Aftensmad Efterår mad

Hokaidosuppe med ingefær

søndag 14. oktober 2012

Vi har fået et par lækre nye knive fra Rosendahl. De fik deres ilddåb med et hokaidogræskar som vist er lidt af en udfordring for selv den skarpeste kniv. Under alle omstændighed er det en fornøjelse med nye skarpe knive i køkkenet :)

Jeg har fået et par forespørgsler på den opskrift på hokaidosuppe, som jeg lagde på bloggen sidste efterår. Sagen er den, at den er forsvundet… Og når jeg tænker efter tror jeg faktisk, at jeg “kom til” at slette indlægget, fordi jeg ikke var helt tilfreds med kvaliteten af billederne (ups). Egentligt lidt ærgerligt, for så vidt jeg husker smagte suppen ret godt. Gad vide om der er nogen, som har brugt opskriften og har printet den ud eller gemt den?

Ellers er der helt sikker mange andre gode udgaver rundt omkring i bloglandet og jeg har også forsøgt mig frem med at lave suppen igen. Brugte følgende ingredienser og fik et ganske velsmagende resultat ud af det :)

Hokaidosuppe
1 hokaidogræskar
3-4 gulerødder
Evt. et par kartofler og/eller porrer
2 løg
Et par fed hvidløg
Et par cm. ingefær
Chili
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
3-4 æbler med skræl (gerne lidt syrlige som Ingrid Marie eller madæbler)
Saften fra en appelsin
En skvat fløde

Græskaret rengøres grundigt, frigøres for kerner og skæres i små stykker (med skræl). De øvrige grøntsager skrælles og det hele svitses godt i olivenolie i en stor gryde. Dækkes af vand og boullion + æbler tilsættes. Når alle grøntsagerne er møre blendes suppen og ekstra vand tilsættes evt. efter behov. Suppen rundes af med fløde og appelsinsaft og serveres med en klat creme fraise, et drys ristede græskarkerner, sprødstegt parmaskinke eller chorizo og godt brød.

Jeg husker ikke præcis mængderne, da jeg lavede suppen lidt på gefühl, men egentlig tænker jeg også at suppen vil være lækker med de fleste rodfrugter, fx. også persillerod og søde kartofler, så kig i køleskabet og brug hvad der måtte være :)

Måske kan du også lide disse

17 kommentarer

 • Reply Ann søndag 14. oktober 2012 at 21:45

  Jeg lavede i hvert fald Hokaido-suppe efter din opskrift sidste år, prøver lige at se efter i morgen, om jeg stadigvæk har opskriften… den var i hvert fald god!!

  • Reply Mette søndag 14. oktober 2012 at 21:54

   Ej, hvor godt! 1000 tak :)

  • Reply Ann onsdag 24. oktober 2012 at 17:32

   Ej, kom lige i tanke om at jeg aldrig fik fundet den opskrift – men her er den:

   1 hokaidogræskar
   3 løg
   5 fed hvidløg
   4 store gulerødder
   1 hel rød chili
   ? spsk. hakket frisk ingefær (Kan ikke se hvad jeg skrevet, men det er sikkert ikke ret meget!)
   1 stort madæble
   vand
   hønsebouillon
   Saften fra 2 appelsiner (Jeg lavede det med én..)
   1 dl fløde
   salt og peber
   creme fraiche
   græskarkerner, ristede m/ salt
   Flutes til

   :)

   Bedre sent end aldrig ;)

  • Reply Ann onsdag 24. oktober 2012 at 17:33

   *Så husker jeg lige at læse alle kommentarerne inden jeg skriver igen* Ahem

  • Reply Mette onsdag 24. oktober 2012 at 21:16

   :)

 • Reply Fru Schou mandag 15. oktober 2012 at 08:48

  Åh jeg vil også lave den suppe, jeg har jo smagt den hos Ida, og det er bare lækkert! Din udgave ser virkelig også skøn ud!
  Dejlige knive, jeg er også glad for mine:-)

  • Reply Mette mandag 15. oktober 2012 at 21:05

   Ja, hokaidosuppe er virkelig en lækker spise og jeg tror faktisk, at de fleste udgaver smager godt :) Og herhjemme er det generelt et hit med retter der kan tilberedes dobbelt op, så der er nem aftensmad dagen efter. Rester er vores livret ;)

   Og ja, lækkert med nye knive. Tror også at jeg må ønske mig brødkniven :)

 • Reply Frk. Svelmøe mandag 15. oktober 2012 at 11:44

  Den har jeg ihvertfald gemt tror jeg. Lægger den bare ind her ik?

