Efterår Haveliv

Efterårsferie og 1000 tanker

lørdag 18. oktober 2014

æblerIngridmarie-æbleHaveGræskarlygteKanelsnurrer-og-kakao

Jeg håber at I nyder efterårsferien. Vi har holdt semi-ferie. Pigerne holder efterårsferie og har haft et par fridage hos både farmor og farfar og mormor og morfar, så vi har haft mulighed for at arbejde lidt og for at gøre et lille indhug i nogle af vores mange praktiske hængepartier. Det har føltes helt uvant at stå op uden børn i huset og ikke at skulle have aftensmaden klar på klokkeslet :)

I dag har vi haft en hjemme-slapperdag sammen med moster og yndlingskusine A. Vi har drukket kaffe i haven, spist kanelsnurrer og fredagspizza, og moster har kræeret en græskarlygte til haven.

Der har været langt mellem indlæggene på det seneste (har jeg mon sagt det før? ;). Lille lykke og pigerne tager alle mine vågne timer (og der har været lige vel mange af de vågne ;). Der er altid mange ting, som jeg gerne vil dele med jer, men det er ikke altid at tiden rækker til det.

Jeg tænker også meget over, hvad jeg vil med bloggen, for jeg vil rigtig gerne tilbage til at blogge mere regelmæssigt igen. Til december er det 5 år siden at jeg udgav mit første blogindlæg og der er sket en kæmpe udvikling på blogscenen siden de tidlige, uskyldige, ikke-kommercielle blogdage. Det er så vigtigt for mig at holde fast i at bloggen skal give noget, for at jeg kan blive ved med at have mig selv med i det. At den er inspirerende og personlig og har integritet. Jeg tænker også meget over det store fokus der er på forbrug, og på om jeg overhovedet kan stå inde for at dyrke børnetøj i så høj grad som jeg gør og har gjort på bloggen. Interessen for børnetøj er min egen nørdede interesse, ikke mine børns, og når jeg viser billeder og collager af børnetøj her på bloggen, så afspejler det jo ikke vores virkelighed i dagligdagen. Egentlig mener jeg, at det at se ud skal fylde mindst muligt for børn. Det kan de tids nok blive optagede af, især pigerne. Jeg tænker også på, at jeg nødig vil tegne et urealistisk billed af, hvad der er realistisk forbrug i en almindelig børnefamilie. Det er jo bare børnetøj, og mon ikke det er de færreste af os, der har råd til at klæde vores unger i mærketøj fra top til tå?

Og så på den anden side, så kan jeg jo ikke lade være med altid at være på udkig efter det fineste og det bedste til ungerne. Jeg har tilmed åbnet en webshop med mine farvoritter ;) Og jeg elsker og brænder 200% for det projekt (ligesom jeg gør med bloggen), men jeg kæmper også en lille smule med at affinde mig med tanken om, at jeg nok ikke kommer til at rede verden med det ;)

Det er tanker og overvejelser som jeg længe gerne har ville dele med jer og som jeg kan mærke har begrænset mig lidt i mit bloggeri. Nu blev de skrevet ud på de sene nattetimer, og de kunne sikkert have været formuleret bedre og måske også været uddybet mere. Men nu er de i det mindste blevet sagt og det har været vigtigt for mig. Jeg vil rigtig gerne høre jeres tanker omkring det.

Godnat og god weekend <3

Måske kan du også lide disse

14 kommentarer

 • Reply Anne lørdag 18. oktober 2014 at 06:39

  Kære Mette,
  Jeg kan SÅ godt følge dine tanker. Det fylder også mere og mere i mit hoved efterhånden som sagerne flytter ind på bloggen. Efterhånden kan jeg slet ikke huske hvad jeg bloggede om inden A kom!?!?
  Men jeg kan heller ikke rende fra at børnetøj og -sager er en interesse (omend ikke så stor som din jo), så det må altså også bare få plads på bloggen. Så håber jeg bare at jeg kan holde ved det andet også.

  Ja, okay, det er for tidligt til de gyldne ord endnu, men I get you

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 17:10

   Kære Anne

   Som jeg husker det var der en del krea og kage i det i de gode gamle dage, men tiden til den slags bliver vist bare naturligt begrænset i takt med at der kommer flere børn til ;) Og når der bliver bagt kage og lavet mad, så er der helt sikkert hverken hænder fri, eller ro til at skulle fotografere til bloggen hos os længere. Og det er vist kun sundt, tænker jeg ;)

   Det er heller ikke fordi jeg mener, at baby- og børnetingene ikke må fylde på blogs. Jeg vil bare så nødig påvirke til, at det skal fylder ligeså meget ude i det virkelige liv sammen med børnene. Og det er vigtigt for mig at få fortalt, at hverken tøj eller shopping fylder nær så meget i vores hverdag med børnene, som bloggen måske kan give indtryk af.

