Efterår Haveliv

Weekendens små og store begivenheder

tirsdag 26. november 2013

IMG_3249 IMG_3258  IMG_3274

Vi har haft en ret begivenhedsrig weekend (- sådan i børnefamilie-i-forstaden skala ;)

Netop hjemvendt med pigerne fredag eftermiddag, ville Vigga give Carla en krammer, men stadig iført flyverdragt og store vinterstøvler, svigtede balancen og hun faldt og slog hovedet ned i et beslag i hoveddøren, så vi måtte en tur til lægevagten med et lille hul i hovedet.

Lørdag tabte Carla sin førset rokketand. Det var lidt stort og helt overældende for hende.

Søndag var det ved at være sidste chance for at få indkøbt og plantet æbletræer i haven, inden frosten for alvor sætter ind. Slet ikke nogen nem beslutning at vælge sorter. Vi endte med Rød Aroma, Discovery og Cox Orange. Jeg synes, at det var en ret stor ting, næsten helt højtideligt, at plante vores første træer i haven i smuk frost og lav sol, så jeg agerede ihærdig rapportagefotograf.

I skuret har vi et lille lager af Cox Orange og Belle Boskop æbler fra farmor og farfars have.

Vi afsluttede weekenden med en spontan beslutningen og adopterede en hitte-kat, som dukkede op på Idas Instagramprofil søndag aften. Lidt vildt, men Carla har længe drømt om en kat, så vi har gået med overvejelserne over længere tid. Carla har døbt ham Austin, efter en karakter i Backyardigans. Til vores held er han en super dejlig kat. En stor, men lidt for tynd killing, og helt utrolig social og kælen, og ikke mindst meget tålmodig overfor sine nye små fans. Carla er så lykkelig for ham og da hun blev puttet om aftenen, sagde hun at det var den bedste dag i hende liv :)

Måske kan du også lide disse

17 kommentarer

 • Reply Christina tirsdag 26. november 2013 at 08:48

  Sikke da en begivenhedsrig weekend – på mange planer. Jeg håber hovedet er ok igen.
  Det bliver så dejligt at kunne gå ud i sin have og plukke sine egne æbler om ganske få år.

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 22:35

   Ja, hovedet er heldigvis okay igen. Hun var ret hurtigt ovenpå igen, da hun var kommet sig over forskrækkelsen og det kunne klares med en strip hos lægevagten. Hun var så cool og fortalte selv, at hun havde slået hoved og svarede at hun var et år, da lægen spurgte hvad hun hed ;)

   Ja, det bliver så skønt med egne æbler i haven. Er dog ikke særlig tålmodig med dem og tripper lidt efter “bæring” allerede til sommer ;)

 • Reply Julia Lillienthal Kehlet tirsdag 26. november 2013 at 09:21

  Hvor var det dejligt at I fandt plads til den fine killing i jeres familie <3

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 22:39

   Ja, det var lige en hurtig beslutning ;) Blev dog efterfølgende lidt bekymret for, om der var nogen som savnede den, men Ida har forsikret os om, at de har gjort alt hvad de kunne for at forsøge et finde dens ejer i de tre dage den har holdt til på deres terresse.

 • Reply Ida tirsdag 26. november 2013 at 09:53

  Det bliver da helt vildt dejligt med æbler fra egen have!
  Jeg er SÅ glad for at Austin fik lov at bo hos jer. Jeg tror, der bliver en super sød og kærlig kat ud af ham, og han kunne ikke få et bedre hjem.

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 22:42

   Og vi er SÅ glade for Austin! Det er nok lidt mere held end “forstand”, men jeg tror faktisk heller ikke at vi kunne have fået en bedre kat :)

 • Reply Idas mor tirsdag 26. november 2013 at 14:34

  Jeg tror, I har vundet i lotteriet med den kat! Jeg nåede at se ham hos Ida, og han var utroligt kælen og uden antydning af ‘søm i poterne’, selv om jeg holdt ham fast, hvor han ellers gerne ville have udforsket lejligheden. Og ja, han trænger til mere sul på kroppen!
  Jeg kunne desværre ikke adoptere ham, hvor stor lyst jeg end havde. Jeg håber, I får det rigtigt dejligt sammen. Tak fordi I reddede ham.

