Børnetøj Fødselsdag Legetøj og bøger

Vigga 3 år

lørdag 7. marts 2015

Vigga fyldte 3 år i onsdags og vi havde sådan en fin dag sammen med hende. Jeg synes tit at man som forældre oplever og siger, “at man ikke kan følge med” og “slet ikke kan forstå, at de bliver så hurtigt store”. Men med Vigga har jeg det lige omvendt. Jeg synes altid at hun har været hos os. Og jeg har længe ikke rigtig kunne få det til at passe, at hun “kun” var to år. Hun er så bevist og hun har talt fuldstændig rent og utrolig nuanceret siden i sommers. Hun tager på et splitsekundt klatregrebene på Carlas seng op i overkøjen (selvom hun godt ved at hun ikke må, når jeg ikke er der ved hende). Hun er har et temperament og en viljestyke uden lige, og en charme ligeså. Og hun står ikke tilbage for at bruge nogle af delene, for at opnår hvad hun vil. Hun snor hele familien om sin lillefinger, den lille l… ;)

fødselsdagsgaver
Hun havde ønsket sig “løbesko” i fødselsdagsgave og de skulle(!) være de sammen som dem hun havde sidste år. Jeg synes efterhånden, at det kan være lidt svært at finde på gode jule- og fødselsdagsgaver. Især til Vigga, som jo har mange ting fra Carla. Men jeg havde lagt mærke til, at hun var rigtig begejstret for en kuglebane i børnehaven, så jeg fandt denne her fra Haba. Sættet på billederne fik hun af os fra morgenstuden og om eftermiddagen fik hun musik sættet her fra mormor og morfar og olderne. Jeg synes at det er fantastisk med med kreativt legetøj, og kuglebane har vi allesammen lyst til at lege med. Og vi (hendes far og jeg) ønsker os allerede at udvide samlingen med flere sæt ;)

IMG_8471
Carla ville gerne give Vigga en kjole i fødselsdagsgave, og jeg vidste at hun havde forelsket sig i denne med guldglimmer fra Chrisitna Rohde. Jeg bliver ofte spurgt, om mine piger bliver glade for tøjgaver, og det er lidt forskelligt, men som regel synes jeg at de gør. Og som billedet herunder viser, går de i hvert fald rent ind, når det er tøj med glimmer :)

IMG_8438

Måske kan du også lide disse

18 kommentarer

 • Reply Maria søndag 8. marts 2015 at 08:51

  Tillykke med din fine pige. Så skønne billeder.
  Et lidt underligt spørgsmål: har længe været på udkig efter et gulvtæppe som I har liggende i stuen.
  Hvor er det fra?

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 21:16

   Mange tak, hvor det dejligt at mærke at I stadig er nogle der følge med og lægger kommentarer, selvom her er så stille for tiden. Tak for det :)

   Tæppet er “bare” fra Ikea. Det er ved at udgå fra deres sortiment, så man skal være hurtig at få fingrene i det, mens det stadig er på lager.

 • Reply Mie søndag 8. marts 2015 at 09:00

  Stort tillykke med hende, Mette. Jeg synes så til gengæld det er lidt vildt hun allerede er 3 år, for synes lige du har vist babybilleder af hende :) Virkelig en god ide med kuglebaner, det bliver man vist aldrig for gammel til at synes er bare lidt sjovt :)

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 21:23

   Tak, Mie :) Haha, er det rigtig?! :) Måske er det også fordi, at der er sket så meget i vores live de sidste 3 år, med flytning og min nye virksomhed.
   Og ja, jeg var også rigtig glad for kuglebane-ideen. Der står 3-10 år på den, så der er jo mange års leg i den for begge piger, og så er det jo en ret god ting at samle på til fremtidige fødselsdage og julegaver ;)

 • Reply Helene søndag 8. marts 2015 at 09:25

  tillykke med hende!
  Hvor er de flotte “poser” i baggrunden fra? Manglernoget at samle legetøj i, og de ser da så fine ud :-)

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 21:25

   Tak :) Poserne er fra OYOY. Jeg forhandler dem på Lillelykke.dk. Jeg kan varmt anbefale dem til legetøj. Vi bruger dem til Lego, som vi har inde i stuen :)

 • Reply Ida søndag 8. marts 2015 at 20:41

  Tillykke til skønne Vigga! Jeg er altså også stadig fuld af beundring over hendes sprog, det var jo som at snakke med en stor pige.
  Det lyder som nogle helt igennem rare og gode gaver, I havde fundet til hende. Sådan en guldglimmer kjole ku’ også vække begejstring herhjemme, tror jeg.
  Og så må jeg sige, at jeg synes, I har SÅ fornuftigt et forhold til forbrug – og det på trods af at du har din egen webshop! Når det kommer til både pigernes garderobe og deres mængde af legetøj (som jeg altså synes er ret behersket, især i betragtning af at de er to) praktiserer I lidt men godt, kvalitet og “gennemtænkthed”. Inspirerende!

