Brød mad Morgenmad

Slaskeboller med emmer og spelt

torsdag 31. marts 2011


Som jeg skrev i går, har jeg eksperimenteret lidt med slaskebollerne, for at få lidt mere smag og fylde i dem. Jeg synes at denne udgave bliver rigtig lækre. De bliver i hvert fald revet væk herhjemme ;)

2 dl A38 eller ligende
3 dl lunkent vand
10 g økologisk gær
1 (lille) spsk. salt
1 spsk honning
Evt. 75 g groft hakkede valnødder
250 g fuldkornsemmer og spelt-melblanding fra Urtekram
200 g hvedemel

Rør ingredienserne sammen i ovenstående rækkefølge til en våd dej og lad den hæve natten over. Brug 2 spiseskeer til at klatte dejen på en bageplade, drys dem med lidt mel eller tag dem evt. ud af ovnen efter ca. 5 min og pensel dem med mælk.  Bag bollerne ca. 20 min ved 200 grader til de er gyldne og lyder hule når man banker dem under bunden.

God fornøjelse :)

Måske kan du også lide disse

17 kommentarer

 • Reply Anne torsdag 31. marts 2011 at 20:15

  Mmm Mette, de skal helt klart afprøves!!! Tak for opskrift.

  Kh Anne

  PS tillykke med moster-titler. Er selv lige blevet tante igen, og det er altså helt specielt!

 • Reply Heebaz torsdag 31. marts 2011 at 20:39

  Ser super lækre ud! :)

 • Reply by myr torsdag 31. marts 2011 at 20:49

  Uhm, ja de ser rigtig gode ud…jeg har også sådan en “utrolig nem lad-stå-i-køleskabet-skal-ikke-have-fingrene-i-dejen” opskrift…det er fantastisk at vågne op og bage friske boller uden at få dej fingre og stå med en masse bøvl om morgenen:-)

  Har faktisk lavet en portion til i morgen tidlig..men måske jeg sku prøve din version næste gang:-)

  Kh. Malene

 • Reply Marina torsdag 31. marts 2011 at 21:21

  MMMM. Valnødder i bagværk er i hvert fald altid godt.

 • Reply Cecilie torsdag 31. marts 2011 at 21:23

  De ser godt nok gode ud, det må helt sikkert prøves :-)

 • Reply Frøken Nobel torsdag 31. marts 2011 at 21:28

  De ser super gode ud. Selvom jeg bager en del, så har jeg aldrig prøvet økologisk mel – er der forskel??? Og i såfald hvad er forskellen?
  Jeg må helt klart prøve valnødder – lyder vanvittigt lækkert.

 • Reply Garsdal fredag 1. april 2011 at 06:59

  Ved du hvad – den er købt – dem tror jeg mig og carmen vil prøve at slaske sammen i eftermiddag:-) Rigtig god weekend.

 • Reply Lena fredag 1. april 2011 at 10:47

  Mums de ser gode ud. De skal helt sikkert afprøves :o)
  God weekend :o)

 • Reply Newyorkerbyheart fredag 1. april 2011 at 11:56

  Slaskeboller, hvilket fantastisk navn :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 • Reply Anonymous fredag 1. april 2011 at 15:44

  bor du i odense?

 • Reply Maiken fredag 1. april 2011 at 23:21

  Uhm, det lyder som en god variant, der skal afprøves. Og de ser jo præcis ud som mine yndlings valnøddeboller fra PennyLane… ;)

 • Reply Naja Luise lørdag 2. april 2011 at 07:33

  De ser lækre ud… Mon man kan lave dem med surdej?
  Det skal prøves….
  Giver lyd om hvor vidt det lykkedes…

 • Reply Mette mandag 4. april 2011 at 11:28

  Anne – Tillykke med tante-titlen! Ja, det er bare helt særligt med sådan et lille nyt familiemedlem. Carla var den første og eneste i sin “generation” i familien, så det bliver også dejligt med en kusine til hende :)

  Heebaz – Ja, ikke ?! De er også allerede bleve at ret fast dagligt indslag :)

  Malene – Det er nemlig super-nemt og super-skønt med nybagte morgenboller :)

  Marina – Ja, valnødder i bagværk er en hit!

  Cecilie – Ja, jeg kan i hvert fald godt anbefale dem ;)

  Frøken Nobel – Mener du mon økologisk mel eller gær? Jeg plejer altid at bage med økologisk mel, men økogæren, som koster 5 gange så meget som almindeligt gær, plejer jeg at spare væk. Men efter at have læst lidt Camilla Plum, er jeg nu blevet overvendt til at bage med økogær og det giver i hvert fald en rigtig god smag.

  Sidsel og Lena – Håber at de blev gode :)

  Birthe – Navnet er adopteret fra en opskrift i boligliv, som jeg har gengivet i et af mine tidligere indlæg. Og ja, det er et rigtig godt navn ;)

  Anonym – Nej, jeg bor ikke i Odense… Hvorfor?? :)

  Maiken – Ja, PennyLanes valnøddeboller er også blandt mine favoritter, men jeg synes faktisk at de her er ligeså gode og meget(!) billigere ;)

  Naja – Jeg har faktisk slet ikke nogen erfaring med at bage med surdej. Måske burde jeg prøve at kaste mig ud i det…

 • Reply Anne au Chocolat mandag 18. april 2011 at 19:50

  Haps, sådan en bolle eller to kunne jeg godt spise lige nu (hvor jeg lige har pisket mit eget smør :)
  Kh Anne

 • Reply Anonymous tirsdag 3. maj 2011 at 19:33

  Nemt og lækkert, der er mange varianter af “slaskedej” …
  Herligt med både emmer og spelt – jeg byder endvidere ind med Kamut fuldkornsmel fra Urtekram – også et vellykket forsøg værd ;-)
  Grundet ovenstående indlæg vil jeg nu også prøve øko-gær. Hvis den gør noget bemærkelsesværdigt ekstra på smagskontoen er den bestemt sine 5 x gange prisen på konventionel gær værd … Tak for tippet!
  Kh fru Clausen

 • Reply Cecilie søndag 24. juli 2011 at 08:50

  Hej Mette. Jeg står netop og skal til at bage disse boller, men bliver i tvivl om ovnen skal være varm når de sættes ind? I de opskrifter på koldhævede brød jeg normalt bruger, skal ovnen nemlig være kold, når brødet sættes ind.
  Kh Cecilie

 • Reply Sofie Skou fredag 29. marts 2013 at 14:34

  Hvis man nu ikke lige kan få fat på Urtekrams fuldkornsemmer og speltblandning grundet påskedagene (der har fakta kun åbent) og man rigtig gerne vil bage dem i aften/i morgen tidlig, hvad kan jeg så bruge i stedet? :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.