Graviditet & baby krea Strik

Lille slå-om-cardi

torsdag 2. februar 2012

Jeg kan vist ikke løbe fra, at jeg er pænt glad for cardigans. Både til mig selv, til C og til baby. Så hermed endnu et cardi-indlæg i rækken. Denne gang i str. lille-bitte, som jeg fik strikket færdig den anden dag.
Egentligt var det ikke min mening at jeg ville strikke en model i retstrik. Og faktisk heller ikke en slå-om model… Striberne røg i farten, der blev for meget tricolore over det. Størrelsen virkede helt forkert når jeg fulgte opskriften, så jeg endte med at improvisere med det meste. Men jeg synes faktisk at den lille cardigan er blevet helt fin alligevel :)

Måske kan du også lide disse

35 kommentarer

 • Reply Stine torsdag 2. februar 2012 at 20:32

  SÅ FINT !

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:13

   Taak :)

 • Reply Tine torsdag 2. februar 2012 at 20:46

  Smuk er den! Vi arver gerne;)

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:15

   Det lyder spændende ;)

 • Reply Mette Bossow torsdag 2. februar 2012 at 22:10

  Den er da mega lækker!

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:15

   1000 tak! Ja, den er ret lækker ;)

 • Reply linda; torsdag 2. februar 2012 at 22:41

  <3 sååå fin!

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:16

   Taak :)

 • Reply Tenna fredag 3. februar 2012 at 09:00

  Åhh hvor er den bare sød, glæder mig til at se den på modellen- nu er der ikke længe til;)

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:16

   Uh ja, det glæder jeg mig også til :) Jeg kan slet ikke forstå det…

 • Reply Majken fredag 3. februar 2012 at 09:51

  De skønne forberedelser….:-)

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:17

   Ja, de er skønne, de fleste af dem :)

 • Reply Pernille fredag 3. februar 2012 at 09:56

  Den ser super fin ud. Gid jeg kunne strikke!

  Det er den finest gammelrosa farve. Jeg har selv lige købt et striksæt i samme farve til min datter på 1 1/2 år. Fandt det på lagersalg hos Poppy Rose med cardigan og strik gamacher. Ser så kært ud og jeg er ellers ikke så tit vild med lyserød.
  Så mit forslag er, strik et par små bukser til.

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:21

   Tak for tippet! Det er nemlig et rigtig fint sæt. Jeg har faktisk matchende strikbukser fra Poppy Rose liggende klar :) Jeg tror at det vil blive alt for varmt, med hjemmestrikkede bukser til i samme garn som cardiganen. Den er noget tykkere end det fra Poppy.

   Og det der med at kunne strikke, – det er altå bare om at kaste sig ud i det, så finder man ud af det hen ad vejen. Der er forklarende illustrationer i mange babystrikkebøger og ikke mindst videoer på nettet. Tjek fx. drops.

 • Reply Østfronten fredag 3. februar 2012 at 11:55

  – så fin. Størrelsen virkede ok til str. nyfødt på mine strikkepinde, men din ser også sød ud. Jeg er slet ikke rutineret nok til at kunne improvisere.

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:27

   Måske har jeg bare glemt hvor lille sådan en nyfødt er… Eller også strikker jeg særligt stramt. Begge dele er meget sandsynligt ;) Men altså, man skulle kun slå 7 masker op til ærmer? Jeg rundede op til 30 ;) og gav den også lige lidt mere længde og vidde, for ellers synes jeg at den blev meget lille sammenlignet med det andet babytøj vi har liggende…

 • Reply Fenke fredag 3. februar 2012 at 12:41

  this is a really cute cardigan – is there a pattern or did you just make it up?

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:30

   Thanks :) The pattern is from the book “Blød begyndelse” (Soft Beginning ;) of May B. Langhelle, but I made quite a few changes along the way.

 • Reply Malene fredag 3. februar 2012 at 15:35

  Den er top skøn.

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:30

   Tak :)

 • Reply Stine Bolding fredag 3. februar 2012 at 16:33

  Den er meget fin. Hvor er opskriften fra?

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:30

   Tak! Se ovenstående svar :)

 • Reply Helena The Junior lørdag 4. februar 2012 at 22:19

  Så fantastisk fin!! Jag började leta efter vart du hade köpt den, men du har stickat den själv!? Färgen var också helt perfekt, bra jobbat;)

  • Reply Mette mandag 6. februar 2012 at 09:31

   1000 tak! Ja, er det ikke en lækker farve?! Ja, den er hjemmestrikket.

 • Reply Anonymous onsdag 8. februar 2012 at 12:38

  Hej Mette!
  Røg fluks på biblioteket efter strikkebogen efter at have set din fine cardigan – har selv 12 dage til lillesøsters termin, så det kan vel sagtens nåes ;-) Er det opskriften fra side 56 du har taget udgangspunkt i? Din ser nu enklere ud, med ærmer og forstykke/bagstykke ud i et….Hvilken garntype/farve har du brugt? Må straks få bestilt garn, hvis det skal være det de anbefaler i bogen (fra Norge…) Argh barsels-stress ;-)
  På forhånd tak! Og tak for en inspirerende blog! :-)

 • Reply Mette torsdag 9. februar 2012 at 08:57

  Ej, jeg er virkelig ikke stolt af at skulle skrive det, men ville lige tjekke op på det og så var det den forkerte bog, som jeg havde opgivet… Jeg har en lille stak med babystrikkebøger liggende og har byttet rundt på to af dem. Det er jeg altså ked af. Apropos barsels-stress, ikke ;) Bogen hedder Strik til ønskebørn af Erika Knight og det er opskriften på side 61. Jeg har strikket den i alpaca silk fra hjertegarn, men jeg har rodet bandarolerne sammen, men tror at farven hedder 2260 084.
  Held og lykke med den forestående fødsel. Så spændende :)

 • Reply Frk Tippe tirsdag 14. februar 2012 at 10:46

  Hej igen!
  Tak for dit svar! :-) Ingen skade sket, har nu også skaffet den anden bog, men venter alligevel stadig på at garnet havner i min postkasse, så fingrene kribler efter at komme igang – men så får jeg til gengæld afsluttet alle andre igangværende strikkeprojekter så jeg kan kaste mig over cardiganen her i slutspurten.
  Også held og lykke med din fødsel – følger spændt med her på bloggen :-)
  De venligste hilsener

 • Reply Anonymous tirsdag 27. november 2012 at 21:29

  Hej Mette.

  Jeg skal igang med at strikke slå-om-blusen.
  Har haft opskriften i mange år, men har ikke noget billede af den. Hvordan passede den på din datter når du tog 30 masker ud til ærmer i stedet for de 7 der står i opskriften?

  Hilsen Liv

 • Reply Tonje onsdag 13. februar 2013 at 21:48

  Hei,

  Jeg har akkurat lært meg å strikke, og synes denne var fantastisk fin! Men har til nå kun strikket babypledd, fordi jeg kun kan rillestrikk (rett frem og tilbake), og trodde at alle gensere og cardigans var så mye mer kompliserte. Derfor ble jeg så glad da jeg så denne! For det ser ut som noe jeg faktisk kunne ha fått til:) Men, problemet er at jeg nå har lett i tre ulike bokbutikker, og boken finnes ikke til salgs her i Norge. Jeg vet det er mye å be om, men tror du kanskje du kunne vært så snill å delt oppsrkfiten her eller på mail? Du kan f.eks ta et bilde av den med mobilen bare og sende på mail:) eller lagt ut en kort instruks (selv om du har endret litt). Det ville vært utrolig snilt! :-) Tonje

 • Reply Sophia mandag 6. oktober 2014 at 21:27

  Er helt forelsket i sengetøjet den fine striktrøjen er fotograferet på. Hvor er det fra?? Synes ikke jeg kan finde stoffet nogle steder :-/ venlige hilsner Sophia :0)

 • Reply Mia tirsdag 25. november 2014 at 16:36

  Hej, er det sådan, at du vil dele opskriften på denne fine cardigan og evt også den grå vest?

 • Reply Kirsten søndag 20. november 2016 at 17:23

  Ej, hvor er opskriften fra? Den er så fin og ser tilpas nem ud til en begynder.

 • Reply Jette løvenkrands tirsdag 30. januar 2018 at 17:18

  Hej, Så fin en cardigan, har du en opskrift du vil dele. Vh jette

 • Reply Karina Sørensen fredag 5. februar 2021 at 21:59

  Hej Mette
  Den cardigan er super fin👌💟
  Den vil jeg rigtig gerne strikke til mit lille kommende barnebarn. Vil du dele opskriften?
  God aften😃

 • Reply Gitte mandag 17. maj 2021 at 18:05

  Den er super fin den vil jeg gerne stikke til mit barnebarn har du en opskrift du vil dele

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.