Børnetøj Strik

Designproces

onsdag 7. april 2010

Som studerende på Arkitektur&Design på Aalborg Universitet, har jeg beskæftiget mig en hel del med designprocesser og metode (ja, min kære kæreste er endda gået så vidt, at skrive en ph.d om emnet…). Derfor kan jeg ikke lade være med at smile lidt, ved tanken om den kreative proces bag denne vest, som har været undervejs i påsken og blev færdig igår aftes.

Processen bag vesten foregik sådan her:

1. Tager i stof2000 efter et mønster til Daisybukser til Carlas sommergarderobe.

2. Falder over babyfløjl i de fineste coral og lavendel farver. Perfekt til forårsbukser!

3. Hjemme igen. Både den coral og den lavendel farve viser sig at være ualmindelig fine sammen med samtlige af de liberty-rester jeg har liggende. Helt oplagt til en vendbar vest…

4. Det svære valg af stofsammensætningen. Ender efter mange overvejelser med den coral babyfløjl og lilla Capel.

5. Hmm… mangler quiltefoer, men med almindelige pladevat som foer, kan jeg jo “bare” quilte den med stjerne a la denne aller-skønnest vest, som Line viste i sit aller-første indlæg.

6. Da vesten er foret, er det ikke meget lilla Capel tilbage til kantebånd… Men jeg kan ikke vente på, at få bestilt mere stof hjem… Prøver med ensfarvet lilla kantebånd, men nej, det SKAL være den lilla Capel. Får med nød og næppe kantebånd nok til rundt langs kanten af vesten, men ikke til armhullerne. Må sprætte patchwork-tests, som jeg har liggende, op og sy det sidste kantebånd sammen af ret små stykker. Der bliver liige nok til armhullerne, men ikke til bindebånd…

7. Så er det quiltning (hmm, burde det mon have været gjort inden kantebåndet?) Holder vejret og tager mig mod til at sy stjerner i “fri hånd”.  Kunne det iøvrigt ikke være fint med en liberty-stjerne på ryggen? Men kan jeg finde ud af at applikere?? Og skal man ikke bruge sådan noget vliseline til det? Jeg må i stof2000 efter noget, så snart de åbner efter ferien.

8. Hjemme igen med vlisofix. Det her apllikering er da ikke så svært endda (efter et par mindre uheld med lim på stygebræt og strygejern…). Det er faktisk rigtig sjovt og nærmest helt medidativt! Jeg er meget begejstret og den ene stjerne bliver til 4!

9. Nu mangler der bare bindebånd. Shaukat har ikke de stoffer (som jeg nøje har udvalgt her til foråret) på lageret før næste uge og så længe kan jeg ikke vente med at få vesten færdig. Kan der mon blive til en enkelt løkke af de bitte-små Capel-rester der er tilbage? Så kunne den jo lukkes med en knap, hvis jeg har en liggende som passer…

10. Ja, der ku´og ja, jeg har! Færdiig!

Ja, det var den meget lange historie bag den lille vest. Lykken var intakt, da Carla var begejstret for den her til morgen og helt frivilligt tog den på. Måske fordi hun elsker orange… og lilla… og knapper… og også lidt stjerner… Ligesom sin mor :)

Og så må jeg vist snart tilbage til de bukser, som var udgangspunktet. Mon ikke de får sig en applikation eller to! (eller skulle man liige liste sig til, at sy en stjerne-vest i sin egen størrelse først? ;)

Måske kan du også lide disse

28 kommentarer

 • Reply Tina onsdag 7. april 2010 at 09:04

  NØJ hvor ER den skøn!!! Har grinet af din beskrivelse :-))…kender det alt for godt selv. Køber ind til noget bestemt, og så ender det med noget helt andet.
  Åh, den skønne lilla capel. Du skulle have skrevet en efterlysning herinde. Jeg har rester liggende :-) Men du klarede det jo alligevel. Intet er umuligt for den der bærer viljen….. :-)

  Og det med klister på strygejern og bræt – SUK! Der har jeg også været. Og nu er det så længe siden jeg har brugt vliesofix…at jeg sikkert har glemt hvad jeg gjorde forkert – og så gør jeg det igen!

  Din pige er SÅ heldig med SÅ smuk og skøn en vest.

