Legetøj og bøger

Lego leg

søndag 7. april 2013

DSC_5044 DSC_5054 DSC_5077 DSC_5087DSC_5085

For noget tid siden fik Vigga en lille gave fra Lego. Et fint lille pull along Duplo sæt i lækre, klare farver og med søde giraf figurer.

Jeg har så mange gode ting at sige om Lego Duplo og dem vil jeg altså gerne sige denne forbindelse :) For Lego er ubetinget det legetøj som Carla har haft mest glæde af over en længere periode, fra vi påbegyndte hendes samling da hun var halvandet år gammel, til nu, hvor hun stadig har stor glæde af det. Og hun har efterhånden en kæmpe samling, da der næsten altid har været et sæt Duplo på hendes ønskesedler til jul og fødselsdage.

Ud over “almindelig leg” og ambitiøse byggeprojekter, har vi også oplevet at Carla har brugt sit Duplo til at visualisere ideer, samt til at bearbejde og gengive oplevelser og jeg har altså lige lyst til at give et par eksempler her :) Da vi ventede Vigga, stod vi overfor en plads- og indretningudfordring i vores lille lejlighed. Derfor sad vi en dag alle tre sammen inde i soveværelset og brainstormede over at bygge en høj seng til Carla over dobbeltsengen, så Vigga kunne overtage Carlas tremmeseng (Ja, vi har boet tæt. Vores soveværelse kom med tiden til at minde lidt om et vandrehjemsværelse, men det med at sove sammen har nu været trygt og rart. Vores soverutiner har i øvrigt også været afsløret af Carlas leg med Duplo her :). Nå men, efter at vi havde siddet og talt om hvordan sengen kunne udformes, gik Carla i gang med at lege med Lego og kort efter havde hun bygget en fin model af sengen, som vi havde talt om den. Vi var ærligt talt noget overraskede over at se, at hun havde forstået hele ideen og ikke mindst at hun havde formået at konkretisere ideen ved at bygge den i Lego. Okay, det blev også en anledning til lidt morpral, men jeg synes at det er et godt eksempel på, hvordan Lego kan bruges til at konkretisere og sætte form på ideer, ligesom når man for eksempel tegner.

En anden måde vi har oplevet Carla bruge sit Duplo på, er til at gengive oplevelser hun har haft (og her kan det jo egentlig igen sidestilles med at tegne). Se for eksemple her, hvordan hun og N byggede en helt og aldeles realistisk rekonstruktion af vores kusine Annas barnedåb :)

Sidst men ikke mindst, så er Lego vel nok stadig det legetøj, som Carla kan sidde længst tid og fordybe sig med og lege med i sit eget selskab og faktisk også det legetøj, der kan få os alle fire ned og lege på gulvet.

Det lille pull along sæt som Vigga har fået er udviklet til børn i halvanden til 3 års-alderen. Men vores erfaring er, at Vigga har været helt opslugt af at ligge og betragte Carla lege med Duplo, allerede fra hun var kun få måneder gammel. Og så snart Vigga begyndte at kunne kravle rundt, havde hun en fest med at invadere Carlas bygningsværker, mens Carla var i børnehave :) Nu hvor Vigga er 13 måneder er hun draget af de små Lego mennesker (især babyerne :), og er hun blevet god til at skille klodserne fra hinanden. Det har været sjovt at se, hvor tidligt hun har været interesseret i Lego-klodserne, for det oplevede vi ikke med Carla, da vi først begyndte at ønske os Lego til hende da hun var lidt ældre.

Carla leger stadig rigtig godt med sit Duplo, selvom hun vel egentligt er på vej til at være i målgruppen for “det lille Lego”. Men det er bare rart at pigerne kan lege sammen med Duploen på gulvet, uden at vi behøver at bekymre os for om at Vigga putter små klodser i munden.

Det blev en længere snak om Lego og om vores begejstring for det. Ville bare lige dele begejstringen med jer :)

Måske kan du også lide disse

4 kommentarer

 • Reply Maiken mandag 8. april 2013 at 09:15

  Dublo er også fast på vores ønskeseddel, og er det også til Agnes fødselsdag i næste uge. Vi har bare efterhånden så meget, at det lidt er som at nye ting “forsvinder i mængden”.

  Carla har også været rigtig dygtig til at finde på med sit Dublo. Det er min klare opfattelse at selvom de store piger er ved at bevæge sig over i det små lego, så går det bare noget hurtigere med byggeprojekterne når det er store klodser. (Og som du siger, så skal man ikke have et vågent øje ift. lillesøster propper det i munden)

  • Reply Mette søndag 14. april 2013 at 22:43

   Ja, det har du ret i, -det går hurtigere med det store :) Og måske lægger det store også mere op til, at man sidder sammen om det nede på gulvet, mens det lille lægger mere op til at man sidder mere selv og nørkler med det ved et bord? Bare en tanke ;)

 • Reply Nina mandag 8. april 2013 at 10:44

  Min S er også SÅ glad for sit DUPLO – det bliver der leget med hver eneste dag :) Det er dejligt at det er kommet i nogle fine friske farver!

  • Reply Mette søndag 14. april 2013 at 22:43

   Ja, det er ret fine de nye farver :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.