Forår Krea med børn Påske

Coraona-aktiviteter, gækkebreve og Carlas karsebarometer!

søndag 12. april 2020

De seneste uger har vi jongleret en helt ny hverdag med hjemmearbejde- og skole – på godt og ondt. Det har været udfordrende at skulle passe både jobs og hjemmeundervisning samt skulle finde os til rette i en helt ny og ukendt situation. Vi har skattet vores lille have og ikke mindst trampolinen, som vi alle har brugt til at få rystet både kroppen og hovedet efter behov – den har været vores ventil i den nye hverdag.

Men bortset fra situationens dybe alvor, synes jeg også at der er noget særligt over undtagelsestilstanden. Ikke mindst nu, hvor vi er nået til påskeferien og ikke er hængt op af arbejde og skoleopgaver. Vi er bare os fire og der er en ro over ikke at skulle noget. Den nye situation gør, at vi ser alting i et nyt perspektiv, bryder med vaner og mønstre – og nye muligheder og ideer opstår. Vi sætter tempoet ned og sætter pris på det simple og det nære. Det kan jeg godt lide.

#sammenhverforsig

Dagsrytmen skrider lidt, ikke mindst for Carla, som elsker at være sent oppe. Her i ugen viste det sig, at hun havde ligget og set serier den halve nat sammen med sin veninde over Google Meet :) #miniteenanger

Det er ret fint, hvordan der opstår nye måder at være sammen på. Pigerne har lært at holde Google Meet og Hangout-møder med deres klassekammerater og lærere. Vigga og kusine Anna (som bor i Aarhus – 150 km fra os) har holdt “lektiecafe” sammen over facetime på Snapchat. Her i ferien hygger de sig med at spiller Roblox sammen, mens de snakker sammen på Snapchat. De spiller også sammen med Annas bedste veninde, som Vigga nu har lært at kende, på trods af at de bo i hver sin by og aldrig har mødt hinanden før.

Skater girls

Carla har fundet sit gamle skateboard frem og skater sammen med et par veninder fra klassen. Hun er kæmpe fan af Sky Brown og er blevet helt sej til at køre på ramper. Vi nåede også lige at få anskaffet et skateboard til Vigga her inden ferien, så nu kører vi ud og mødes med Carlas veninder ude på skateramperne. Ret skøn aktivitet i det gode forårsvejr og tilmed en aktivitet, hvor det giver sig selv, at holde afstand til hindanden – win win :)

Spil, 7 kabale og rosé

Vi får også spillet flere spil end nogensiden før. Jeg selv har genopdaget 7 kabalen, som gør sig fortrinligt sammen med et glas rosé – haha :) #gammelmor

Vi spiller bl.a. Scrabble, Sorteper, Sigurds Danmarks Historie, Hvem er Hvem, Kalaha, Safari School (super sjovt, også med mindre børn) og Sagaland – et gammelt spil fra min barndom :)

Påskekrea

Der er også blevet tid til lidt krea. Pigerne har malet påskeæg, sået karse, klippet gækkebreve og Carla har lavet et ret skønt karsebarometer :)

Jeg synes, at traditionen med gækkebreve har været ekstra hyggelig i år, hvor pigerne ikke ser deres venner i skolen. Carla og Vigga har både sendt og modtaget flere gækkebreve – og der er allerede blevet udvekslet – og spist – påskeæg i stor stil :)

Jeg håber, at I nyder påskedagene og at I får det bedste ud af situationen. Hvis I mangler inspiration til lidt påskekrea i børnehøjde, har jeg gennem årerne delt vores små påskekreaprojekter her.

Måske kan du også lide disse

ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.