Carla og Viggas deleværelse

DSC_8188DSC_8296DSC_8203DSC_8237DSC_8090DSC_8225DSC_8282DSC_8219DSC_8007DSC_8001DSC_8158

Tid til at få gjort noget ved et lille hængeparti… Det er ved at være noget tid siden, at jeg viste lillebitte sneakpeak af Carlas seng og lovede at vise resten af sengen frem. Her kommer den så, bedre sent end aldrig, håber jeg ;) Vi byggede sengen til lejligheden i sin tid, for at Vigga skulle kunne overtage Carlas tremmeseng. I lejligheden havde vi kun ét soveværelse (og en sovesofa i stuen, så vi kunne dele os op på kryds og tværs efter behov), så da vi skulle blive fire, blev det for alvor en udforing med sovepladser. Løsningen blev at bygge en køjeseng til Carla over dobbeltsengen. Det var tæt, men det var også ganske hyggeligt for en begrænset periode. Sådan lidt vandrehjemsagtigt :) Ideen med huset på køjesengen, var at Carla skulle have sit eget lille storesøsterrum, hvor hun kunne sidde og hygge med bøger og sådan. Inspirationen til huset fandt vi i den fine Maja seng.

Her i vores nye hus deler Carla og Vigga værelse. Der er to børneværelser i huset, men det andet værelse indretter vi, til at starte med, som “familie-tegnestue”, med både “voksenarbejdspladser” og en kreaplads til Carla. På den måde kan vi arbejde og være krea allesammen sammen, og Carla får en plads til sit storpigedims uden for Viggas rækkevide. I lejligheden havde vi indrettet køkken, cafe og kontor til Carla i køkkenet og stuen, og de små børnerum i rummet er fulgt med ud i huset. Så så længe at pigerne stadig er så små, synes vi ikke at der er behov for at de har hver deres værelse og vi synes at det er trygt og hyggeligt med et deleværelse. For Carla er det helt naturligt at de deler. Jeg tror slet ikke at hun har tænkt tanken, at de kunne have hver sit.

Den nederste seng har vi bygge på her efter at vi er flyttet. Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt vi skulle lade rummet under sengen stå frit og nøjes med den øverste seng. Vi prøvede først at have et lille bord og små stole stående derinde, men vi valgte at bygge den nederste seng på, fordi vi syntes, at der manglende et sted på værelset, hvor vi kunne læse og putte sammen. Jeg var lidt spændt på, om Vigga ville få glæde at sengen når den blev hævet op, men hun elsker at kravle op og sætte sig med en bog, og sidder og læser højt for sig selv derinde. Det ser så sødt og hyggeligt ud, og ind til videre har hun(7-9-13) ikke haft nogle styrt derfra. Det er sjovt at se, hvordan “hulen” tiltrækker børn og at det er der de søger ind og opholder sig, – både da der var små møbler derinde og nu hvor det er en seng.

Vi har monteret klatregreb til vores lille klatretøs og det har fungeret uden problemer lige fra starten. Inde fra rummet i underkøjen er der indbygget en bogkassereol fra Trævarefabrikkernes udsalg og under sengen er der gjort klar til at bygge skuffer til opbevaring af legetøj, så sengen indeholder også en hel del opbevaringsplads.

Nu hvor vi er ved at have det sidste på plads på børneværelset, tænker jeg at det er lidt utroligt, at det eneste nye der er kommet til efter flytningen er den nederste seng og stjerne-wallstickers over Carlas seng. Og så lige guldspejlet, som er fra mit gamle værelse hos mine forældre og som jeg vil male enten mint eller gult på et tidspunkt. Men det er ikke lige første prioritet på to-do listen pt. ;)

Hvis I er ude efter mere inspiration til byg-selv senge til deleværelser, så kig forbi hos Christina, hvor de har bygget en rigtig fin løsning med masser af opbevaringsplads.

