Der er ikke så mange indlæg om mad mellem mine indlæg for tiden. Ganske enkelt fordi, at vi har hænderne fulde, når der skal laves og serveres mad, så det er ikke lige der, at jeg får fundet kameraet frem :)
Men i går lavede vi frokost hos mine forældre sammen med min søster og hendes familie, og det gav et par frie hænder til både at hygge om at lave mad og endda også til at fotografere lidt undervejs :)
Menuen var planlagt og uddelegeret på forhånd: min mor havde haft kød i ovnen til pulled pork fra morgenstunden, jeg havde syltede rødløg og dej til burgerboller med og min søster lavede coleslaw og chilimayo.
Resultatet blev helt fantastisk lækkert og en oplagt søndagsfrokost eller middag. I får lige opskrifterne på de syltede rødløg og burgerbollerne, som var mine ansvarsområder ;)
Syltede rødløg
3-4 rødløg
Lage af 3 dl. eddike,
2 dl vand
ca. 200 g sukker
Evt. et par laurbærblade
Bring lagen i kog og lad den simre til sukkeret er opløst. Skær løgene i mellemtykke både og fyld dem på et skoldet glas. Hæld lagen over rødløgene og lad dem trække, gerne i 24 timer, men mindre kan også gøre det.
Burgerboller
200 g fin italiensk durum hvedemel
Ca. 800 g hvedemel
6 dl lunkent vand
2 dl yoghurt
2 spsk. salt
En god sjat olivenolie
En lille klump gær
Mælk til pensling og drys med sesamfrø
Dejen æltes sammen og hæver i et par timer. Formes til ca. 10 flade burgerboller, pensles med mælk og drysses med sesamfrø, inden de får lov til at hæve i en halv times tid. Bollerne bages ved 250 grader til de er gyldne og lyder hule når man banker dem under bunden.
Lad burgerbollerne køle lidt af (hvis man kan vente ;), flæg dem og smør dem med chilimayo og fyld på med rigeligt coleslaw, pulled pork, syltede rødløg og evt. små syltede agurker. Enjoy!
14 kommentarer
Nej, hvor ser det bare fantastisk lækkert ud! Uhm, det må prøves en dag <3
Det var super lækkert! Jeg tror sjældent, at der har været så stor begejstring, når vi har spist sammen i min familie, som der var i søndags :)
de der løg ser virkelig gode ud (også det andet):)
Ja, de er rigtig gode og meget nemme at lave :)
Ej hvor ser det bare lækkert ud! Især med hjemmelavede boller og det hele :)
Tak :) Vi bager altid bollerne selv, når vi spiser burgere. Jeg synes at det gør en stor forskel og de er ret nemme at lave.
Hvormeget sukker??
Hov, ja. Ca. 200 g. ;)
Mmm hjemmelavede burgere er noget af det bedste! Opskriften på løgene skal helt sikkert afprøves.
Ja, dem bliver du nødt til at prøve, Ida :) De er altså gode at have på lager til mange ting. Både til alverdens forskellige burgere, salater og her til aften puttede vi dem også i tortillas :)
HVor ser det utroligt lækkert ud! Bliver da lige sulten (igen;)… Det må jeg bestemt ha’ afprøvet…
Tak for at dele..
Selv tak, Anne :)
Øj, hvor ser det lækkert og sommerligt ud – havde bøfferne været en tur på grillen, havde det været ren solskinsstemning. Og så elsker jeg altså bare empire-porcelænet, det er så fint at anrette på.
– Anne
Så lækre! – og SÅ nemme!
Tak for det :)