Rejser Skiferie Ud i det blå

Skiferie

lørdag 15. januar 2011

Vi er ski-entusiaster i min familie og har stået på ski siden min søster og jeg var små. Mine forældre er stadig rigtig søde til at invitere os allesammen på ski og vi har glædet os helt tosset til vores første skiferie sammen med Carla. Ikke mindst Carla selv, som havde et klart billede af hvad det gik ud på, efter at have terpet en god portion Bamses julerejse.

Hun har trænet hjemmefra i god tid, ved at skøjte afsted på alt, som kunne gøre det ud for ski og hun har kurret ned at is- og sneglatte skænter i naturlegestuen. Og det har været en godt givet ud, for hun har været en ren skistar!

Ja, jeg kan ligeså godt sige det som det er: Hun har været SÅ sej! Fuld af gå-på- og vovemod. Hele tiden på udkig efter nye bakker og bumpler og insisterede på at køre selv og helst lidt hurtigere! Hun har taget det hele med et forbilledligt højt humør og sang. Selv hendes små styrt blev taget med grin og et “Av, min iskolde numse!” indøvet efter Bamse.

Når jeg (gang på gang, ehrm…) spurgte hende, hvad hun syntes om at være på skiferie, var svaret: Riigtig fedt! På trejde-dagen stod hun selv (i selen) hele turen fra hytten og ned til bunden, en blå piste på et par kilometer. Se pralevideo her. Skinner det mon igennem, at det var et par stolte forældre hun fulgtes med?!


Nå ja, vi andre har selvfølgelig også nydt skiturene, den friske luft, gode pister med nyfalden sne, varm kakao og den obligatoriske KitKat og i år også middagslure, ahh! Ih, jeg ville gerne presse en skitur mere ind i påsken… Ja, tanken om en sæson som skibums-familie har også strejfet mig ;)

Ps. Tak for alle jeres søde, søde kommentarer på mit forrige indlæg. Jeg skal nok forhøre mig efter opskriften på sweateren.

Måske kan du også lide disse

18 kommentarer

 • Reply Ida lørdag 15. januar 2011 at 23:29

  Det er ikke nødvendigt at smøre tykt på for at imponere mig – jeg kan kun nødtøftigt stå på langrend. Sej lille pige!

 • Reply Line lørdag 15. januar 2011 at 23:35

  Hvor er hun mega sød!!! Årrhh smelte smelte…..

 • Reply Kristin lørdag 15. januar 2011 at 23:45

  Seje, seje pige! Afsted med jer i påsken – det er så fedt at stå på ski.. Er selv på vej hjem fra skiferie (i morgen) med min fam.

 • Reply Ursula lørdag 15. januar 2011 at 23:51

  Jeg synes hun ligner en stjerne med en ordentlig portion selvtillid i lommen. Jeg husker også hvor pivstolt jeg var af min datter på hendes første skitur. ;-)

 • Reply Ludvig og familie søndag 16. januar 2011 at 08:18

  Der er SÅ god grund til pral. Hvor er hun dygtig! Og så ser hun bare så tough ud som hun står der og hænger op af sine små, brede ski.
  Lille lækre ælling :-)

 • Reply Charlotte søndag 16. januar 2011 at 08:56

  Ih sikke dygtig hun er. Kan da virkelig godt forstå, at du er STOLT. Dejligt at I har haft en god tur. Det lyder og ser sådan ud.

 • Reply Øglemor søndag 16. januar 2011 at 09:15

  Aiij, hvor er hun sej og dygtig. Og mega-tjekket på billederne :-)

 • Reply Kreativista i Boligrum søndag 16. januar 2011 at 09:22

  Dejlige billeder :-)

 • Reply Ann-Christine søndag 16. januar 2011 at 13:01

  Ej, hvor er hun bare mega sej!!!
  Har Carla altid været vild med sne og udendørsaktiviteter om vinteren? Jeg tænker på fx sidste vinter hvor der var så meget sne. Johan og Julie gider det nemlig slet, slet ikke og vi vil så gerne have dem med på en skitur næste vinter, så jeg håber det ændre sig og de bliver vilde med det. De kan godt være med på en lille kort kælketur i ny og næ, men det er også max vi har kunnt strække den til i år.

  Super fede billeder, det lyder som en dejlig tur og jeg kan da godt forstå I er stolte af den søde charmetrold :-)

 • Reply Christina søndag 16. januar 2011 at 14:57

  Velkommen hjem og SEJ pige! Hun er gjort af et andet stof end min pige. Hun ville nægte at køre ned ad bakkerne den pivskid:-)

  Jeg håber I har nydt det:-)

 • Reply Annchen søndag 16. januar 2011 at 15:31

  Skønne billeder…Sikke en sej charmetrold I har jer!:) Det lyder til I har haft en skøn tur.. Carla er og bliver da vist en ægte ski-entusiast.. Imponerende med det mod i den alder;)
  Herhjemme er vores trold knap så sne-glad. Gider knap kælke ned ad bakker!
  Vi må vist hellere i træning, hvis vi vil ha’ hende med på ski engang;)
  Rigtig god søndag..
  Kh Anne

