Ikke kategoriseret

Tanker om barsler

torsdag 28. juni 2012

Hov. En uge er gået helt uden at jeg har fået blogget. Så jeg tænkte bare, at jeg hellere lige måtte sige Hej! Alt er okay :) Der har bare været lidt ekstra travlt. To piger skulle vaccineres, to tænder er tittet frem, een begyndte pludselig at tabe uhyggeligt meget hår og måtte akut til frisøren, en anden har lige afleveret sin PhD. NU venter der os allesammen en dejlig, lang sommerferie lige rundt om hjørnet.

Men midt i det hele skete der det, at jeg også kom til at tænke (jo jo ;). På barslerier og på tiden, der går alt for hurtigt. Min barsel med Carla kan jeg stadig genkalde følelsen af helt ned i maven. Turene til babysvømning, efterfødselsgymnastik og gåture med barnevognen (gerne lige med et svinkeærinde forbi barselsgangen, bare lige for at mindes og mærke). Tirsdage med mødregruppen (og tirsdag aftener med Vores første barn på TV2 og de dertilhørende cappucinoer og flødeboller fra Frelle :) Stakkevis af bøger og magasiner lige fra Vinterbørn til Julia Lahme til Vores børn. Ingen bloggeri, men masser af Netsundhedsplejersken og Trendsales. Fuldstændig oplugt af alt det nye og indhyllet i baby og barsel var jeg. En helt, helt særlig tid.

Lige om lidt er Vigga 4 måneder og jeg kan godt frygte, at der er gået lidt for meget hverdag i vores barsel. Så nu vil jeg have fat i alt det barselhyggelige. Mærke helt ned i maven, så jeg kan gemme lige så mange særlige øjeblikke og dejlige minder fra den her barsel. I dag kom min mor med frokost til os og hentede Carla i børnehaven, mens jeg trillede til åbent hus arrangement hos sundhedsplejersken på jagt efter barselsstemningen. På vejen hjem trillede jeg forbi barslesgangen. For det er jo ikke kun Carlas fødsel, som jeg vil forbinde med det sted. Det er faktisk også Viggas :)

Men nu er jeg egentlig blevet lidt nysgerrig på, hvilke barselsaktiviteter og -stemninger I (mødre) husker og gemmer? Og ikke mindst, hvordan I sørgede (sørger eller vil sørge) for, at jeres anden (og måske trejde?) barsel blev lige så særlig en tid som den første?

Måske kan du også lide disse

18 kommentarer

 • Reply Annchen torsdag 28. juni 2012 at 22:16

  Uh et dejligt indlæg med vigtige tanker…:) Nu er jeg jo lige nået på den anden side af barslen og jeg har haft mange af desamme tanker som dig… Jeg har nydt barslen med Frida – men må indrømme at jeg ikke på samme måde som første gang har fået koblet alt fra og bare dykket ned i og været til stede i alt det nye.. Og så alligevel.. Vi bor ikke samme sted som sidste barsel så mulighederne for aktiviteter har været anderledes på godt og ondt. Men denne gang har barslen været et afbræk fra travlt job – i modsætning til afbræk fra studie..
  Måske man skulle ha’ undt sig selv endnu en barsel uden bloggeri, smartphone og iPad.. Så havde fordybelsen måske været en anden..:)
  Sikke en rodet smøre – blev bare lige så rørt af dit indlæg.. Nyd det – så vil jeg glæde mig til at gå på sommerferie i morgen – det føles næsten som forlænget barsel..:)

  • Reply Mette lørdag 30. juni 2012 at 21:51

   Jeg vil også meget gerne begrænse mit “padding” og forsøger at lave forskellige restrektioner for mig selv. Men alligevel har den det med at snige sig ind på mig når jeg sidder og ammer. Men dengang jeg ammede C, var det jo bare bøger og magasiner jeg sad med i stedet for, men det er der måske også lidt mere ro og fordybelse i.
   Hvor er det dejligt for dig, at du kan forlænge din barsel med en god lang sommerferie. Nyd, nyd, nyd! ;)

 • Reply Ditte Buus torsdag 28. juni 2012 at 22:32

  Jeg nyder min barsel, og min søn er 6 måneder. Jeg går til en masse aktiviteter med ham, men især babysalmesang har været noget særligt. Det var rigtig hyggeligt.. Det kan anbefales. Børnene elsker det.

