Cannelloni

Pyha, jeg skal lige love for, at den “harmløse forkølelse” (som jeg troede, at jeg kunne vippe af med en skål suppe og et bredt udvalg af halspastiller) har sat sig igennem og sat mig helt på standby. Nu forstår jeg bedre, hvorfor Carla var så længe om at komme over den, da hun havde den med hjem…

Men nu trænger der vist til at ske lidt nyt (og andet end børnetøj) på bloggen, så her kommer lidt inspiration til weekendmaden; Cannelloni med grov tomatsalsa.

Jeg lavede det til min mor og Carla i lørdags og lavede en stor portion tomatsauce, så der endte med at være nok til, ret nemt, at lave endnu en portion om søndagen. Lørdag puttede jeg spinat i alle rullerne, men det var Carla ikke begejstret for, så søndag lavede jeg særlige ruller til hende kun med parmaskinke og mascarpone og så gik det straks bedre.

Ingredienserne er følgende (jeg lavede det på slum, så jeg husker desværre ikke mængderne):

Tomatsauce
Olivenolie
Hakkede løg og hvidløg
Hakkede eller flåede tomater
Basilikum
Salt og peber
og lidt sukker

Pastaruller
Friske pastaplader
Parmaskinke (kan evt. undlades for en vegetarudgave, men giver god smag)
Spinat – frisk eller frossen
Ricotta (men vi havde kun mascarpone og det smagte også godt :)
Frisk basilikum
Salt og peber

Bechamelsauce
Smør
Mel
Mælk
Revet muskat
Salt og peber

Friskrevet parmesan på toppen

Grov tomatsalsa
Groft hakkede blommetomater
Frisk basilikum
Lidt finthakket hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

Kog en tomatsauce af de nævnte ingredienser og blend den. Blancher spinaten i letsaltet vand. Rør bechamelsaucen. Hæld lidt olivenolie i bunden af et ovnfast fad og dæk bunden af fadet med et tykt lag tomatsauce. Lav ruller af pastaplader med fyld af parmaskinke, spinat, basilikum og ricotta og læg dem tæt op ad hinanden i fadet. Hæld bechamelsaucen over og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Mix tomatsalsaen. Drys friskrevet parmesan over cannellonien når den kommer ud af ovnen.

Server med tomatsalsa + evt. grøn salat og godt brød.

God weekend!

12 thoughts on “Cannelloni

  • Reply Ida fredag 30. september 2011 at 15:36

    Mmm det lyder lækkert! Jeg har aldrig lavet cannelloni, men nu må dette vist være et tiltrængt skub som skal få mig i gang!

  • Reply Maja fredag 30. september 2011 at 17:19

    Det skal jeg prøve, det ser nemt og meget lækkert ud :)

  • Reply Maria fredag 30. september 2011 at 19:08

    Ser så lækkert ud

  • Reply Maiken fredag 30. september 2011 at 22:07

    Uhm, det ser både lækkert og sundt ud.

    Giver også dårlig samvittighed over den pizza jeg konsumerede tidligere i dag. Havde absolut ingen motivation til at lave mad selvom jeg egentlig hellere ville have haft noget sundt. :)

    Øv, at du er blevet så hårdt ramt. God bedring!

  • Reply Anne lørdag 1. oktober 2011 at 08:51

    Det lyder rigtig lækkert!

  • Reply Anette Andersen lørdag 1. oktober 2011 at 10:27

    Tusind tak for dejlig inspiration – det skal være lørdagens menu hos os :-) Hav en dejlig lørdag.

  • Reply Ann-Christine mandag 3. oktober 2011 at 07:34

    Mmmm, det er længe siden, virkelig længe siden, at jeg har lavet cannelloni. Tak for at du lige mindede mig om den lækre ret, jeg er sikker på at det vil være et hit herhjemme :)

  • Reply Tigeren aka Chau mandag 3. oktober 2011 at 22:14

    mums det ser lækkert ud!

    /Chau

  • Reply Julie tirsdag 4. oktober 2011 at 09:17

    Ser virkelig lækkert ud!
    Er vild med italiensk mad :) så den skal helt sikkert afprøves

    http://itsmypassions.blogspot.com

  • Reply Rikke onsdag 5. oktober 2011 at 11:23

    Uhm, det må jeg snart prøve – dejligt med lidt ny inspiration til aftensmaden!

  • Reply Maria Svelmøe tirsdag 11. oktober 2011 at 14:49

    Prøvede dem her forrige weekend. Det er jo super nemt og smager dejligt :-)

  • Reply Mettes Mad m.m. onsdag 12. oktober 2011 at 15:21

    Sikke en lækker opskrift. Må jeg linke til den fra min blog?
    Hilsen Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *