Lyst brød bagt på surdej

Da jeg tidligere på ugen var gået tør for gær, tog jeg udfordringen op og bagte lyst brød på min rugbrødssurdej. Indtil nu har jeg bagt mit lyse brød med både surdej og en lille smule gær. Men det viste sig slet ikke at være noget problem at undvære gæren. Dejen hævede upåklageligt og brødet smager skønt. Jeg rørte dejen af følgende ingredienser:

1 (lille) dl. surdej
1 dl yoghurt naturel eller lignende
4 dl koldt vand
1 lille spsk salt
1 spsk honning
1 dl knækkede rugkerner
2 dl havregryn
Ca. 5 dl hvedemel til dejen er “fast” men klistret.

Jeg har nu bagt brødet 2 gang og den første gang lod jeg dejen hæve natten over i formen, men næste morgen var er stor del af dejen “stukket af”, så denne gang lod jeg dejen hæve i skålen tildækket af et vådt viskestykke natten over og næste morgen hældte jeg dejen over i formen og lod den efterhæve en times tid, hvorefter brødet blev bagt ved 200 grader til det var godt gyldent og “lød hult”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *