mad Sweets

Kaffeis

fredag 12. august 2011

På utrolig vis har ismaskinen været glemt lidt i vores sommerferie, men her på det sidste har den været fremme et par gange. Jeg har eksperimenteret med mangois og bananis, men den nye storfavorit er denne kaffeis. Den smager så godt, at det er svært at lade iscremen være, mens den kører i maskinen :)

Jeg er virkelig begejstret over, hvor let det er at lave lækker, cremet is med en ismaskine.

Opskriften er:

3 pasturiserede æggeblommer
100 g flormelis
250 ml sødmælk
200 ml piskefløde
1-2 tsk. instant kaffe (afhængig af hvor stærk du ønsker isen)
1 god tsk. vaniliepulver (eller endnu bedre, kornene fra en vaniliestang)
evt. hakket chokolade

Opløs kaffen i en spsk. mælk. Pisk æggeblommer med flormelis og vanilien og rør derefter kaffeshoten og mælken i. Pisk fløden næsten stiv og vend den i æggeblandingen. Kør iscremen 35-45 min. i ismaskinen evt. sammen med lidt hakket chokolade ;)

God fornøjelse :)

Måske kan du også lide disse

6 kommentarer

 • Reply Anne fredag 12. august 2011 at 19:58

  jeg kan kun sige: jeg vil have en ismaskine!!

 • Reply Mette fredag 12. august 2011 at 20:12

  Ja, jeg kan kun anbefale det :) Første gang jeg lavede kaffeisen, var fryselegement ikke frosset tilstrækkeligt, så til sidst smeltede isen mere end den frøs og jeg måtte fryse den i fryseren i stedet for. Men det bliver bare ikke nær det samme. “Det tynde is” og chokoladen faldt til bunden (trods jævnlige omrøringer) og isen blev hård og en lille smule krystalliseret. Men på maskinen bliver det jo mindst lige så godt som Paradis. Helt sikkert en god investering :)

 • Reply Pimp me up! ... on detour lørdag 13. august 2011 at 08:37

  Der ramte du lige i Bulls eye … Kaffeis, uhl – det må jeg prøve :-)

 • Reply Mette mandag 15. august 2011 at 07:34

  Ja, den er helt sikkert værd at prøve. Evt. også med en lille sjat Baileys ;)

 • Reply Rikke fredag 19. august 2011 at 08:27

  Uhm alt det lækre is du laver. Hvilken ismaskine har du? Jeg må vist snart have mig en!

 • Reply Anonymous lørdag 11. februar 2012 at 16:55

  fantastisk is…lavede den dog kun på mælk og så kom jeg et skvæt Kahlua i…MUMS!!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.