1/2-års kransen

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, er jeg i denne måned med i Bag om redaktionen i Vores Børn, hvor jeg fortæller om en af vores juletraditioner. En af vores decembertraditioner er denne basse af en krans med fyld af marcipan, revet æbler og kanel, som jeg hvert år bager til Carlas “1/2-årsfødselsdag”. I år faldt dagen på en lørdag, så vi udviddede med en lille julefrokost sammen med familien og afsluttede med krans og gløgg.

Den smager knaldgodt, så jeg synes at I skal have opskriften:


Dej
25 g. øko gær
2,5 dl lun mælk
2 æg
1 æggeblomme (gem hviden til pensling)
75 g sukker
Kornene fra en halv vaniliestang
1 knsp. salt
ca. 600 g hvedemel
175 g smør

Fyld
75 g smør
50 g sukker
75 g revet marcipan
3 revne æbler
1 tsk. kanel

1 æggehvide til pensling
Drys med mandelflager og perlesukker

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt æg, sukker, vanilie, salt og mel (lidt ad gangen). Smuldr smøret i og ælt evt. den resterende mel i til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve lunt i min. 1 time (gerne mere).

Rør fyldet sammen.

Rul dejen ud til et ca. 90 cm. lang, smalt rektangel og læg fyldet langs midten dejen. Fold siderne ind over hinanden og form et hjerte på en bageplade med bagepapir. pensl med æggehvide og drys med mandelflager og perlesukker.

Lad hjertet efterhæve i gerne 45 min. Og bag det ved 200 grader i ca. 20 min.

Det bliver en kæmpekage, så man kan evt. også lave halv portion, men så tror jeg ikke at man kan forme det til et hjerte.

 

11 thoughts on “1/2-års kransen

  • Reply Sally lørdag 10. december 2011 at 20:23

    Mums den ser lækker ud:) kunne jeg godt fristes til at bage:)

  • Reply Camilla (Fru Millas Cupcakes) lørdag 10. december 2011 at 20:40

    Den ser bare lækkert ud, har aldrig rigtig bagt kranse før men kunne helt blive fristede til at begynde.

  • Reply Julie lørdag 10. december 2011 at 21:24

    Den lyder virkelig lækker – især delen med de revne æbler :) nam!

    http://www.itsmypassions.dk

  • Reply Sofie lørdag 10. december 2011 at 22:07

    Dejligt med opskriften, jeg har faktisk gået og tænkt på at jeg ville spørge dig om den :)

  • Reply Mette søndag 11. december 2011 at 08:06

    Sally – Jeg kan i hvert fald godt anbefale den :)

    Camilla – Jeg har faktisk heller aldrig bagt (eller købt) kranse ellers. Synes lidt, at det var sådan noget min farmor bagte :) Men den smager altså super godt og den kunne egentlig sagtens bages lidt oftere ;)

    Julie – Ja, det bliver rigtig lækkert med æblerne :)

    Sofie – Jamen, så har du den her :)

  • Reply Christina søndag 11. december 2011 at 20:34

    mm lækkert. Hvor ser I godt ud i bladet:-)

    Og hvor lyder det bare hyggeligt med jeres nissebal! Det er bedre nisseløjer end dem vores drillenisse finder på.

  • Reply Signe mandag 12. december 2011 at 12:48

    Åh, hvor ser den lækker ud. Den må helt klart afprøves en vinter-hyggedag med kælketure og kagespisning (hvis sneen ellers har tænkt sig at komme i år.)

  • Reply Mette tirsdag 13. december 2011 at 10:16

    1000 tak, Christina :) Ikke nogen nem opgave, at finde et billede af Carla og jeg SAMMEN, MED vinterstemning, hvor Carla ikke er ALT for lille OG hvor vi begge ser nogenlunde ud på. Okay, måske har jeg mest gået efter et, hvor jeg ser nogenlunde ud på. Carla ser måske en smule fjoget ud på, men vi ved jo godt at hun er lækker, ik ;)

    Ja, det var ret heldigt at ham drillenissen havde mere i ærmet. Lidt af en udfordring, at få ham med hjem efter en uges sygdom…

    Signe – Ja, hvor bliver den jule-sne af?! Man er vel blevet lidt forvent de sidste par år :)

  • Reply Anette tirsdag 13. december 2011 at 16:52

    Den krans ser rigtig lækker ud.

    Og det er en god tradition at fejre Carlas halve års fødselsdage.

  • Reply Julerier : Carlas Café tirsdag 10. december 2013 at 21:59

    […] genganger (eller traditioner, er det vel! ;), så har vi fejret Carlas halvårs fødselsdag med halvårskransen i dag. Det er ikke fordi, at vi ellers gør noget ud af dagen, det er mest bare en hyggelig […]

  • Reply Julegæst (og rabatkode): Carlas Cafe - The Sweet Spot mandag 1. december 2014 at 08:35

    […] (gerne af flere omgange), bages pebernødder efter svigermors opskrift, bages luciabolller og halvårskrans , laves hjemmelavede æbleskiver og besøges julemarked I Aalborg, hvor der skal ståes på […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *