Legetøj og bøger Rum til børn

Carlas Cafe – irl

onsdag 9. april 2014

Legekøkken-Carlas-Cafe lege-lagkage Legetøjs-espressomaskine Legetøjs-kasseapperatLegetøj-frugt-grøntsagerlegekøkken-og-dukkevognLegekøkken-i-køkkenet

Jeg har vist aldrig fået vist vores legekøkken efter vi er flyttet. Det må der rettes op på, for det er jo faktisk det legekøkken navnet Carlas Cafe stammer fra. Nu er det bare blevet mindst lige så meget Viggas cafe og køkken. Hun leger med køkkenet hver dag, dækker op på sofabordet, henter små stole ind og inviterer os på mad hver eneste morgen, – og om igen om eftermiddagen (hvis altså det er nået at blive ryddet op i mellem tiden ;).

Vi har indrettet legekøkkenet i forlængelse af vores rigtige køkken. Både legekøkkenet, tavlen og kasserne har vi haft med fra lejligheden. Bogkasserne er fra Sebra og er en fødselsdagsgave tilbage fra Carlas 1 års fødselsdag. Legekøkkenet fik hun i julegave da hun var halvanden, så det har været gode langtidsholdbare gaver.

Tanken med tavlen var først og fremmest at definere rummet og at samle de små møbler i det store rum. Og så er det en god måde at skabe lidt skala, da børnemøbler af gode grunde, nemt kommer til at virke noget lave i rummet. Og så havde jeg også en ide om, at Carla kunne skrive menukort på tavlen og på den måde skabe lidt fransk cafe stemning ;)

Jeg har en ambition om at male legekøkkenet i mere “Finn Juhl agtige farver”, så det falder lidt mere ind med resten af vores møbler. Men nu er der allerede gået et år siden jeg fik tanken, så måske bliver det bare ikke… Er også lidt i tvivl om, hvorvidt det kan gøres pænt og så det holder. Er der mon nogen der har erfaringer med det?

Måske kan du også lide disse

7 kommentarer

 • Reply Anita torsdag 10. april 2014 at 09:08

  Hvor er det bare et fint legekøkken. God idé at definere et rum i rummet med tavlelak.
  Måske jeg snupper samme idé, nu hvor vi flytter Karlas køkken ind på hendes værelse og det i samme omgang skal have en lille make over… :)

  Desværre har jeg ikke erfaring med maling – men jeg går ud fra at du skal slibe det grundigt først, dernæst grunder og en god træmaling…

 • Reply linda torsdag 10. april 2014 at 09:32

  jeg er fan af carlas cafe – også irl ;) kommer gerne til en kop kaffe i børnehøjde! betagende sødt.

 • Reply Christina torsdag 10. april 2014 at 09:33

  Det ser så dejligt ud. Og dejligt for både børn og voksne at de kan leje i samme rum

 • Reply Maiken torsdag 10. april 2014 at 14:26

  Det er nu også en fin IRL cafe :)

 • Reply Tina torsdag 10. april 2014 at 15:36

  Meget fint kjøkken! Jeg har malt endel ikea reoler, også de som står på barnerommet, det går fint. Jeg sliper lett, grunner med heftgrunn og maler så to strøk med den farve jeg vil ha.

 • Reply Kirstine tirsdag 15. april 2014 at 21:55

  Kreativt og med stil og samtidig indbyder det til masser af leg! Jeg har en datter, som er helt vild efter at få et kasseapparat/dankortmaskine som Carla og Vigga – kan du hjælpe med navnet på forhandleren? ;-)

 • Reply Østfronten torsdag 8. maj 2014 at 13:08

  Så fint – og rum-i-rummet tanken fungerer perfekt med børnemøbler. Både fordi det giver små størrelser plads i deres målestoksforhold og fordi det samler børnesagerne visuelt, så voksne også kan holde det ud ;)

  Kæreste og Bean er væk i weekenden… måske jeg skulle kaste mig over at få indrettet hendes nye loppe-legekøkken. (PS: med maling? Jeg synes faktisk at gode maleprøver til ca. 50 kr holder fint. Specielt, hvis forarbejdet er ordentligt med slibning og grund. Evt. et laklag eller to på brugsfladen.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.