  1 hokaido græskar (med skræl, uden kerner)
  3 løg
  5 fed hvidløg
  4 store gulerødder
  1 hel rød chili
  1 spsk. hakket frisk ingefær
  1 stort madæble
  Vand
  Hønsebouillon
  Saften fra 2 appelsiner
  1 dl fløde
  Salt og peber

  Grøntsagerne skæres i mindre stykker og sauteres lidt af gangen. Dækkes lige nøjagtigt (eller knap) af vand, bouillon tilsættes og grøntsagerne koges møre. Suppen blendes glat med en stavblender. Appelsinsaft og fløde tilsættes og suppen smages til med salt og friskkværnet peber.

  Toppes med creme fraise, “poppede” græskarkerner ristet på panden i lidt smør og salt (ikke kernerne fra selve græskaret. Prøvede det, men de var meget hårde). Drys med frisk kværnet peber.

  Knus

  • Reply Mette mandag 15. oktober 2012 at 21:07

   Ih tak, hvor godt! Fedt at du har gemt den :) Det ser ud til at jeg har husket alle ingredienserne. Det er vist mest forholdene der kneb lidt ;)

 • Reply Anya PhiasRum mandag 15. oktober 2012 at 12:08

  Elsker dine billeder.. Og græskar er bare efterår og Halloween!!:) se mine små flødebollespøgelser, hvis du har lyst til mere efterårshygge;) god weekend, kh. Anya

  • Reply Mette mandag 15. oktober 2012 at 21:08

   1000 tak. Det er jeg glad for at høre :) Fine flødeboller :)

 • Reply Jeanett Kaare mandag 15. oktober 2012 at 20:18

  Du skulle virkelig prøve Anne hjernøs udgave. Søg på Annemad og græskar suppe. Her bager man HELE græskaret! Lavede den i weekend og min mand var ved at slikke gryden. Det sker ALDRIG ved en grønsagssuppe!

  • Reply Mette mandag 15. oktober 2012 at 21:10

   Tak for tippet. Den må jeg tjekke ud. Det lyder i hvert fald til at din mand kune lide den ;) Og jeg vil give ham ret i at hokaidosuppe slår de fleste andre grøntsagssupper med flere længder :)

 • Reply herihytten onsdag 17. oktober 2012 at 06:50

  Hokaidosuppe styrer! Jeg har en grydefuld stående i køleskabet, lige til at varme op i dag. Tror den skal serveres med sprødristet bacon, og lidt finthakket squash og forårsløg.

 • Reply A + K = ♥ torsdag 18. oktober 2012 at 07:33

  Suppe er skønt, godt der er efterår! Må altså snart prøve lave græskarsuppe (:

  – Anne

 • Reply Bianca / Little Scandinavian torsdag 18. oktober 2012 at 13:26

  Oi, dette så godt ut! Må prøve oppskriften din aller snarest! Klem Bianca x

 • Reply To Trin Ned | deborah.dk torsdag 14. maj 2015 at 20:47

  […] Nu var det så, at da jeg ankom til købmanden var han der ikke. Så jeg ringede og spurgte hvornår han havde tænkt sig at komme. Det skulle så være 20 minutter senere. Så jeg gik op på Jægersborggade, hvor jeg også skulle have været ned til Pers Griseri og kigge, hvad han havde, og bestille en kamsteg til Jul. Selvfølgelig havde han valgt lige fredag som dagen, hvor han møder sent. For sent til mig, for jeg havde flere ærinder. Jeg skulle også i først i Aldi, og derefter Netto. Det jeg ikke fik i Netto måtte jeg så i en Netto mere for at få, og fik det. Hvad det var kommer der et indlæg om en anden gang, men for nu, vil jeg gå ud og lave Hokaidosuppe! […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.