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 21:45

   Tak Ida. Ja, det er ret vildt med hendes sprog. Det var lidt det samme med Carla, men jeg tror faktisk at Vigga er endnu “hurtigere”. Hun er også allerede begyndt at interessere sig for bogstaver og kan høre hvilket bogstav mange ord starter med (måtte jeg jo lige dele med skolelæreren ;). Hun er begyndt at “samle på penge” til hendes sparegris og i morges var hun i min pung, på udkig efter mønter til sin samling. Men da der ikke var nogle kontanter (hun havde allerede været der) fandt hun Visa kortet og mente at det måtte være hendes, for der stod V for Vigga ;)

   Hvor er det dejligt at høre, at du synes vi har et “fornuftigt forbrug”. Det er jo lidt en af mine mærkesager ;) (Men er du sikker på at du har set alt deres legetøj? Jeg synes at det hober sig op alle vegne, og jeg “tør” ikke rigtig sortere ud i det ;). Men ja, lidt men godt og bevidst forbrug er vejen frem :)

   Guldkjolen tror jeg desværre kun går ned til str. 3 år, men jeg kunne også godt forestille mig, at den også ville fænge de helt små piger :) Den er så fin og simple, at den sagtens kunne bruges fra fra str. 1 år til str. L :)

   • Reply Ida mandag 9. marts 2015 at 06:24

    Jeg var også fluks inde og tjekke, og du har ret, kjolen findes kun ned til str 3 år. Øv.
    Haha, jeg ved selvfølgelig ikke om jeg har set alt deres legetøj, men har da været på deres værelse et par gange, og jeg er altså ikke blevet skræmt af mængden af legetøj, slet ikke ;)

 • Reply Tanja søndag 8. marts 2015 at 21:38

  Årh det udtryk, da hun åbner glimmerkjolen

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 21:50

   Ja, ikke?! Priceless :) Hun havde virkelig forelsket sig i den kjole, men da jeg kun havde fået den ned til 4 år på Lille lykke, måtte jeg have en bestilt hjem til hende.

 • Reply Tanja søndag 8. marts 2015 at 21:43

  Og havde så lige skrevet en vel masse mere om det med tid, men det forsvandt åbenbart….. For kender godt den følelse med st de altid har været der, i forhold til Frida selvom hun kun er 5 mdr. Måske det er sådan med 2’eren?!
  Kuglebanen skal lige overvejes, ville være rart med noget legetøj, som Vigga ville kunne lege med i mere end 3 min og som ikke har noget med Frost af gøre

  • Reply Mette søndag 8. marts 2015 at 22:09

   Arg, så irriterende og ærgerligt når det man har brugt tid på at skrive går tabt! Men ja, måske er det noget med at de er 2ére. Hverdagen kører jo bare, og de følger bare med. Jeg har i øvrigt tænkt på, at der aldersmæssigt må være nogenlunde lige langt mellem vores piger :)

   Åh ja, Frost har også været det helt store hit herhjemme. Først var det Carla og da det stilnede af, tog Vigga over med filmen og nu ooorker Carla ikke at se den mere (men det gør jeg faktisk godt ;). Carla og Vigga fik også nogle Frost dukker til jul, men de har stort set ikke leget med dem. Elsa kjolen derimod bliver flittigt brugt!

   Jeg synes virkelig at kuglebanen er noget lækkert legetøj. Jeg er så glad for at jeg fandt den :) Jeg elsker legetøj som man rent faktisk selv har lyst til at være med til at lege med (det er mest kreativt- og konstruktionslegetøj hos os). Jeg synes at den kan er lidt svær at bygge op. Det kræver lidt snilde og overblik og nok også, at man har en voksen med i legen, når de ikke er større end vores Vigga og nok også din Vigga (men det kan jo også have sin fordel :). Til gengæld kan de havde glæde af dem i mange år og det er legetøj som de som søskende vil kunne lege god med sammen, tænker jeg. Jeg kan se, at man kan få sådan nogle små klemmer til at holde sammen på konstruktionen. Dem tror jeg vil være gode at tage med, så konstruktionen bliver lidt mere stabil.