Comments
53 Responses to “Carla og Viggas deleværelse”
 1. Ann-Sophie siger:

  Åh, hvor er det bare fint og hyggeligt derinde! Jeg ELSKER ideen med klatregrebene. Simpelthen genialt. Din seneste kommentar inde på bloggen gik vist iøvrigt tabt i flytterodet, men jeg nåede heldigvis at læse den pr. mail. Og jeg glæder mig overordent til at se dit fine univers flankeret af lidt lavendelfarve <3

  • Mette siger:

   Mange tak, Ann-Sophie :) Jeg har slet ikke nået at lægge en hilsen hos dig efter din flytning. Jeg glæder mit til forsat at følge dig. Også som solo ;)

   Jeg midstede desværre også en masse kommentarer på at af mine indlæg, da jeg flyttede til WP. Håber stadig at vi kan få dem hentet over på en eller anden måde ;)

 2. Ida siger:

  Sikke et fint resultat, Mette! Jeg ville elske at være barn i det værelse.

 3. Dorthe siger:

  Hvor er stjernerne fra? og lucky boy sunday strudsen?
  værelset er bare så fint.

 4. Østfronten siger:

  Hvor er det bare blevet et fint dobbeltværelse! Og jeg er helt enig med dig i, at små børn meget gerne må dele værelse. Mon ikke de nok skal sige til, når de ønsker sig mere privatliv? Det tror jeg. Og hvor er sengen fin :) Det er bestemt en løsning, vi kunne overveje til Bean, når hun engang vokser ud af Junoen (og/eller en anden lille éen skal overtage den). Huler er fantastiske, og jeg glæder mig sådan til vi får tid (læs: og penge!) til at få lavet det kombinerede bade/Bean-rum om til et decideret Bean-værelse, med plads til leg, til hygge, til putning og til alt det andet derimellem. Herunder fine opbevaringsløsninger ;)

  • Mette siger:

   Mange tak :) Jo, jeg er ret sikker på, at vi nok skal finde ud af det, når der bliver behov for eget værelse. Men ind til videre vil Carla og Vigga gerne hinanden så godt som hele tiden, og Carlas veninder vil også meget gerne Vigga når de er på besøg :) Så ind til videre fungerer det helt perfekt :)

 5. Det ser fantastisk hyggeligt ud. Du formår altid at tilføre jeres indretning en rigtig god stemning. Vores børn deler også værelse, og vi har også bygget en høj seng med hus øverst til F, og det er så fedt at han har sit eget rum, hvor han kan få lov at slippe for lillesøster og hendes veninder. Nu vil han dog gerne have en dør med krog i, for ellers kan de små ikke holde sig væk ;)

  • Mette siger:

   1000 tak, – det er jeg meget glad for at høre at du synes :) Jeres seng ser også suuper fed ud! Kan godt forstå at storebror kan have svært ved at holde lillesøster og hendes veninder ude derfra ;)

 6. Fototosse.blogspot.dk siger:

  Hvor er det fint. Hyggeligt med lyskæden over sengen ;o)

 7. Maiken siger:

  Hvor er det blevet et dejligt pigeværelse med mange fine detaljer. Sengen kommer virkelig til sin ret, og Vigga kan sikkert (med sengehest) flytte over i den nederste, når hun er vokset ud af tremmesengen.

  Idéen om deleværelse synes jeg er rigtig fin, og jeg prøvede også at forslå det hos os, men der blev nedlagt veto. Jeg kan ellers godt lide at rummene deles op til forskellige funktioner, og med rum-i-rummene som jeg også synes du så fint fortæller I gør. :)

  • Mette siger:

   Det kan hun helt sikkert. Carla flyttede jo direkte fra tremmesengen til overkøjen. Så når Vigga rykker videre fra tremmesengen, bliver der jo plads til en tredje på værelset (haha ;).

   Må jeg spørger hvorfor Carsten er imod deleværelser?