  Kig gerne forbi min blog: buusogbabys.blogspot.com

  • Reply Mette lørdag 30. juni 2012 at 21:54

   Jeg gik faktisk også til lidt samlesang med Carla på min barsel med hende. Men det blev ikke til så mange gange vi kom afsted til det. Jeg tror at der kan være stor forskel på det fra kirke til kirke og hvilken musikpædagog der afholder det :)

 • Reply Kristina/www.myhouseins.blogspot.com fredag 29. juni 2012 at 06:52

  Hej

  Dit indlæg rammer mig lige i hjertet, min lille storm er præcis 4 måneder i dag og jeg synes bare tiden flyver afsted uden jeg egentlig har nået at nyde ham – jeg har så travlt med at nå alt muligt. Tror jeg er så bange for at jeg ikke nyder min barsel og får nået alt det jeg vil, så jeg drøner rundt, maler, blogger, forsøger at være der for isabella som lige er startet i børnehave, shopper, indretter uden at tage en dag ud til fordybelse med storm. Måske er det bare meget sværere med barn nr. 2? Håber jeg kommer lidt i barselsklokkemode her i sommerferien, hvor roen sænker sig.

  God weekend

  • Reply Mette lørdag 30. juni 2012 at 22:07

   Tillykke med de 4 måneder :)
   Ja, dagene flyver afsted her med nummer to og så føles dagene også bare væsentlig kortere, fordi det hele skal passes ind i dagligdagens rytme med “den store” (sm man jo også gerne vil hente tidligt, ikke :). Jeg forsøger ikke at lave alt for mange planer den her gang, men så tager jeg i stedet mig selv i at fræse rundt og være praktisk hele tiden, i stedet for at tage en slapper med en bog (eller en baby ;).
   Men i dag har vi været på biblo og jeg har fået tanket op med baby magasiner og bøger. Håber at det kan inspirere til lidt sofatid :)

   Rigtig god ferie til jer :)

 • Reply Fru Schou fredag 29. juni 2012 at 07:39

  Nu har jeg jo “kun” et barn, men jeg har det faktisk sådan at jeg glæder mig til at prøve en anden slags barsel igen på et tidspunkt! Jeg synes ærlig talt det var meget stressende, at sidder der med en helt ny baby uden at vide hvad lige skulle stille op!! Jeg ved ikke hvor mange nætter jeg sad med min Iphone og kiggede på netsundplejersken mens jeg ammede:-)
  Jeg husker tilbage på min barsel som en god tid, men også en skelsættende tid på godt og ondt! Jeg håber at jeg får mere ro i maven omkring “opgaven” med det næste barn;-)
  Rigtig godt indlæg Mette, og jeg er i øvrigt sikker på at du nok skal komme til at huske tilbage på Viggas babytid i samme mængder som med Carlas, men det er nok meget fint at det ikke er helt de samme tanker/følelser;-)
  God weekend:-)

 • Reply Trine , Norah's Nest fredag 29. juni 2012 at 10:24

  Jeg kan i høj grad nikke genkendende til din beskrivelse af barsel med barn nr. 2. Roen og de stille stunder man havde under barslen med 1. barn, var for mig ved 2. barn, afløst af planlægning af hverdagen og en lang række praktiske gøremål. Men nu hvor barslen for længst er overstået, kan jeg kigge tilbage og se at det blot var begyndelsen til et helt almindeligt hverdagsliv med 2 børn…Og her er stadig rigtig mange gode hyggetsunder ind i mellem, det gælder bare om at “opdage” og nyde dem, mens de er der.

 • Reply Michelle fredag 29. juni 2012 at 10:59

  Den første barsel tror jeg bare altid vil fremstå som noget særligt, det er første barn og det hele er nyt. Der er langt mere mor og (et)barn tid under første barsel. Den anden barsel skal også rumme det store barn.

  Under min anden barsel, gik det op for mig, at jeg slet ikke havde tænkt over at jeg fx slet ikke ville have helt så meget nusse og putte tid med Ida (vores den mindste), som jeg havde med den store pige. Det lyder totalt tåbeligt, men den tanke havde overhovedet ikke strejfet mig på forhånd!

 • Reply Lisbeth // itsfashionbaby.dk fredag 29. juni 2012 at 12:43

  Jeg kan sagtens genkende dine tanker og følelser – det har været på samme måde med Fidusen under min anden barsel.

  Jeg har valgt at tænke, at jeg aldrig ville kunne få den samme barsel som første gang – men det er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting.

  Denne gang er det nemlig ikke kun mig og babyen, der er i en barselsbobbel – denne gang er der også en storebror, som er en del af den (altså faderen er jo også med begge gange :D ) – og det giver andre, men bestemt ikke dårligere oplevelser og minder.

