Legetøj og bøger Rum til børn

God morgen og god Mor´s dag

søndag 9. maj 2010

Bare fordi man er søndags-barnløs, behøver man jo ikke at sove længe. I hvert fald kan det være svært, når solen banker ind af det vindue, som man har glemt at ruller mørklægningsgardinet for. Men det er jo også bare med at komme op og udnytte muligheden for at gøre alt det, som man ville ønske at man havde mere tid til til dagligt (er blogging, syprojekt, hovedoprydning og -rengøring, IKEAtur og kærestetid i overkanten på 6 timer?)

Mens N stod for lækker morgenmad i mit (vores) køkken, har jeg leget og fotograferet i Carlas, som er blevet udvidet med et par hylder og muffins på væggen.

Og jeg har leget rigtig godt. For jeg går og bimler med overvejelser om, at åbne cafe sammen med Carla (Carla´s Café – kan I ikke lige se det for jer :). Det skal være sådan en rigtig hyggelig og fin én, med sunde sandwich, lækre æggemadder og masser af kaffe og muffins ;)


Dukke Ditte og katten Findus sidder allerede over en æggemad og en kop kaffe, med kufferten pakket og venter på, at vi rejser til Mallorca inden længe. (Okay, det billede er ikke fra idag, for Findus og Ditte har sovet hos Mormor og Morfar sammen med Carla i nat :)

Og så også lige en fotosession med Carla. Mens jeg lagde rent på sengene igår, havde hun imponerende travlt med at putte Findus og lille Habibi. Hun har altså lært et trick eller to ude hos sin dagplejemor: “Du er NØDT til at sove! De andre sover” siger hun insisterende. Og så kommer de lige en tur op på armen og blive klappet omsorgsfuld på ryggen. Alt imens hun hoppede og sprang rundt i sengen. (Behøver jeg at sige, at jeg var mere optaget af at iagttage og fotografere end af at skifte sengetøj ;)

Og så også lige lidt om sko… Carla elsker dem! Meget mere end jeg gør, tror jeg. Og det er lige meget om de er (for) små eller (for) store, høje eller flade. Eller faktisk er hun begyndt at foretrække de høje… Og så snart mit skab står åbent, er hun der efter et par. Den anden morgen gik hun rundt med dukkevognen i høje sko, en taske over skuldrene og et “barn” på armen. Jo, hun suger til sig, gør hun. Igår var hun afsted i høje sko uden barn :)

Til sidst lige en rigtig god Mors Dag til alle I skønne mødre derude, som inspirerer mig dagligt og som jeg nyder at få lov til at “kigge ind hos”.

Og et kæmpe Mors Dags-knus til min egen mor, som altid er der når jeg (og vi) har brug for hende. Så sent som igår havde hun hårskum og vliseline-fri strygejern med til mig, da hun hentede Carla, så jeg kunne blive festklar. Det er da en god mor, hva?! Og hvis jeg kender hende ret, er der også aftensmad med i pakken, når vi skal ud også hente Carla i eftermiddag. Jeg må vist hellere også afsætte tid til en tur forbi blomsterhandleren ;)

Måske kan du også lide disse

14 kommentarer

 • Reply Mie søndag 9. maj 2010 at 10:57

  Også god mors dag til dig. Hvor er Carla bare skøn, jeg glæder mig sådan til Ida Evelyn begnder at snakke, eller sige noget vi andre forstår, for snakke gør hun i stor stil allerede. Vi har også en Habibi herhjemme, her hedder hun bare Hottentot :-)

 • Reply Heidi søndag 9. maj 2010 at 13:40

  Ihh hvor ville jeg ønske jeg havde en masse tid til at kommentere for der er så meget jeg gerne vil sige og spørge om, men i dag bliver det kort og godt Dejlige billeder og skønne ord :)
  Vi skrives ved KH Heidi

 • Reply Christina søndag 9. maj 2010 at 13:40

  Hej Mette. Glædelig mors dag. Det lyder som en rigtig dejlig dag hos jer. Med og uden barn:-).. Jeg kommer gerne og spiser lækre muffins og drikke cafe latte i jeres cafe:-)

  Rigtig god søndag..

 • Reply Malene søndag 9. maj 2010 at 15:31

  God mors dag til dig også.
  Jeg håber du har nydt din barnefri dag og nået det meste af det du gerne ville.
  Kh. Malene

 • Reply Annchen søndag 9. maj 2010 at 16:29

  Hej Mette…
  Sikke dejlige billeder..:) Lækkert køkken hun har hende Carla.. Er det på hendes værelse eller ha I plads i jeres køkken? Vi leger nemlig lidt med tanken om at lave en Karo-afdeling i vores lille køkken..
  Og sikke en dejlig mor, du har.. Min mor er også en skøn og betænksom én af slagsen – havde gravet rabarber og purløg op til vores have, da vi kom i dag..;) Lækkert..
  Den der lille skønne Habibi er da for lækker – hvor har I fundet den henne..?
  Ha’ en fortsat rigtig dejlig dag..:)
  Kh Anne

 • Reply Frøken Garsdal søndag 9. maj 2010 at 20:18

  Fine billeder. Jeg har lige taget et lignende sko-billede, bare med carmen i jakobs str. 45 – meget elegant.
  Carla ser utrolig afslappet og veltilpas ud i de høje hæle.
  Vi har også lille Habibi herhjemme – her hedder hun dog lille Lidi efter Carmens kusine, som er adopteret fra Ethiopien:-)
  Ha en fortsat dejlig Mors dag.

