mad Sweets

Endelig æblekage

lørdag 27. august 2011

Man kan da heller ikke sige futter og strik, uden at det begynder at rive og ruske og lyne og tordne. Men altså, når nu sommeren alligevel ikke ved hvad den vil i år, så synes jeg at det er ret hyggeligt med sensommer og efterårstemning.
Vi har været en tur i skoven i formiddag, i håb om at finde brombær, hindbær eller mirabeller. Men det lykkedes os kun at finde et par enkelte hindbær, som Carla var hurtig til at hapse.
I eftermiddag er efterårstemningen blevet markeret med gammeldags æblekage. Jeg har sukket efter æblekage hele ugen, men først i dag fik jeg skrællet en grydefuld æbler til grød. Gammeldags æblekage skal, efter min mening, laves med makroner og så skal den traditionen tro laves i min mormors gamle “æblekageskål”. Ja, og så mener jeg også, at den skal serveres med the, men N lavede sig en ret indbydende kop kaffe til i stedet :)

Måske kan du også lide disse

14 kommentarer

 • Reply Clara lørdag 27. august 2011 at 15:57

  Nøj som den gammeldaws ævlekage ser lækker og efterårsagtigt ud! I øvrigt også kaffen! God weekend :-)

 • Reply Tine lørdag 27. august 2011 at 17:00

  Vi er på vej;) Der er brombær hos os, så I kan bare komme:)

 • Reply Mette lørdag 27. august 2011 at 17:17

  Tak Clara :) Jeg har også lige været forbi hos dig. Det så også meget efterårs-hyggeligt ud :)

  Ej, hvor hyggeligt Tine :) Vi har også et kæmpe fad lakselasagne i ovnen, så der er nok til alle. Men vi må nok hellere først lige koordinere, om I skal komme her til æblekage, eller vi skal komme ned til jer til brombær ;)

 • Reply Christina lørdag 27. august 2011 at 18:53

  Ja det er lige sådan en æblekage skal se ud. Og så skal den være let syrlig efter min smag. Uhm.. Det skal vi også snart ha. Ha’ en fantastisk weekend fortsat

 • Reply Gitte lørdag 27. august 2011 at 19:04

  Jeg har også lige kogt æblegrød og skal have gammeldags æblekage til aftenteen, hos os bliver den også altid lavet af makroner – ligesom min mor gør og mine bedstemødre også gjorde… Jeg elsker kombinationen af de syrlige æbler og de søde makroner, mums!

 • Reply Martina/fiflerierpaafjerde.blogspot.com lørdag 27. august 2011 at 19:47

  Nøj hvor kunne jeg godt bruge sådan en portion æblekage med lækker kaffe til! Jeg har kun prøvet æblekage med køberasp, men jeg må da prøve med makroner næste gang, og ikke mindst kaffe :-)

 • Reply Katrine {Magifabrikk} lørdag 27. august 2011 at 20:11

  Det ser deilig ut!

 • Reply Fru Thornholm lørdag 27. august 2011 at 20:54

  Uhm, hvor ser det lækkert ud!

 • Reply Tine lørdag 27. august 2011 at 21:51

  Uhhmm det ser lækkert ud! Jeg lavede det på præcis samme måde i går, men kunne nu godt klare en portion igen. :-)

  Skønt med en æblekageskål… Herhjemme har vi et æblekagefad, til en anden slags æblekage.

  KH Tine

 • Reply Malene søndag 28. august 2011 at 06:51

  Nu fik jeg jo OGSÅ lyst til æblekage ;)

 • Reply Ann-Christine søndag 28. august 2011 at 20:22

  Det er altså faktisk ikke så ringe at det er ved at være efterår, vel? Med sådan en dejlig æblekage og anden efterårshygge, så er jeg klar til det :)

 • Reply Annchen søndag 28. august 2011 at 21:26

  Åh mums..!
  Sådan én må vi vist hellere lave næste weekend..:) Jeg skal bare lige ha’ opsnuset, hvilke slags æbler, der er de aller allerbedste til det.. Gerne lidt syrlige i min verden;)
  KH Anne – som også har en æblekage-arve-skål i glas fra min mormor.. Ren nostalgi..;)

 • Reply ohhhappy tirsdag 30. august 2011 at 17:57

  Jeg har cravings efter æblekage nu ;)… Og faktisk også efter en god café latte.

 • Reply Christine Diederichsen torsdag 1. september 2011 at 20:57

  Uhm lækre billeder – jeg bliver så lækker sulten. Men jeg vil spørge dig om noget. Jeg har lige fået gang i mon haveblog, og vil i weekenden lavet et lille indlæg om brombær, men men men jeg mangler en god ide til en opskrift på brombær – mon du har ‘en? og helst ikke syltetøj+brombær for det spiser familien ikke. Kh Christine

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.