  God fornøjelse med bukserne :-)

  Kh Tina

 • Reply sine onsdag 7. april 2010 at 09:28

  Mette, skøn overspringshandling du lige lavede dér! Den er super fed. Jeg har også sukket over Lines stjerneveste og sukket endnu mere over at de nok ikke vil være såå tjekkede til mine drenge :D

  Kender du quilte spraylim? Det er super at quilte med, du sprayer det bare på stoffet og limer alt det du skal quilte sammen, så skrider det ikke. Det forsvinder i vask. Kan også bruges i stedet for vliesofix til applikationer.
  Kh sine

 • Reply Christina onsdag 7. april 2010 at 10:11

  Ej hvor er den bare totalt flot.. Jeg er helt forelsket. Hvor er du dygtig.

  Min mand (eller kommende!) har faktisk også læst arkitektur og design i aalborg – men holdt orlov efter to år, og da han vendte tilbage fandt han hurtigt ud af, at han skulle tilbage til lærergerningen. Men jeg har vist billedet af dig, og han mener ikke han kender dig (men er også ret dårlig til ansigter). Jeg har også tilladt at vise billedet til en af mine gode venner, som også har læst deroppe, men han synes heller ikke lige, han kunne genkende det lille profilbillede!

 • Reply Helle Thorsøe Nielsen onsdag 7. april 2010 at 10:21

  Ha ha ha – fantastisk procesbeskrivelse Mette og FANTASTISK vest. Elsker jo også liberty, babyfløjl, koral, lilla (især capel) og stjerner og quilt, så ALT er bare lige mig!! Dejligt, Carla også er glad for sin fine nye vest!

  Og er i øvrigt helt enig med dig i, at applikation er meget nemmere end man tror, og meget meditativt – sådan har jeg det præcis også…

  Ha’ en fin dag
  KH Helle

 • Reply Mie onsdag 7. april 2010 at 11:12

  Elsker også bare den lilla capel og veste til små trunter.

  Jeg synes også det er sjovt at applikere og når du først har fået smag for det, så er det som om små applikerede ting bare sniger sig ind alle vegne :-)

 • Reply Julie_a onsdag 7. april 2010 at 11:47

  Den er da helt utrolig flot! Med de stjerner der gad jeg også godt gå med vest. Hvis du mangler mere lilla capel så sig til – har rester!

 • Reply Line onsdag 7. april 2010 at 12:38

  Hvor er den blevet fin, Mette. Og så sjovt som vi lige er blevet inspireret af hinanden samtidigt!
  Kh Line

 • Reply Majken onsdag 7. april 2010 at 14:13

  Hej Mette,

  Total fed! Vil du ikke sende mig et mønster..min mor har lovet at gå igang :-)

 • Reply Signe onsdag 7. april 2010 at 18:41

  EJ!! Hvor er den bare virkelig virkelig flot! Jeg er fuldstændig forelsket i den :)

 • Reply Mette onsdag 7. april 2010 at 20:34

  Hej piger. Tak for alle jeres søde kommentarer. De gør mig så glad og jeg har læst dem allesammen flere gange ;)

  Jeg er altså også selv ovenud begejstret for den ;)

  Tina – God ide med stof-efterlysningen. Det vil jeg da lige huske en anden gang ;)

  Sine – Ja, Lines sjernevest er skøn! En udgave uden liberty og tungebånd, ville da være en fin vest til en rigtig cowboy ;)
  Tak for tippet med limen. Det må jeg prøve, for jeg synes faktisk at applikationerne virke lidt stive og klumpede efter at jeg har haft vesten skyllet op. Det lyder smart med lim som vaskes væk.

  Christina – Tænk at DU siger at jeg er dygtig! Nu bliver jeg da helt stolt. Jeg prøver mig jo bare frem og har først for et halvt år siden fået styr på min symaskine.
  Jeg er iøvrigt blevet ret vild med din ide om en tinsulate-vest. Er det et mønster du selv har tegnet eller et man kan finde et sted?
  Mon jeg kender din kæreste (husbond to be)? Jeg startede på A&D i 2001, men har også holdt et års rejse-orlov efter 6. semester og har været ude i praktik i Melbourne og faktisk også i Viborg i den sidste del af uddannelsen. Og hovedparten af mit speciale blev lavet hjemmefra, hvor jeg hyggede om min mave ;)

  Helle – Liberty, babyfløjl, koral og lilla, stjerne og quilt – ja tak, we like ;)
  Sjovt at du også finder applikering medidativt :) Har iøvrigt været forbi hos hønsefødder efter sandaler og endte med en helt anden end jeg var gået efter. En gul Angulus – super-sommerlig! Troede ikke at Carla kunne bruge Agulus til hendes smalle fødder, men de har åbenbart også en smal model.

