Der er blevet lavet fristende burgere, pommes frites og langtidbagte tomater i lange baner ude i blogland på det seneste (se bare her, her, her og her). – Og det kan man jo ikke stå tilbage for!
Så aftensmaden i dag har stået på hjemmelavet “junk”. Camilla Plums´ke burgerboller, pommes frites, langtidsbagte tomater og den ondeste aïoli (næste gang kommer der kun en fjerdedel hvidløg i, -max! Eller faktisk tror jeg, at den bliver skiftet ud med guacamole). Nå ja – og den obligatoriske Cola, som blev hentet i sidste øjeblik ;)
Burgerbollerne blev super lækre, så I får lige opskriften her:
Opskrift på burgerboller
- 500 g hvedemel (jeg brugte 400 g hvedemel og 100 g durum)
- 3 dl vand
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk. salt
- 5 g. øko gær
- 3 spsk. olivenolie
- Sesamfrø til drys
Opløs gæren i vand og yoghurt og rør salt, olie og mel i. Lad dejen hæve natten over eller så længe som muligt. Slå dejen ned og form den til flade burgerboller (jeg fik 5 stk. ud af det). Lad dem efterhæve lunt til dobbelt størrelse, sjaks en blanding af vand og olivenolie på bollerne og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved ca. 220 grader til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
17 kommentarer
Det er junk med stil. Slurp!
Det er ikke junk, det er ren guf! Mums!
Åh, det ser godt ud!
Mums! Vil du mon dele din aioliopskrift?
Mane hilsner
Mette
Præcis. Ingen junk uden cola. Og har også efterhånden en kæmpe trang til hjemmelavet burger efter at der har været så mange i blogland.
velbekomme:-)
Mums, altid lækkert med hjemmelavede burger, det slår bare alt hvad man kan købe færdig :o)
Elsker hjemmelavede burgere og spiser dem især her om sommeren hvor vi griller bøfferne og bager brødene med oliven og soltørrede tomater – skulle måske også prøve at lave en mere traditionel burgerbolle og så vil jeg lade mig inspirere af din lækre version
Mund, det ser lækkert ud!
Uhm, det ser lækkert ud. Vi laver også ofte hjemmelavede burgere, men dog knap så overskudsagtigt som dine. Med koldthævet dej lyder det dog til at jeg lige præcis godt kan overskue det, så måske den overskudsagtige version skal afprøves en dag? :)
nøj mums hvor lækkert – har du tilfældigvis DIY´en til rodfrugtchips af den sprøde hjemmelavede slags? Så ser jeg den gerne :-)
Uhmmm det ser så lækkert ud.
Synes bestemt det ser bedre ud end de pandekager vi konsumerede til aften (for datterens og hendes to venners skyld).
Malene – Ja, ikke :)
Martina – Ja, junk-guf :)
Anne – Tak. Sidder faktisk også og bliver lidt småsulten nu ;)
Mette – Aïolien lavede jeg efter en opskrift i sølvskeen. 2 past. æggeblommer, ca. 1 dl. olivenolie, 3 fed hvidløg (jeg brugte kun 2 og det var alt for stærkt!), et par dråber citronsaft og salt og peber. Hvidløget presses/hakkes og rører i æggeblommerne. Olien piskes i lidt efter lidt (der skal piskes en del for at få den rette konsistens, men gerne i hånden tror jeg…). Smages til med citronsaft, salt og peber.
Anne – Præcis! Min kæreste er meget glad for Cola, så han hentede gladeligt :)
Christina – Tak :)
Lena – Uden tvivl!
Ann-Christine – Umm, det lyder også lækkert! Men vi er nødt til at holde det rimelig simpelt, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at Carla spiser med.
Malene – Takker :)
Maiken – Ja, bollerne var meget overkommelige. Men det kommer alligevel altid bag på mig, at der er en del at gøre, når vi laver burgere og at det er rart at være to om det, når det hele skal times og være klar til spisetid:)
Pimp me up – Nej desværre, men det lyder lækkert!
Æwle Bæwle – Tak! Pandekager lyder nu også lækkert :)
Hej Mette
Kan du fortælle, hvilken Camilla Plum kogebog du har fundet opskriften til burgerbollerne i? Det lyder som en bog, man skal tjekke ud. Lækker blog, by the way :-)
Hej Jannie – Det er den som hedder Ælle Bælle Frikadelle og den indeholder ikke bare lækre opskirfter, men også interessant læsning omkring børn og mad. Tak for dejlig kompliment – Kh Mette
Super, den havde jeg også lige fundet på nettet og tilføjet på ønskesedlen. Den er vist et must med tre tøsebørn under fire år i huset:-)
Wauw, 3 piger under fire! Det lyder vildt, men også ret fantastisk! Stor respekt herfra :)