   • Maiken siger:

    Tja, det var vist noget med at “mine børn skal have hvert sit værelse” og en provinsiel opfattelse af, at sådan skal det bare være, når der er værelser nok. Jeg forstår ikke helt det argument. ;)

    Du har ret. Der er ingen gode argumenter for, at der ikke kan være en 3′er i værelset (bortset fra forældremæssigt overskud – men nevermind! :-D )

 8. Sanne siger:

  Hold nu helt op hvor er det lækkert og indbydende. Flot!!!
  Hilsen fra
  Sanne

 9. Karina siger:

  Virkelig fin løsning I har lavet til jeres piger. Super hyggeligt værelse.

  Kh. Karina

 10. Malene siger:

  De er heldige dine piger :)

 11. Lovisa siger:

  Vilket underbart rum!! Jag älskar alla smådetaljer och sängen blev ju så fin :D

 12. Maria siger:

  Hvor er det fint! Det hele! Så mange fine detaljer, og super fedt med de indbyggede reoler og skuffer.

  Vores unger deler også værelse. Det er super hyggeligt, og jeg har altid været pro deleværelser(er selv vokset op på samme måde som lille). Dog har mine børn forskellige behov i forhold til at sove, og det er virkelig et kæmpe minus. Troede at alt ville justere sig efterhånden, men nu har de delt værelse i et stykke tid, og det har ikke gjort noget godt for nattesøvnen. Men det er stadig sååå hyggeligt deroppe:) Ville ønske vi havde plads til bogreoler og den slags opbevaring, men mine børns deleværelse er kun ca. 6-8kvm! Vi har dog også et kælderværelse til krea og leg, så det hjælper lidt på det.

  Måske jeg også skulle lægge et par billeder op en dag,

  nå, men rigtig skønt at få et kig ind i jeres hjem og i pigernes verden!

  • Mette siger:

   Ja, jeg kan sagtens forestille mig, at søvnen kan blive en udfordring. Vigga bliver pt. også puttet i soveværelset og lagt ind på værelset efterfølgende, men jeg håber at vi snart kan putte dem sammen derinde. Umiddelbart virker det ikke til at de forstyrre hinandens søvn. Carla sover efterhånden tungt, når først hun sover, men Vigga sover uroligt med den alder hun har, og kommer som regel ind til os i løbet af natten.

   Ja, læg endelig billeder på af jeres værelse. Glæder mig til at se det :)

   • Maria siger:

    Albert har også nået en alder hvor han som oftest sover som en sten, heldigvis;) Men han kan sagtens rode rundt, og endda tale i søvne nogle gange, og det larmer jo altså en del. Og min Karla er “kun” 10mdr og sover tilgengæld ret let. Dårlig kombi lige nu.
    Karla bliver puttet i sin egen seng på værelset samtidig med Albert, men vågner så i løbet af natten og kommer også ind til os.

    Ja, må hellere få taget nogle billeder, men helst i opryddet tilstand, he he;)

 13. Anne siger:

  Hold nu op!!! Hvor er det lækkert……. Jeg er meget imponeret..:) (ja det er manden, som blev tvangsindlagt til at kigge med, også;) Simpelthen så mange fine detaljer og sikke et lækkert lyst rum…
  Gid man havde en mand med de ‘bygge-evner’…;)
  Kh Anne

  • Mette siger:

   Mange tak, Anne :) Det meste af sengen (undtagen huset) er blevet skåret ud efter mål i et byggemarked, så det kræver faktisk ikke den helt store snedkereksamen at bygge det (siger jeg, som har stået for at passe børn, mens projektet stod på ;).

   • Anne siger:

    Hmmm.. Måske man skulle overveje det en ekstra gang…:) Ellers må jeg jo hidkalde farmand..
    Måske du vil høre bygherren om han tænker det er en alt for uoverkommelig opgave for en næsten bygge novice..;)?
    Er vild med klatregrebene – det ville Karoline elske…

    • Mette siger:

     Bygherren siger, at man selvfølgelig skal have værktøjet i orden og kunne bruge det ;) Her fik vi også lidt hjælp fra min far og for mig at se, så det ud til at være meget godt med et par ekstra hænder, da de største dele skulle monteres ;)

     Carla har også været ret begejstret for klatregrebene og N nåede kun lige at monteret et par stykker af dem, før hun havde besteget sengen første gang :)

 14. Louise Riisberg siger:

  Hold da kæft et lækkert dele værelse, manden er helt vild med sengen :-) Hvad gav i for reolen? Vi mangler nemlig noget opbevaring på Siljes værelse ;-)

  • Mette siger:

   Tak :) Jeg mener at det kvadratiske modul koster ca. 600 kr hos trævarefabrikkernes udsalg. Priserne varierer efter træsort. Vores er birk. De fåes også i bøg og fyr, som jeg mener er lidt billigere.