 • Reply Anne søndag 16. januar 2011 at 17:01

  Seje Carla! Og da vist også en sej mor på det ene billede ;)
  Hvor er det bare sødt det hvor hun står med sine små ski, røde luffer og super-seje lyserøde briller :)

 • Reply Maiken søndag 16. januar 2011 at 19:39

  Sikke sej Carla er! Hun ser simpelthen vildt nuttet ud med alt grejet på. Ehj, jeg ville også ønske vi skulle på skiferie lige nu, så jeg kan godt forstå du drømmer om en påsketur…

 • Reply Heidi søndag 16. januar 2011 at 20:40

  Der skal da prales når der er grund til det! hun ser da ualmindeligt sej og glad ud. Jeg er ret sikker på vores to piger ikke ligner hinanden så meget som vi har talt om :) ihvertfald ikke på det punkt. Alberte er modig men ikke særligt motorisk begavet ;) det er Carla vist uden tvivl.

 • Reply sine søndag 16. januar 2011 at 21:43

  Fuck, det ser fantastisk ud Mette… om en uge er vi afsted og nu kan jeg da slet ikke vente. Hvor har I været henne? Hvor er hun cool Carla :)
  Kh Sine

 • Reply Mette mandag 17. januar 2011 at 21:39

  Tak for alle jeres søde kommentarer :)

  Ida – Langrend er altså også svært! Støvlerne sidder jo knap fast på skiene. Jeg holder mig til alpin ;)

  Line – Åhr, taak Line :)

  Kristin – Ja, det ville være SÅ fedt med endnu en tur i år. Men det går vist desværre ikke. Håber at I også har haft en rigtig god tur.

  Ursula – Ja, det er altså ret skørt, så stolt man kan blive af dem. Og pludselig bliver ens egne ski-udfoldelser knap så vigtige ;)

  Ludvig og Familie – Ja, ikke ;)

  Charlotte – Ja, jeg er MEGET stolt. Der er vist også en kollega eller to, som har måtte lægge ører til hendes udfoldelser, både på min egen og min kærestes arbejdsplads idag, hehe.

  Øglemor – Ja, totalt tjekket og cool, ik?

  Kreativista – Tak :)

  Ann-Christine – Ja, Carla var også til kælketure sidste vinter. Jeg husker hvert fald at jeg løb forpustet rundt med kælken, mens Carla sad og råbte “SÅ hurtigt, SÅ hurtigt”.
  Men hun har også været vant til at være meget ud fra dagplejen, hvor de er ude langt størstedelen af tiden året rundt. Ungerne bliver sure, når de skal spise indendørs ;)
  Men om det er dagplejemors påvirkning, eller om hun bare er et udemenneske inderst inde, tør jeg ikke sige. Men I skal da helt sikkert give det et go med tvillingerne næste år. Om ikke andet er chokolade-pauser altid et hit ;)

  Christina – Det er altså sjovt, som der er så stor forskel på deres personlighed allerede fra de er helt små. Jeg glæder mig til at møde Selma :)

  Annchen – Ja, hun er frygtesløs. Og jeg gruer allerede for legepladser med høje klatretårne når hun skal i børnehave til sommer. Mon man kan hyre en pædagog til at være i hælene af hende dagen lang ;)
  Ja, I må da i sne-træning med hende Karoline, så I kan få hende med på ski :)

  Anne – Dejligt at du også bemærkede den seje mor i baggrunden ;) Hun fik desværre ikke taget sig så meget tid til selv at føre sig frem i år ;)

  Maiken – Tak :) Ja, udstyrret skal være i orden ;) Moster havde stået for skibriller og Helly Hansen skiundertøj. Mindre kunne ikke gøre det. Godt at der er en kusine på vej til at overtage på sigt.
  Ja, I må da også afsted. Men det er jo selvfølgelig ikke så nemt med mave på. Jeg synes i hvert fald at det var overraskende hårdt at køre med Carla. Helt sikkert ikke godt for en gravid, så Moster måtte også træde lidt i baggrunden og nøjes med at komme med gode råd.

  Heidi – Skønt at der sådan er plads til pral her i blogland :) Hehe, jeg troede ellers lige at vi havde en lille mini-Alberte.

  Sine – Uh, rigtig god tur til jer! Husk at nyde det, for tiden går alt for stærk. Vi var i Hemsedal. Vi plejer at være syd på, men vurderede at rejsen til Norge var mere “børnevenlig”. Heldigvis blev der ikke nær så koldt, som vi kunne have frygtet og sneen var helt perfekt :)

 • Reply Mille tirsdag 18. januar 2011 at 20:07

  Orv hvor er hun sej hende Carla… Men med sådan et par ski-entusiast forældre kan hun vel heller ikke blive andet!!!

 • Reply Skiferie (og en lille film) : Carlas Café onsdag 27. november 2013 at 23:54

  […] der er nogle af jer som kan huske, hvor pivstolte vi var af Carla dengang? Vi har været ved at kigge på billeder og filmklip fra ferien og vi synes altså stadig at hun er […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.