  Så der ER muligvis mere hverdag i den anden gang, men til gengæld havde Fidusen i stedet mulighed for at ligge og stirre beundrende på sin storebror, som hun forguder højere end nogen anden – og hun får kys, kærtegn og masser af legetøjsbiler af ham – og ærlig talt, så tror jeg ikke, hun på nogen måder ville bytte :P

 • Reply Anonymous fredag 29. juni 2012 at 20:12

  Er det ikke komisk at vi sidder her og sukker efter fordybelse med vores børn.. Og så sidder jeg for mit vedkommende og ammer mens jeg dimser (læser blogs, tjekker IPhone, lægger tøj i indkøbskurven til mig selv og børnene).. Hmm! Men super godt indlæg :-)
  Den første barsel er bare noget helt særligt! Men efter at have læst dette indlæg vil jeg vende skuden, og gøre alt for at gøre barsel nr. 2 magisk, hyggelig, afstressende og bare rigtig rar. Vi er jo trods alt nogle erfaringer rigere dennegang :-)

 • Reply Vibstjert fredag 29. juni 2012 at 20:53

  Jeg tror det var mindet om den første barsel (på trods af heftig kolik), der næsten gjorde mig allermest skruk efter nr. 2…Men nr. 2 barsel blev på ingen måde som nr. 1, og nr. 3 var så hektisk og heftig, lige pludselig 3 små børn der krævede aaaallt-og sygdomme, ingen søvn, skrigeri i 3 udgaver, osv. oveni hatten. Men mindet om den 1 barsel og tiden og roen, med første baby, kan den dag idag stadig gøre mig skruk alligevel..Til gengæld havde jeg en anden ro, og ingen usikkerhed i forhold til amning, svamp på tungen, brystbetændelse, blødning mv. anden gang-Og så husker man jo altså også bare tydeligere det gode og hyggelige, frem for det kedelige, så måske din anden barsel virker ligeså romantisk, når du kigger tilbage om nogle år?

 • Reply PernilleW lørdag 30. juni 2012 at 10:28

  Åh Mette, hvor rammer du bare lige ned i noget, som der vist er rigtig mange, der kan nikke genkendende til!

  Jeg prøvede også i starten af barsel no.2 at finde tilbage til nøjagtigt den samme stemning som ved den første barsel og tilmeldte mig f.eks. det samme babyrytmikhold med den samme underviser. Men tiden anden gang er bare mere sparsom, fordi hverdagen med flere børn for det meste kræver noget mere planlægning, og fordi der er hensynet til den store at tage. Jeg syntes derfor hurtigt, det blev lidt stressende at jage en stemning, som for mig hørte en anden tid til.

  Jeg har heldigvis stadig en lille smule barsel tilbage. Men når jeg kigger tilbage på den tid, der allerede er gået, kan jeg sige, at mine lykkestunder er opstået, når jeg har sluppet ambitionerne om at prøve at nå nøjagtigt de samme ting, som ved første barsel. Og i stedet bare har nydt at ligge og pludre med Mini Tvitten på et tæppe i græsset og f.eks. har droppet at lave det vilde til aftensmad. Eller har hentet storesøster i børnehaven tidligt, så de to piger kunne nyde hinanden.

  Så jeg er helt enig med Lisbeth i, at der er mere hverdag i barselstiden anden gang. Men ih, hvor er der også mange lykkestunder i tiden med to søskende sammen, som overskygger alt det andet:-)

 • Reply Anonymous søndag 1. juli 2012 at 20:42

  Dejligt indlæg!
  Jeg er førstegangs mor til en skøn pige på snart 4 mdr. Og hold op hvor er tiden gået stærkt. Jeg havde længe glædet mig til barsel, hvor jeg hverken skulle tænke job eller studie, men bare nyde barn og… Ja jeg ved egentlig ikk hvad jeg havde tænkt – lange gåture og læse bøger der IKKE var studierelevante.

  I stedet panikker jeg tit over at jeg endnu ikk har nydt min barsel- jeg er er hverken kommet til efterfødselsgymnastik, babysvømning etc. og de lange gåture har der ikke været mange af. Om to mdr finder jeg mit speciale frem igen, og så er min rigtige barsel slut. PANIK!! (jeg skriver hjemme mens bettefisen sover).

  Så kære alle fleregangs mødre. Hvordan formår jeg at nyde min barsel? Jeg synes jeg er god til at stå op om morgenen, komme i bad osv, og nyder ofte en kop kaffe, inden jeg rydder op og ordner lidt vasketøj. Men ofte er det med tlf i hånden for lige at tjekke mails, facebook, nettet, div blogs etc. Bør jeg kaste tlf langt væk og finde en bog frem, finde babyaktiviteter el. Lign?