  Mie – Ja, mon ikke der er risiko for at de applikationer tager om sig.
  Det ser iøvrigt ud til at være en fantastisk hyggelig brunch du og Ida har været til idag :)

  Julie-a – Tusind tak, hvor er det sødt af dig :)
  Ja, nu ønsker jeg mig også stjerner på ryggen ;) Har idag fået boyfriend-jeans ind i min garderobe, også inspireret af Carlas gode stil, haha :)

  Line – Tak, i ligemåde :) Dejligt at vi kan inspirere hinanden.

  Hej Majken – Tine har skældt mig ud over at jeg har stavet dit navn med “i”, sorry ;) Mønsteret er bare et jeg har videreudviklet fra stof2000´s. Men tror du ikke at det er for lille til Luna?

  Signe – 1000 tak :)

 • Reply Christina onsdag 7. april 2010 at 21:33

  hm.. Jeg ved ikke helt hvornår han startede, men 2001 lyder ikke helt galt. Han hedder J!onas B?agger
  Jeg synes du er smadderdygtig. Jeg er helt vild med den!

  Selmas vest er jakkemønster fra elsebeth gynther, hvor der selvfølgelig ingen ærmer er, og ærmesnittet er lavet lidt om.

 • Reply Christina onsdag 7. april 2010 at 21:35

  hov. Så lige du havde købt gule angulus-sandaler i hønsefødder. Dem har jeg også været inde og kigge på. De er SÅ lækre.. Dem drømmer vi om..

 • Reply Tenna torsdag 8. april 2010 at 06:29

  Hej Mette.

  Den er godt nok flot lavet den vest! Hvor er hun bare fin i den. Super underholdende at læse om processen.

  Nåh det er Gule angulussebasser du har købt til Carla, de er også så flotte og sommerlige.

 • Reply Helle Thorsøe Nielsen torsdag 8. april 2010 at 06:38

  Ha ha ha Mette – jeg valgte mellem de gule angulus og de lyslilla bisgaard til Emma Lucca… Og har lige købt boyfriend jeans til Maya Emilie også… Hvad sker der for sammenfald i smag??? ;)

 • Reply Mette torsdag 8. april 2010 at 06:49

  Hej Christina. Navnet siger mig helt klart noget. Synes at jeg kan mindes, at der var en Jonas Bagger på vores hold i starten. Kan det passe at han er gymnast?

  Jamen, nu glæder jeg da endnu mere til at få Elsebeth Gynter bogen hjem fra biblioteket ;)
  Jeg turde ikke vente længere med sandaler. Har en forestilling om, at meget bliver udsolgt når der kommer børnepenge. Men det er måske bare en myte…

  Hej Tenna. Tak :) Ja, sandalerne er skønne. Jeg glæder mig til, at der bliver vejr til at hun kan få dem på ud.

 • Reply Mette torsdag 8. april 2010 at 06:56

  Hej Helle. Ja, der er helt klart noget sammenfald :) Vi kiggede også på de lilla. De er super-søde, men jeg forsøger at holde lidt igen med lilla for tiden ;) Jeg var faktisk gået efter et par koral Bisgaard, men synes alligevel, at de var for pyntede til dagplejebrug. Og så har jeg vist fået et eller andet for gult. Takke være Tenna ;)

  Jeg eeelsker Carlas boyfriend-jeans. Og manglede dem altid når de var til vask, så igår røg der et ekstra par med hjem (og et par til Moren ;)

 • Reply Christina torsdag 8. april 2010 at 08:19

  Hej Mette
  Det er ham!!
  Heldigvis vendte han tilbage til sit lærerjob og mødte mig:-)

 • Reply grønn torsdag 8. april 2010 at 11:44

  Hei.
  Jeg kom inn på bloggen din for første gang i dag via en annen blogg…og jeg kommer helt sikkert tilbake. Den vesten du har laget er helt nydelig, og beskrivelsen av prosessen er også veldig god :-)
  Jeg har bladd gjennom store deler av bloggen din nå, og den er virkelig fin!

 • Reply janet torsdag 8. april 2010 at 13:20

  Hei…

  Ja ja det lyder som en historie fra Randers….Jeg skal bare liiige..Og så kan det da vist lige gå, hvis blot jeg gør sådan her (som når man syer lapper sammen til kantebånd ;O)) et rigtigt godt billede på en typisk kvindeting…

 • Reply Lis torsdag 8. april 2010 at 14:10

  Den er jo simpelthen lige til at dåne over!! Vil sige som Julie, at hvis du en anden gang er ved at gå i ARRRRGGGHHmode, fordi du mangler lidt Liberty, så sig da til, søde Mette! Jeg vil også med glæde sende afsted. Der er ikke noget værre (næsten) end at blive bremset i sin kreative proces pga. materialemangel.

