Ikke kategoriseret Jul mad Sweets

Konfekt

onsdag 30. november 2011

I går blev der traditionen tro produceret julekonfekt med pigerne fra studietiden. Vi opgraderede med små papirsforme, lakridspulver og guldglimmer og jeg synes at resultatet blev helt prof og meget fristende ;)

Her er mine to yndlingsvarianter

Sneboldene er marcipan æltet med (rigeligt) baileys, trillet til kugler, betrukket med hvid chokolade og trillet i kokosmel.

De små forme med hvid chokolade (øverste billede, nederste ventre hjørne) har en bund af marcipan, et godt drys lakridsrodspulver, et lag hvid chokolade og et lille drys kakao rørt med lakridsrodspulver og guldglimmer, intet mindre ;)

Jeg er ret sikker på, at vi når at løbe tør inden jul, men jeg kan faktisk næsten heller ikke vente med at kreere en omgang mere. 

Jeg tror også, at jeg vil lave nogle små gaveæsker til den choko-glade familie og så glemte jeg faktisk også helt at tænke på Carla, da jeg lavede de her. Hun er nemlig ikke så meget til marcipan, nødder og andet pjank. Måske skal jeg bare tage hende med på chokoholdet, når jeg skal igang med næste runde. Glæder mig allerede :)

Måske kan du også lide disse

13 kommentarer

 • Reply Anne onsdag 30. november 2011 at 21:30

  Når du laver næste omgang, så kan du også blande marcipan med knust tyrkisk peber (altså bolcherne). Det smager vildt godt!

 • Reply Christina onsdag 30. november 2011 at 21:36

  Det ser ellers prof ud!

 • Reply Maria onsdag 30. november 2011 at 21:37

  Har den præcis samme tradition med mine studietidspiger – super hyggeligt, super lækkert og altid dejligt med nye input til yndlingsvarianter!

 • Reply Martina/fiflerierpaafjerde.blogspot.com onsdag 30. november 2011 at 22:15

  nøj hvor ser det lækkert ud! Vi laver også altid konfekt her i familien, men det er mest “bare” marcipan med chokolade i forskellige former. Men dine giver da god inspiration til næste års konfekt :D

 • Reply Heidi onsdag 30. november 2011 at 22:56

  mums hvor ser det lækkert ud, skønt “bræt” de står på

 • Reply Ann-Christine onsdag 30. november 2011 at 23:23

  Mmmm, det ser lækkert ud. Jeg har også planer om hjemmelavet konfekt snart, ved ikke om det er lidt af et sats at tage Johan og Julie med til det, mon ikke det meste bare bliver spist med det samme :) Men det skal prøves …
  Smukt med guldglimmer og de der snebolde skal vist prøves også

 • Reply Maiken onsdag 30. november 2011 at 23:30

  Mums! Hvor ser det indbydende ud. Får vildt meget lyst til konfekt selvom jeg faktisk ikke kan lide marcipan. God inspiration når jeg skal lave konfekt til de andre. :)

 • Reply Miss Maybe torsdag 1. december 2011 at 08:32

  Orv, hvor ser det lækkert ud! Hvor har I fundet guldglimmeret henne?

  Og så lige en anbefaling – istedet for lakridsrodspulver kan jeg varmt anbefale Johan Bülows lakridspulver. Det virker umiddelbart lidt pebret at betale omkring 50 kr for sådan en bøtte, men det smager fantastisk i alle mulige former for mad (lakridsmarengs er fx et stort hit her i huset) og rækker rigtigt langt!

 • Reply Annchen torsdag 1. december 2011 at 08:56

  Wauw mette..!! Hold da op nogle lækkerier..:)
  Vi skal lave konfekt næste weekend og vil da lige suge inspiration her.. Hvor har du fundet opskrifter/ideer henne..? For her Står vi lidt stille i marcipan med choko og drys..:)

 • Reply Julie torsdag 1. december 2011 at 09:34

  Fint at putte dem i små papirs forme :)
  Og virkelig flot blog – meget inspirerende

  Er nu fast følger

  http://www.itsmypassions.dk

 • Reply Maria torsdag 1. december 2011 at 10:26

  Det ser mega prof og lækkert ud ;)

 • Reply Tid til konfekt : Carlas Café torsdag 5. december 2013 at 23:14

  […] og hvis billederne ser lidt bekendte ud, er det fordi at favorittene efterhånden går igen år efter år. Baileys, espresso, lakrids, hvid chokolade og ikke mindst masser af glimmer er nogle af […]

 • Reply Juletraditioner : Carlas Café torsdag 11. december 2014 at 23:16

  […] varianter. Sidste år så det sådan her ud og forrige år sådan her og tilbage i 2011 sådan her (ja okay, det har faktisk mere eller mindre set ens ud alle årerne […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.