   Så hyggeligt at du også følger med herinde, nu hvor jeg “kender” dig fra IG og Lille lykke, Tanja :)

 • Reply Anne tirsdag 10. marts 2015 at 20:18

  Årh hvor bliver hun stor…<3 Og simpelthen så sød…

  Vildt at vores de mindste er ved at være så store…;) Og fine betragtninger som altid..
  Jeg er som Ida vild med jeres forbrug, gaver, tanker omkring det osv – og kan jo også tydeligt se herhjemme at det er nogle bestemte ting – og ofte de der 'længerevarende' ting, der virkelig holder. Frida er pt især til køkkenleg, dukker, bygge ting op, tegne, "læse" og lego/duplo/Playmobil.. Synes jeg kæmper en kamp med at værelserne ikke drukner i alt det legetøj, de af og til hovedkulds forelsker sig i – men som egentlig mest ender med bare at stå..

  Jeg viste Karoline kuglebanen, fordi hun jo bliver 7 lige om lidt – og vi er lidt løbet tør for ønsker…:) Der er som altid noget praktisk og noget lego Friends, men ellers….. Har du gode idéer til sådan en skolepige..?:) Hun ønsker sig faktisk en rebstige eller ringe – men jeg kan ikke liiiige se hvor vi skulle finde pladsen til det – selvom jeg synes det er de fedeste ønsker….;)

  Shit, det blev en lang smøre…. Du har været savnet herinde..;)

  Knus herfra

  • Reply Mette tirsdag 10. marts 2015 at 22:46

   Tak Anne. Hvor dejligt at have været savnet :)

   JA, jeg har en gaveide, som jeg netop gerne har ville dele herinde, og som jeg tror er lige noget for Karoline, -især hvis hun ønsker sig rebstige og ringe :) Carla ønskede sig nemlig gymnastikbom og -barrer i julegave og vi fik anbefalet sådan en barre/ribbe, som kan monteres i en døråbning, af hendes gymnastiktræner. Hun er SÅ glad for den og har flere gange sagt, at det var hendes bedste julegave. Den hænger i døråbningen ind til værelset og jeg havde nok forestillet mig, at det ville være sådan en vi ville tage op og ned, men den har ikke været nede siden hun fik den til jul. Hun bruger den hver eneste dag og kan faktisk slet ikke gå igennem døren, uden lige at skulle lave et eller andet sving (og vi andre må jo så bare bukke os, når vi skal ind af døren ;) Du kan finde den her og de koster tilmed kun 199 kr. :)

   Det lyder til at det er mange af de samme ting som Frida og Vigga har glæde af. Vigga elsker også legekøkkenet (som jeg efterhånden virkelig trænger til at få ud af stuen, men ved ikke om jeg tør… Vil hellere have et stort skrivebord til os alle sammen), hendes dukker og dukkevogn og at tegne og læse i bøger.

   Tak for din lange smøre, du får en lang smøre igen ;) Kram

 • Reply Anne lørdag 21. oktober 2017 at 14:20

  Hej Mette.
  Kan se at opslaget er et par år gammel, men prøver alligevel lige at skrive til dig herinde. Jeg er blevet forelsket i dit fødselsdagstog, man lige kan ane på nogle af dine billeder og vil egentlig bare høre hvor det er fra? Især detaljen med brugen af rigtige lagkagelys og ikke (i mine øjne) julelys, er jeg helt tosset med. :)

  • Reply Mette tirsdag 24. oktober 2017 at 11:45

   Hej Anne
   Jeg ved desværre ikke hvor vores tog er købt, da det var en gave Carla fik som baby. Men jeg kan se, at de har et tilsvarende hos Trævarerfabrikkernes Udsalg ( https://www.traevarer.dk/fodselsdagstog). Dog kunne det godt se ud til, at det er blevet ændret til at være med “julelysene” og ikke de små lagkagelys.
   Der stå “Med kærlig hilsen” på vores æsken til toget (ved ikke om det er et brand) og importør Scan-rack A/S. Måske kan det hjælpe dig lidt : )

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.