanon, men vi har ikke investeret i dem til pigerne. Men du har ret, det havde måske været et god investering, netop når de kan gå i arv.

   Kh Mette

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.