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 22:53

   Kære Idas mor.

   Mange tak for din kommentar. Den blev jeg meget glad for :) Og jeg tror at du har helt ret! Han er virkelig en god kat. Vi har ham om fødderne og i hælene hele tiden, og han finder sig endda i (mange) insisterende kram fra vores lille Vigga på 20 mdr. :)

   • Reply Idas mor onsdag 27. november 2013 at 10:00

    Det lyder herligt! Sådan en kat har jeg altid ønsket mig, men trods det, at jeg har haft mange, har jeg desværre aldrig haft en, der var så social.
    Ida fik også en hittekat, da hun var på Carlas alder, men hendes reaktion var knapt så imponerende udtrykt. Glad var hun dog bestemt også. At have et dyr er godt for børn. Vores Pippi kom tit springende for at trøste, når Ida græd – det var så sødt!
    Hyg dig med dine tøser og Austin (og din mand, selvfølgelig).

 • Reply Anita tirsdag 26. november 2013 at 20:14

  Hvor lyder det altså bare hyggeligt og stort at plante sine egne æbletræer – vores æbletræer er tussegamle, men det har også sin charme. Vi kunne bare ikke selv vælge sorterne… Håber lille Vigga er okay, og du formåede at holde dit hoved koldt? Det kunne jeg nemlig ikke da Karla i sin tid slog hovedet…

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 22:59

   Ja, jeg synes altså at det var lidt en stor ting at plante de tæer. Men gamle frugttræer er da en luksus. Dem har vi desværre ingen.

   Vigga er okay igen. Jeg var alene med pigerne og ringede straks efter assistence. Jeg er ikke god til sådan nogle ulykker. Turde næsten ikke at løfte hende op for at se hvor slemt det var. Kender du det?

 • Reply Østfronten tirsdag 26. november 2013 at 20:30

  Overskudsagtigt med hitte-kat – og fantastisk kommentar fra Carla :) God bedring med hovedet til den entusiastiske krammer!

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 23:16

   Overskudsagtigt eller måske nærmere overfriskt?! ;) Jeg tror egentlig mest at vi tænkte, at det kune være en måde at give det et forsøg med N´s semi-allergi uden at vi behøvede at “ulejlige en ny killing”, og samtidig kunne vi kunne hjælpe med at give hitte-katten en chance. Med det var jo virkelig ikke særlig velovervejet, for det havde jo været “devastating” for Carla, hvis vi ikke havde kunne beholde den, hvis den ikke havde kunnet med børnene eller hvis den splittede hele huset af.

   Og tak for god bedring :) Mini-krammeren er helt ovenpå igen og forsætter nu ufortrødent med utallige krammere i kattehøjde ;)

 • Reply Kristina tirsdag 26. november 2013 at 20:45

  Hold da op en weekend. Det var også et ret impuls beslutning da vi fik vores kat, men ja en dejlig beslutning for vores Isabella er også vild med ham. Sikke et skøn måde at slutte weekenden på med at ens barn siger at det har været den bedste dag i hendes liv :D

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 23:21

   Det er jo bare dejligt med dyr og børn :) Vi har egentlig overvejet at anskaffe en kat længe, men med en far som er “en lillesmule allergisk”, var det svært at tage den endelig beslutning, både om at gøre det, men også at beslutte os for, at det ikke skulle være. Så det skulle nok bare være lidt impulsivt, hvis det skulle være ;)

   Og ja, dejligt at hun er så glad. Hun bliver ved med at sige, at hun slet ikke kan forstå at vi har fået en kat :)

 • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 21:55

  Det lyder som en hyggelig weekend, trods besøg på skadestuen. Hvor er det bare sødt at hun sagde at det var den bedste dag i hendes liv, sådan nogle store ord fra små børn, går lige i mit moderhjerte:-)

  • Reply Mette tirsdag 26. november 2013 at 23:23

   Ja, det er ret fantastisk :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.