Brød mad Sweets

Søndags-kanelsnurrer

søndag 22. september 2013

DSC_0453

Der er flere grunde til, at der skulle gå sådan cirka halvandet år, fra jeg fik Meyers bagebog, til jeg fik prøvet kræfter med de populære kanelsnurrer.

– Dels skal dejen æltes i to gange tyve minutter.
– Dels forstod jeg aldrig rigtig forklaringen på, hvordan de skulle “snurres” før jeg stod med dejen i hænderne.
– Og dels skal man være lidt koordineret og i gang i god tid, da de skal hæve i to gange to timer.

DSC_0466

Men der er bestemt flere grunde til, at der ikke skal gå længe før jeg skal bage dem igen:

– Dels var de super sjove og ganske nemme at “snurre”, da jeg først fik hænderne i det.
– Dels var det yderst tilfredstillinde at bage noget der (i al beskedenhed ;) både ligner og smager som noget, der kommer fra Meyers bageri.
– Og ikke mindst blev der en ordentlig omgang snegle ud af portionen, så der burde være nok til at fryse ned til kommende travle regnvejrsdage, hvis altså at jeg er lidt hurtig, inden de allesammen er væk :)

DSC_0470

Vi har i øvrigt ikke en røremaskine, og mine arme og min tålmodighed gav altså op, inden der var gået de to gange tyve minutter. Og jeg var heller ikke i gang i så god tid, at jeg kunne lade dem hæve ligeså længe som der står i opskriften. Men de blev altså ganske fantastiske alligevel :)

Måske kan du også lide disse

23 kommentarer

  • Reply Louise (Regnbuebarnetvigga.dk) søndag 22. september 2013 at 21:45

    Årh. Elsker kanelsnurrer (eller faktisk alt med kanel) og de ser helt vildt gode og vellykkede ud! Sejt gjort :-)

    Det er lige før jeg overvejer at forsøge mig med dem i weekenden. Er gået udenom dem i bogen, da jeg har været lidt nervøs for at snurre dem. Men det lyder til at jeg, måske, godt tør kaste mig ud i det alligevel :-)

    • Reply Mette søndag 22. september 2013 at 21:48

      Ja, det kan du sagtens! Det giver sig selv, når man først står med det. Det er værre med de 2 x 20 minutters æltning. Det kræver bøffer og tålmodighed (sagde hende, som gav op længe inden ;).

      • Reply Louise (Regnbuebarnetvigga.dk) søndag 22. september 2013 at 22:41

        Jeg har heldigvis en Assistent – ellers tror jeg aldrig jeg fik bagt ;-)

        Er meget imponeret over at du brugte håndkraft :-D

  • Reply A + K = ♥ mandag 23. september 2013 at 10:29

    Mmmh, sådan en portion går man aldrig galt i byen med!

    – Anne

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:15

      Nej, det tror jeg heller ikke at man går. Dem bliver jeg snart nødt til at bage igen ;)

  • Reply Østfronten mandag 23. september 2013 at 11:04

    Snurrer er skønne (og jeg er bange for, at jeg aldrig når til at bage dem, når Meyers Bageri ligger 50 meter fra hoveddøren…) Sejt at du kastede dig ud i den håndrørte model! (Men slap AF med den lange æltetid. Det tror jeg altså ikke er helt, fuldstændigt nødvendigt, som dit resultat også indikerer)

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:18

      Uha, ikke dårlig at have Meyers Bageri lige inden for rækkevide :)

      Og ja, det er altså en rimelig heftig æltetid. Jeg tør næsten ikke at tænke på, hvor gode de må blive, hvis man går all the way med æltningen ;)

  • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 13:10

    De ser vildt lækre ud! Men tror ikke jeg tør kaste mig ud i det, før jeg har anskaffet mig en røremaskine ;-)

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:21

      Nej, det kan også godt være, at jeg blive nødt til at have en røremaskine, inden jeg kaster mig ud i dem igen, haha ;) Ej, faktisk tror jeg ikke at jeg orker flere maskiner på køkkenbordet.

  • Reply Kat mandag 23. september 2013 at 15:03

    De er bare så gode, det samme er min uundværlige kitchen aid røremaskine, det er et must i enhver kvindes køkken :-)

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:24

      Åh ja, det er det sikkert :) Vi har også ind imellem ønsket os en røremaskine, men jeg synes ærlig talt, at vi har så rigelig med maskiner i køkkenet. Måske skulle man bare ønske sig et større køkken ;)

      • Reply Kat tirsdag 24. september 2013 at 08:34

        Ja. Et større køkken, den er jeg med på :-D
        Vi har sodavandsmaskine, røremaskine, blender og elskedes – Gustoen tager vi kun frem når vi får gæster, vi drikker ikke selv kaffe! Men røremaskinen giver bare frie hænder til så meget andet, rundt i huset :-)

        • Reply Kat tirsdag 24. september 2013 at 08:35

          Elskedes – elkedel. Åh, den elskede iPad :-)

  • Reply Carla Mickelborg mandag 23. september 2013 at 15:04

    Hvor er de flotte! Jeg bagte hans kanelsnegle. Og hooold nu kæft de var gode! Dem kan jeg SÅ meget anbafale. Mm. du har planer om at tabe dig. Så skal du aldrig lave dem!
    http://carlachloe.dk/meyers-kanelsnegle-2-jeg-brugte-biodynamisk/

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:27

      Uha, dem må jeg prøve :) (Ingen planer om vægttab her ;)

  • Reply Katja mandag 23. september 2013 at 17:36

    Ja enig de er så lækre og måske meget godt at min kitchenaid kun gider lave 1/2 portion ;0)
    Sejt du æltede løs :0)

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:29

      Jamen, der bliver da også en ordentlig omgang ud at en hel portion! Og de jo nu engang også bedst nybagte og lune :)

  • Reply Signe mandag 23. september 2013 at 20:29

    Kender dem og de er SÅ lækre:) Kan i øvrigt kun varmt anbefale dig at få fat i en Assistent røremaskine. Det er den største køkkenudstyrsrevulotion, der er sket her de sidste mange år! Den slår alle andre køkkenmaskiner med flere længder pga. den specielle ælteteknik, hvor skålen bevæger sig rundt om æltearmen.

    • Reply Mette mandag 23. september 2013 at 22:32

      Mange tak for tippet :) Det vil jeg huske, hvis vi skulle beslutte os for at investere i en en dag. Jeg har godt hørt, at der skulle være en anden røremaskine på markedet, som skulle være bedre end den populære Kitchen Aid. Mon ikke at det må være den du nævner?

      • Reply Signe tirsdag 24. september 2013 at 18:32

        Den er i hvert fald et vidunder. Alt vores brød hæver nu til mindst dobbelt størrelse! Det gav dog lidt problemer sidst vi lavede brunsviger, da kagen blev ca. 10 cm høj :)

        • Reply Mette tirsdag 24. september 2013 at 23:48

          Haha, hvor godt! :) Uha, jeg har ubehagelige erfaringer med gærdeje som løber løbsk over køkkenbordet og i køleskabet natten over ;)

      • Reply Kat onsdag 25. september 2013 at 08:08

        Kitchen aid har også lavet en større model, den koster så også 7000,- Jeg har den alm model, og den er super god og ser flot ud på køkkenbordet, vi har ikke plads i skabene :-)

  • Reply Tine lørdag 28. september 2013 at 21:13

    Jeg vil gerne have opskriften, nu hvor imorgen er søndag;) og jeg jan godt li’ den slags indlæg:)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.