Fødselsdag Krea med børn mad Sweets

6 års fødselsdag

tirsdag 24. juni 2014

børnefødselsdag kagebutik

På vej hjem fra børnehave i går fik Carla en ide om, at hun ville lave en kagebutik af en papkasse til sin fødselsdagsfest for børnehaven,  -og den var jeg selvfølgelig med på! :) Så frem med papkasse, papirsdug, flagranke og helliumballoner, og ikke mindst frosting, bær og alt det krymmel og kageglimmer som skufferne gemte på.

børnefødselsdagkagebutikfødselsdag cupcake

Carla havde en super dag. Der var gang i den fra det øjeblik vennerne kom ind af døren med frugt, foldbold, elastik hopperi, udklædning på værelset og legekøkken i stuen. En voldsom byge fik hurtigt alle indendørs, hvor vi dækkede op til frokost med papirsdug på gulvet, børnehavens fine fødselsdagstraditioner og til sidst bestilte børnene hver deres kage med pynt efter eget valg hos Carla i hendes kagebutik.

cupcakesfødselsdagskage

Da kagerne var spist, hentede ungerne de sidste grøntsagsrester fra frokosten op i butikken og så var de hurtigt udsolgt. Jeg tænker, at butikken også vil blive fundet frem til isbutik mm. hen over sommeren.

fødselsdag legebutik

Vi nød allesammen de gode timer sammen med børnehavevennerne og da vi fulgte dem tilbage til bussen, sagde Carla at hun gerne ville gøre det igen. Da jeg senere spurgte Carla, hvad det bedste havde været, var hendes svar “At de kom” :) 

Det er lidt vemodigt at “de store” nu kun har få uger tilbage sammen i børnehaven, og at de skal spredes ud på en del forskellige skoler. Heldigvis har Carla stadig gymnastikken sammen med bedsteveninden (som jeg i øvrigt har bemærket holder om Carla og krammer og løfter hende på flere af billederne fra i dag, – søde tøser :)

krus med navn

Carla havde lavet krus med navne på til alle børnene. Jeg synes at det var en hyggelig detalje og ikke mindst en god måde at få hende involveret i forberedelserne på i går eftermiddags, hvor vi havde lidt travl med at gøre klar til den store dag.

Måske kan du også lide disse

14 kommentarer

 • Reply etdelerum tirsdag 24. juni 2014 at 23:19

  Det ligner altså en skøn fest. Hendes ide med kageboden er bare så god – børn har nu ofte mange gode ideer. Og hvor er det en fin detalje med de håndskrevne krus.
  /tina

  • Reply Mette onsdag 25. juni 2014 at 23:39

   Tak :) Ja, børn har så mange gode ideer. Gid man havde lidt bedre tid til at lytte til dem og føre dem ud i livet sammen med dem til daglig :)

 • Reply Christina tirsdag 24. juni 2014 at 23:24

  Det er så fint det hele Mette

  • Reply Mette onsdag 25. juni 2014 at 23:41

   Tak Christina. Jeg synes også at det endte med at blive rigtig fint :) Og så er jeg blevet helt grebet af det cupcake pynteri. Tror at jeg må i gang med at bage kager igen ;)

 • Reply Tine onsdag 25. juni 2014 at 06:43

  Det er simpelthen så fint, Mette! Og super kært, at Carla selv har lavet skilte til det hele.

  Jeg har lagt mærke til, at du får mange spamkommentarer. Har du overvejet et (andet) spamfilter? Jeg bruger Akismet med stor succes. Det var lige en tanke… ;)

  • Reply Mette onsdag 25. juni 2014 at 23:44

   Tak :) Ja, hun elsker at skrive, så det var en god opgave for hende :)

   Ja, jeg får virkelig mange spamkommentarer, det er super irriterende! Jeg bruger faktisk allerede Akismet, men det kan være at det trænger til at blive opdateret…

 • Reply Tine onsdag 25. juni 2014 at 13:35

  Store dejlige pige! Jeg savner dem begge! Godt hun havde en god dag med sine venner. Jeg er gået på jagt efter en kolibri. Not so easy!

  • Reply Mette onsdag 25. juni 2014 at 23:46

   Åh, hun bliver ellevild hvis det lykkes dig at fremskaffe en kolibri! (og det gør Austin sikkert også ;).
   I dag havde hun en død humlebi i en halv valnøddeskal med hjem i rygsækken. Den hedder Humle og efter sigende har F en levende i sin taske som hedder Honning… ;)

 • Reply Ida onsdag 25. juni 2014 at 14:34

  Jeg elsker Carlas opfindsomhed! Og hvor ser de dog søde ud alle børnene.

  • Reply Mette onsdag 25. juni 2014 at 23:48

   Det gør jeg også Ida :) Og ja, det er så skøn en flok unger. Ligesom til Viggas fødselsdagsfest med vuggestuen, havde jeg lyst til at beholde dem alle samme :)

 • Reply camille milk torsdag 26. juni 2014 at 20:42

  Så fin en blog du har her, jeg kikker mig lige lidt mere omkring ;-)

  Det ser ud til, at have været en dejlig fødselsdag og sikke lækre kager.

  Kh Camille Milk

  http://www.milkogco.com

  • Reply Mette onsdag 2. juli 2014 at 22:37

   Velkommen til! Kig dig endelig omkring :)

 • Reply Anita torsdag 26. juni 2014 at 22:41

  Åhh sikke en fin fødselsdag, og fantastisk idé med et kagebod :) Den skriver jeg mig lige bag øret til næste fødselsdag…
  Kender i øvrigt alt for godt til en hektisk hverdag, min blog er også gået i dvale de sidste par uger…

  • Reply Mette onsdag 2. juli 2014 at 22:40

   Dejligt hvis I kan bruge ideen :)

   Ja, en hektisk hverdag er nok desværre realiteten for rigtig mange børnefamilier. Man må øve sig i at prioritere og sætte ambitionerne lidt ned. Vi er desværre blevet rigtig “gode” til bare at skære af nattesøvnen. Det holder ikke i længden…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.