  Jeg nåede aldrig at holde barsel inden min datter blev født, og en dramatisk fødsel fyldte meget den første tid. Hvilket nok har betydning. Nå det var et LANGT indlæg, håber bare en vil give gode råd :)

 • Reply Inger Marie søndag 1. juli 2012 at 20:56

  Uhh – jeg kan nøjagtigt genkende, det du beskriver… Barsel anden gang er helt sikkert noget andet, og meget, meget mere hverdagsagtigt.

  Jeg prioriterer højt at få puttet blot en lille smule alene-tid ind i hverdagen. Det lyder nok lidt mærkeligt, men min daglige kop kaffe på den lokale café med barnevognen ved min side, og øjeblikket lige inden, vi skal hente storesøster i børnehaven, er virkelig det, der redder min dag og giver mig overskud til de ofte lidt hektiske timer, der følger med eftermiddagshygge, madlavning, putning og amning… Det er, når jeg sidder der med mine egne tanker og bare nyder solen og kaffen, at jeg får skabt lidt overblik og pludselig kan mærke, hvor helt fantastisk dejlige mine to små piger er, og hvor heldig jeg er :)

  Jeg har til gengæld helt droppet mødregruppe, mor-baby-yoga, babyrytmik og alt det andet, jeg nåede med min store pige – og blot det at få en hverdag med glade og tilfredse børn til at fungere er min højeste prioritet lige nu. Og lillesøster skal helt sikkert nok klare sig uden rymik og yoga – hun har jo storesøster til at stimulere sig i overflod ;-)

 • Reply Anette mandag 2. juli 2012 at 14:55

  Jeg har kun haft en barsel. Det som jeg husker, som helt særligt var de lange ture, som jeg gik med barnevognen. Det var skønt og mit frirum, mens min datter sov.
  Jeg kan blive helt misundelig, når jeg ser mødre trille med barnevognen, når jeg cykler hjem fra arbejde. Jeg forsøger at genvinde lidt af den følelse ind imellem i weekenden ved at køre med barnevognen, men det er bare ikke det samme.

 • Reply Tine onsdag 4. juli 2012 at 21:06

  jeg kan kun nikke godkendende til dit indlæg og alles kommentarer. Anden barsel er bare fyldt med mange flere praktiske gøremål end første barsel samtidig med, at der også lige er et andet barn, der skal have opmærksomhed.
  Jeg synes faktisk, at det har været rigtig hårdt i en periode på ca. 3 måneder. Jeg synes bare, jeg farede rundt for at nå det hele, og at jeg slet ikke var en god mor for Bertram. Noget af min stress, var simpelthen fordi det bare var hårdt med to børn osv., men noget af det skyldtes også mig selv. Jeg ville bare for mange ting. Så den sidste 1,5 måned og ind til den 6. august (hvor jeg starter på arbejde igen – gisp!), der har jeg ikke lavet særlig mange planer. Jeg går lange ture med Bertram. Tager i Frederiksberg Have, tager på lidt shopping, laver impulsive aftaler med veninder. Jeg beslutter mig egentlig bare først på selve dagen, og tager det hele som det kommer. Og det er så dejligt! Jeg nyder det SÅ meget, og er bare rigtig træt af, at det snart er slut. Tiden går stærkt, men den går endnu stærkere med to børn. (Også derfor der ikke sker ret meget på min blog…)
  Jeg ville lidt ønske, jeg kunne tage barslen om – så ville jeg tage det hele lidt mere med ro, og bare lade vasketøjet ligge en ekstra dag, handle ind hos nemlig.com hele tiden, og få en rengøringskone. Og så ellers bare nyde det.
  Det er mit råd!
  kh Tine

 • Reply Pixiblog fredag 6. juli 2012 at 20:53

  På tærsklen til barsel nr 2 er det spændende at læse andres beretninger. Jeg forbinder min første barsel med rigtig mange gåture i Fælledparken og rundt om søerne, og i så høj grad at jeg efter 8 måneders barsel ville flytte til et nyt kvarter for luftforandring. Så det gjorde vi i 8 måneder før vi fandt et hus. Derudover var jeg i den helsige situation, at jeg have flere veninder på barsel og en ugentlig mødregruppe. Ved slet ikke hvordan jeg skal få tid til endnu en baby, går rundt derhjemme nu og fylder dagen ud med gøremål inden jeg henter sønnike kl 15…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.