Børnetøj krea

Libertynederdel og -scrunchie

torsdag 28. september 2017

Jeg har lavet et lille upcycling-kreaprojekt af et par libertysommerkjoler, som Carla og Vigga var vokset fra. Jeg klippede kjolerne midt over et stykke højere oppe end livet, syede en løbegang til elastikbånd i livet og vupti, -to nye nederdele til efteråret!

De blå og rosa nuancer i libertyprintet passer så fint til pigernes navy og rosa garderober. Jeg kan godt lide tanken om, at give tøjet forlænget levetid, -omend det gjorde lidt ondt på mig, at klippe i de fine kjoler. Det har været hyggeligt at få fundet symaskinerne frem igen og tilmed et meget overkommeligt kreaprojekt, som næsten ikke kan gå galt.

Det resterende stof fra den øverste del af kjolerne brugte jeg til scrunchies. Egentlig tænker jeg, at pigerne godt selv kunne have syet scrunchierne ( i hver fald Carla). Jeg mindes, at jeg syede scrunchies (eller slikposer, kaldte vi dem vist dengang) i systuen da jeg gik i fritidsklub og var på alder med Carla.

Carla og Vigga kunne slet ikke stå for de fine strygepatches, da vi var i Stof & Stil efter elastikbånd til nederdelene, så nu mangler vi bare at få fundet ud af, hvor de skal stryges på : )

Dukkerne Lili og Ditte har også fået en hjemmesyet gymnastikdragt hver. Det var lidt mere udfordrende at ramme den rigtige pasform og ikke mindst at få syet rundt langs kanterne ved de små udskæringer ved armene og benene. Men det var alle anstrengelserne værd, for nu bliver der trænet intensivt på dukkeholdet, både med bom- og gulvøvelser og kæmpesving i barren : )

Dukke Ditte har fulgt Carla siden hun var 1 år gammel. Hun har været med til adskillige gymnastiktræninger, konkurrencer og træningslejrer, så det manglede vel egentlig bare, at hun fik sin egen dragt.

I sommers tror jeg at Vigga blev en lille smule misundelig på Carlas særlige bånd til Ditte, så vi måtte have fundet en tilsvarende dukke til hende. Vigga har døbt hende Lili og det synes jeg passer så fint til hende. Hun har i øvrigt også fået et par mini-scrunchies som matcher hendes gymnastikdragt : )

Måske kan du også lide disse

2 kommentarer

 • Reply Tanja Dyring torsdag 28. september 2017 at 20:17

  Ej en god ide – elsker det stof ??

  • Reply Mette torsdag 12. oktober 2017 at 11:54

   Tak Tanja : ) Ja, jeg kan også rigtig godt lide det print. Ikke alt for yndigt, passer til det meste og ingen pletter ses, Win-win ; )

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.