 • Reply Mette søndag 9. maj 2010 at 20:59

  Hej Mie. Ja, det er fantastisk med al den snak. Og jeg synes at hun snakkede ENDNU mere efter at hun kom hjem fra sit mormor og morfar-ophold idag. Hold da op! Og Så synger hun hele “hjulene på bussen” sammen med dem. “Hvad kommer nu?” Siger hun efter hver værs ;)
  Habibi og hottentot, det lyder som en hel lille stamme ;)

  Hej Christina – Uh, det lyder da rigtig hyggeligt :) Her til aften gik Carla og serverede muffins og kaffe, som hun balancerede med på underkopper, til os. Og derefter kom hun rundt med drys (mon det var chokoladedrys? ;)Så det kan ikke vare længe før vi er klar til at åbne ;)

  Hej Heidi – Ja, det er lige med at finde tiden til det bloggeri. Jeg håber, at du vender tilbage når du får en stund, for nu bliver jeg jo nysgerrig ;)

  Hej Malene – Arj, det endte selvfølge med, at der er en hel del, som må overføres til næste to-do-liste. Men blomsterne fik jeg da købt :)
  Og som en lille bonus-aktivitet kom vi også på aftens-gåtur forbi Paradis – ahh forår :)

  Hej Anne – Carlas køkken står i vores køkken. Staklen har slet ikke noget værelse, for vi bor i en tre-værelses lejlighed, hvoraf det ene rum er køkken-alrum. Istedet har hun sine hjørner og nicher rundt omkring :)
  Uh, hvor lyder det skønt med rabarber i have. Den lyder også som en dejlig mor, som tænker på det. Jeg kan kun være misundelig på både rabarber OG have :)
  Habibi har jeg købt hos LirumLarumLeg.dk. Der hører også en lille lift med til hende og en ble og en fin dragt. Hun findes også i en “lys udgave” :)

  Hej Frøken Garsdal – Åh ja, de tøser og deres sko ;) Carla forsøger også at lokke Nis i mine høje sko. Lækker var hun også en dag hun rendte rund i bar numse og hoppede i et par langskaftede UGG-boots ;)
  Lidi, Hottentot og Habibi! Sikke en sød lille stamme :)

 • Reply Tina mandag 10. maj 2010 at 08:39

  Uhm – hvor er det fine madder, og så hyggeligt du har gjort det :-) Lækre billeder du har taget. Det ligner hygge :-)

  Her fiser min lille Naja (21 mdr) også rundt i mine sko – pakker tasker, hat og solbriller på og en dukke under armen – og så rejser hun ellers “afsted” med et hej hej :-) Det er en herlig alder!!

  Må lige spørge dig hvor de små hvide hylder er fra? Og lad nu være med at sige at det er nogle du har købt i Ikea for 2 år siden….! Jeg ærger mig stadig over at jeg ikke bare købte 100 af dem, da de havde dem (stripa). De ligner nemlig dem fra Ikea….men jeg håber det er nogle du har fundet et andet sted.

  KH Tina :-)

 • Reply Mette mandag 10. maj 2010 at 19:13

  Hej Tina! Ja, solbriller er, til min store overraskelse, også et hit her. De er så cool med solbriller på, de små damer :)

  Jo, hylderne ER fra IKEA, men de er købt for ganske nyligt, så mon ikke de stadig har dem?

  kh Mette

 • Reply Tenna mandag 10. maj 2010 at 19:22

  Hej Mette.
  Lyder da bare lækkert med en ferie til Mallorca!
  Sikke dejlig Carla er iført dine sko… Her vil Dicte have min Bh på og det kan sommetider være lidt pinligt når der kommer gæster ;0)

  Kh Tenna

 • Reply Lisbeth tirsdag 11. maj 2010 at 08:46

  Jeg elsker, at hun allerede er sådan en lille fashionista med hang til lækre sko :D
  Herhjemme har Trutten lidt samme interesse, omend faderen ihærdigt prøver at undertrykke det :D

 • Reply Ann-Christine tirsdag 11. maj 2010 at 16:34

  Carla´s Cafe, skønt navn! :) Og super hyggeligt køkken hun har.
  Jeg glæder mig meget til at lave køkken til BabyBanden, men det er nok lige tidligt nok – julegave måske!

  Hun er da en rigtig lille pige, med hang til sko i en tidlig alder :)

 • Reply Mette tirsdag 11. maj 2010 at 19:27

  Hej Tenna – Hehe, ja det kan jeg godt se kan blive en smule pinligt ;)

  Hej Lisbeth – sjovt, hvor de har den skopassion fra. Jeg synes ikke at jeg er SÅ passioneret.
  Carla forsøger også at lokke sin far i mine stiletter ;)

  Hej Ann-Christine – Ja, er det ikke et fantastisk navn. Jeg har længe overvejet at få lavet labels med det navn, til det tøj jeg syer (og strikker, wuhu ;) til Carla.
  Ja, det bliver da fantastisk med et storkøkken til banden. Mon ikke også at de har arvet din passion for mad og kokkerier :)

 • Reply Tina tirsdag 18. maj 2010 at 22:44

  Hej Mette og tusind tak for dit svar ang. hylderne.
  Ja, jeg kan se at de (ribba) er kommet i hvid…og nok derfor jeg forvekslede dem med den gamle model som hedder Stripa og var geniale. Men super de er kommet i hvid. De har ellers kun lavet dem i sort, og det synes jeg bare ikke egner sig til et børneværelse.
  Jeg må I Ikea :-)

  KH Tina :-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.