  Du kan vist rolig sy en voksenudgave også:))))

  Kram
  Lis

 • Reply Christina torsdag 8. april 2010 at 19:16

  Hej igen Mette
  Så har jeg vist manden billedet igen – og jo.. Der ringede en klokke! Og så så han billedet af din kæreste – og ham kunne han helt sikkert genkende!
  Hilsen Christina

 • Reply Mette torsdag 8. april 2010 at 19:46

  Hej Christina. Hvor er det altså sjovt! Small world! Jeg har gået hjemme med en faberramt Carla-mus idag og har ladet tankerne flyve tilbage til tiden på Basis. Og det kommer ligeså stille til mig ;) Jeg tror faktisk, at jeg har været til en fest hos Jonas dengang. Kan det passe at han boede i Vestbyen (måske i Korsgade?) sammen med en anden fyr (måske Christian Dalmer eller en anden gymnast?).
  Nis kan også godt huske Jonas og siger, at han også har stødt på ham siden hen ;)
  Men ja, det var jo egentlig meget godt, at han ændrede kurs og mødte dig ;)
  (Jeg kan iøvrigt godt forstå, hvis han ikke kan genkende mig på billedet. Jeg havde længere og lysere hår og lidt rundere kinder, efter liidt for mange bag-packer-øl, men til gengæld også færre rander under øjnene ;)

  Hej Grønn. Velkommen til. Dejligt at høre, at du kan lide min blog og at du har lyst til at læse med :)

  Hej Janet. Ja, typisk ik?! :)

  Hej Lis. Ih, jeg bliver så stolt af at få komplimenter af I liberty-dronninger ;) Og hvor er det bare sødt af dig, at tilbyde at hjælpe med stof. 1000 tak for det :)
  Og ja, mon ikke Carla og jeg skal have os et sæt matchende mor-og-datter veste. En mor-pocho mangen til Carlas (som jeg iøvrigt tog mig sammen til at åbne op og strikke større) er under vejs. Venter bare på mere garn på bestilling – aaarg ;)

 • Reply Christina torsdag 8. april 2010 at 20:03

  Ja han boede i Korsgade med en der hedder Mikkel. Det er en lille verden ja..
  Han kan ikke lige huske at have holdt fest – men dem var der sikkert også nok af dengang! Når jeg kigger tilbage på billeder af mig selv, da jeg var “yngre” studerende i Aalborg, havde jeg også et par kilo ekstra på sidebenene:-).. Det var egentlig meget sjovt – men jeg er også glad for at den tid er ovre med tømmermænd hver weekend!

 • Reply Hunch, Camilla Tange Peylecke torsdag 8. april 2010 at 21:49

  Super skøn vest!
  Og ja de kreative procceser er indviklet og ikke altid logiske/ smil fra mig

 • Reply Mette Bossow fredag 9. april 2010 at 11:41

  Hej Mette
  Hvor er den da bare gudeskøn og hvor ser hun kær ud, som hun aflappet står der i baggy bukser og med fed vest :o)
  Jeg elsker selv stjerner, så måske man snart skulle prøve det af som applikation. Veste må det nok venter lidt med, min pige er kun 4 måneder og de skal vist lige være i oprejst-alderen før det er smart, tror jeg ;o)
  Fedt at læse med hvordan den er kommet i stand og sjovt at se, at vi alle bare starter med en plan i hovedet og ender med noget helt andet :)
  Ha en rigtig god weekend!
  KH Mette

 • Reply Kristine mandag 12. april 2010 at 11:42

  Hehehe…. skøn historie og meget typisk.
  Man har en plan indtil den næste dukker op.
  Sådan fungerer det også tit for mig.
  Men under alle omstændigheder.
  SUPER sød lille vest du har lavet.
  Komplimenter herfra ;)

 • Reply Tina mandag 19. april 2010 at 09:58

  Hvor er den vildt fantastisk!! Så flot. Jeg har virkelige set og set – og jeg kan bare ikke gennemskue hvordan du syteknisk har syet skråbåndet på, for der er ingen synlige syninger??
  Og din datter ser bare så sød ud som hun står der i hendes eget lille univers :)

 • Reply Berit onsdag 11. august 2010 at 14:47

  Fantastisk vest! – Har du syet kantebåndet i hånden på indersiden?

  Berit

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.