Brød mad

Lyst formbrød bagt på surdej

fredag 23. marts 2012

Da jeg tidligere på ugen var gået tør for gær, tog jeg udfordringen op og bagte lyst brød på min rugbrødssurdej. Indtil nu har jeg bagt mit lyse brød med både surdej og en lille smule gær. Men det viste sig slet ikke at være noget problem at undvære gæren. Dejen hævede upåklageligt og brødet smager skønt.

Jeg rørte dejen af følgende ingredienser:

  • 1 (lille) dl. surdej
  • 1 dl yoghurt naturel eller lignende
  • 4 dl koldt vand
  • 1 lille spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 2 dl havregryn
  • Ca. 5 dl hvedemel til dejen er “fast” men klistret.

Jeg har nu bagt brødet to gange og den første gang lod jeg dejen hæve i formen natten over. Men næste morgen var er stor del af dejen “stukket af”, så denne gang lod jeg dejen hæve i røreskålen tildækket af et vådt viskestykke natten over. Næste morgen hældte jeg dejen over i formen og lod den efterhæve en times tid, hvorefter brødet blev bagt ved 200 grader til det var godt gyldent og “lød hult”.

Måske kan du også lide disse

ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.