 15. Louise siger:

  Nøj hvor et fint værelse! Glæder mig helt til vi skal flyt nu, og jeg skal lave nyt tøseværelse :-) Hvor er den lyserøde sky fra?

 16. Mette siger:

  Tak :) Ja, det er skønt at få muligheden for at starter på en frisk med indretingen når man flytter. Men pyh, jeg synes også at det er hårdt at flytte med små børn. Der er bare ikke ret meget tid tilovers til at komme på plads i.

  Skyen er fra The butter flying og forhandles blandt andet hos Lille Figaro. Vi har haft den over Viggas puslebord, hvor den hang i en elastiktråd, så den kunne “hoppe” lidt, men nu har den fået plads over Carlas hus som “drømmefanger” :)

 17. Pia siger:

  Sikke en fantastisk seng I har fået lavet – hyggeligt værelse jeres piger har ;o)

 18. Cecilie - Makwerk siger:

  Ej hvor er den bare fin, den seng! Har I selv lavet et skelet til sengen, og så monteret sider og hus på? Er lidt nysgerrig på konstruktionen:-)

  • Mette siger:

   Tak Cecilie :) Ja, sengen er monteret på en træramme, som er skruet fast på de to vægge og understøttet med to søjler i de to hjørne i enden med klatregrebene. Pladen med klatregrebene er netop monteret på rammen og søjlerne og søjlerne er skjulte, fordi der er bygget en bogkasse ind, som der er adgang til fra den nederste køje.

   Håber at det giver mening?

 19. Marie siger:

  Dejligt værelse. Kan du mon huske, hvor I købte klatregrebene? Mvh Marie

 20. Astrid siger:

  Det er virkelig et fint pigeværelse og skøn kreativ seng:-) Jeg er specielt også vild med de skønne ting på 1. Etage – kan du huske hvor skyen er fra – jeg ved de kunne købes hos lille figaro på et tidspunkt, men ikke mere… Og den ville være så fin over min datters seng:-) Håber du kan hjælpe?:-)

  • Mette siger:

   Mange tak :) Skyen er fra et mærke der hedder The butter flying. Jeg tror at designeren har sig egen shop på Etsy, og du kan vist også finde andre (udenlandske måske) forhandlere.

 21. Olivia siger:

  Super fint værelse :-) har i selv bygget sengen?:-)

 22. Astrid siger:

  Tusind tak for hjælpen:-) Jeg går i gang med at lede…:-)

 23. Sus siger:

  Nice! Where I can buy the wood monkey? I love it!
  Thanks!

 24. Christina siger:

  Har længe gået og tumlet med ideen om klatreknopper på seng men havde ikke helt fundet løsningen endnu, DET tror jeg at jeg har nu. Super fint :) og elsker ideen med “familie” arbejdsværelse, da jeg snart skal studere igen og kontoret står på listen over hjemmeprojekter vil jeg helt sikkert tænke min lille Iben med i planerne så der også er plads til hende :) Tak for god inspiration :) Venlig Hilsen Christina

 25. Julie E siger:

  Hejsa
  Jeg faldt over din blog da jeg leder efter en ny seng til min søn og datters deleværelse. Denne er helt perfekt! Vi er ret nybegynder i det her diy seng, så er jeg så heldig at du måske har mål på sengen og måske en liste over hvad i har købt?

  Tak for inspitation!

 26. Gitte siger:

  Hej har I en arbejdstegning på sengen?

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] 10. How cool is this built in rock climbing wall bunk bed? By Carlas Cafe […]Leave A Comment