mad sommer Sweets

Sunde pina colada-is

tirsdag 23. juli 2013

DSC_9867

Mon der stadig er nogen der kigger forbi herinde, her i sommervarmen? Jeg vil bare lige dele disse sunde pina colada-is, som jeg lagde i fryseren inden sengetid i går.

Jeg har blot blendet en moden mango, 1/3 dl. (hjemmelavet ;) hyldeblomstsaft og 1 dl. kokosmælk (det mest creme fra dåsen). Hældt massen på forme og lagt det i fryseren.

Vores piger var ærlig talt ikke helt overbeviste om, at det var rigtig is (men de er også blevet sande kendere, her de seneste dage ;),  men jeg synes nu at de blev ret fine. Jeg tror at jeg vil prøve at opgradere opskriften, ved at også at tilsætte fløde og/eller æg næste gang, og så lige køre ismassen for på ismaskinen, inden den kommer i formene og i fryseren. Egentlig skulle der vel også ananas i, hvis det skal være rigtig pinacolada ;)

Under alle omstændigheder vil jeg eksperimentere lidt videre med sunde is, da Vigga rååber på is (og jordbær) dagen lang :)

Isformene fandt jeg i Kvickly, hvor Carla og jeg var forbi efter et stort svømmebassin til haven i går :)

Måske kan du også lide disse

10 kommentarer

 • Reply Øglemor tirsdag 23. juli 2013 at 23:35

  Lurede godt de fine is på Instagram og er helt solgt på de der forme. Må i Kvickly og lede efter dem :-)

  Lyder lækkert med pina colada-is. Er selv blevet ret hooked på de der sunde(re) hjemmelavede is og har de sidste par uger lavet både hyldeblomst-is, is med bær og banan, rabarber-is og banan/kakao-is. Med det resultat, at jeg med god samvittighed stikker et par is-hungrende reptiler en is (eller to) i sommervarmen ;-)

  • Reply Mette torsdag 25. juli 2013 at 22:25

   Jeg man må jo gøre nogle forsøg på at frembringe lidt sundere alternativer i den her varme, som kalder på is hver dag :) Dine varianter lyde også lækre. Jeg kastede mig ud i en læskende hyldeblomst granite i dag, men Carlas respons herpå var blot: “det er nogle mærkelig ting du finder på, mor ;)” Point taken, stik hende en Magnum ;)

   Håber at det lykkes dig at finde formene. Jeg vil dog lige tilføje, at de er en anelse lange for de mindste at håndtere.

 • Reply Maj Dalsgaard onsdag 24. juli 2013 at 01:09

  Jo, jeg læser stadig med, selvom der er længere imellem jeg får kommenteret her i ferietiden :).
  Isene ser virkelig lækre ud! Fine forme.

  • Reply Mette torsdag 25. juli 2013 at 22:25

   Tak :) Dejligt at høre at der stadig er nogen herinde :)

 • Reply Pia onsdag 24. juli 2013 at 06:58

  Er skam også stadig med :)
  Isene ser lækre ud! Men tror du har ret i, at en tur igennem ismaskinen med en gang fløde slet ikke ville skade…

  God dag :)

  • Reply Mette torsdag 25. juli 2013 at 22:26

   Lidt fløde skader jo aldrig, vel ;)

 • Reply Charlotte onsdag 24. juli 2013 at 10:49

  Vi er her endnu – er inde og kigge hver dag :o)

  • Reply Mette torsdag 25. juli 2013 at 22:27

   Ej, hvor er det godt at høre. Jeg har også flere nye indlæg undervejs igen. Der gik lige lidt ferie i den herinde :)

 • Reply Signe/ Copenhagen Kiddo onsdag 24. juli 2013 at 15:23

  Mums, jeg så godt det fine billede på IG :) Jeg havde ikke set, at formene var fra Kvickly. Jeg må ud at se, om de stadig kan skaffes.

  • Reply Mette mandag 29. juli 2013 at 23:54

   Håber at det lykkedes dig at finde dem. Ellers findes der jo helt sikkert også mange andre fine :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.