 • Reply Helle Koed lørdag 18. oktober 2014 at 07:04

  Jeg er 100% på linje med dine tanker og har selv været der. Jeg startede blog for i 2006(hvis jeg husker rigtigt) og med tiden fik jeg mange læsere. Men efter at hve fået børn omhandlede mine indlæg om DET og ikke ret meget om alt det andet. Efter vores barn nr.2 har jeg givet bloggen en pause. Ikke pga lyst men pga tid. Og nu tror jeg den kommer lidt til live igen men på en helt ny måde :D
  Jeg kommer aldrig til at købe mærketøj til børnene, økonomien prioriteres simpelthen ikke til det :-/ Selvom jeg drømmer og derfor stadig kigger lækkert børnemode… :D Pøj pøj med dine tanker ;))

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 17:24

   Kære Helle

   Ja ens sparsomme fritid må virkelig prioriteres nøje med to børn :)

   Jeg er egentlig ikke imod mærketøj til børn. Jeg tror meget at købe lidt men godt, både for økonomiens og miljøets skyld. Der er noget med, at man bruger 20% af sit tøj 80% af tiden, så hvis man kunne blive klog på hvad de 20% var, og dermed kunne nøjes med at købe det, ville det jo være win-win for både økonomien og miljøet :) Men jeg synes at det er uheldigt, hvis blogs fremstiller et billede af, at det er normen at børns garderober skal fyldes med dyrt tøj. For det er ikke realistisk for ret mange børnefamilier.

 • Reply Mette lørdag 18. oktober 2014 at 08:19

  Hej Mette
  Tak for et fint indlæg. Du var den første blog jeg fandt for 5 år siden og jeg elskede den med det samme pga dine skønne billeder og lækre hjemmelavede ting. Min egen blog døde lidt for to år siden – vi flyttede og den stationære pc blev pakket væk og samtidig havde jeg en lidt hård tid. Så fandt jeg ig og det er ligesom ikke så bøvlet at skrive kommentarer og det er et lidt hurtigere medie, så der kunne jeg være med på telefonen. Men jeg savner de store billeder på computeren, de gode indlæg med større tanker om familieliv og udfordringer og at det hele var mere fyldt af kreativitet end reklamer og collager. Så der er en del som jeg fulgte i starten som jeg ikke følger mere, da deres fokus har flyttet sig og mit ikke så meget.
  Jeg kan også godt lide børnetøj, men er nok ikke så optaget af det – både pga økonomi og pga to store børn der desværre ;) har en stensikker mening selv. Ville elske at se Luna i nogle mere douche farver, men der er knald på og helst forskelligt mønste på trøje, nederdel og leggins. Og hun får lov til selv at bestemme – i hvert fald i hverdagen :)
  Nogle gange tror jeg også at jeg har det svært med den megen fokus på mærkebørnetøj fordi jeg netop tænker at børn bliver gjort til små voksne med for megen fokus på tøj (der endda ligner de voksnes) og fordi jeg nogle gange kan komme til at tænke hvordan andre da kan have råd til alt det. Men som du skriver det er der jo ikke mange der har, det glemmer jeg bare nogle gange når jeg ser og læser blogs og ig – ligesom jeg glemmer at nogle modeller er blevet photoshoppet :) Så det var lidt sjovt at læse dit indlæg :) men man viser jo altså også det frem der interesserer en og det skal man jo også have lov til. Og selvfølgelig skal du bruge bloggen som reklame for din skønne webshop – jeg sætter bare også stor pris på de andre indlæg med Carla der laver skønne ting og alle dine smukke hverdagsbilleder.
  God weekend.
  Kh Mette

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 17:48

   Hej Mette

   Hvor er det hyggeligt at tænke på, at min blog var den første du stiftede bekendtskab med :)

   Carla er jo også stor nu og styrer, ligesom dine børn, langt hen ad vejen selv hvad tøj hun vil have på. Jeg køber selvfølgelig tøj til hende som jeg selv kan lide og som jeg synes passer til hende (for jeg er trods alt heller ikke bedre, end at jeg foretrækker at se hende i tøj som jeg selv synes om ;), men hun kommer altså tit afsted i et look, hvor jeg har tænkt, at det var godt at pædagogerne i børnehaven ikke kendte til min blog ;)

   Jeg synes at du har ret i, at meget børnetøj ligner voksentøj og jeg er meget enig i dig med at børn ikke skal gøres til små voksne (eller små forbrugere!). Efter at Carla er startet i skole tager jeg oftere og oftere mig selv i, at jeg skal huske at det ikke er tøj til mig selv, men til en lille skolepige, når jeg køber tøj til hende.

   Mange tak for din kommentar. Dejligt at høre, at du synes at det er okay med reklame for Lille lykke. Det er også hensigten at jeg vil dele mere om shoppen her på bloggen :)

   Kh Mette

 • Reply Katrine lørdag 18. oktober 2014 at 09:14

  Det var et skønt og ærligt indlæg. De samme tanker sidder jeg med, både på blog (som jeg har en kamp med at definere) og instrgram. Man vil gerne dele ud af alt det gode, men ikke give et urealistisk billed af en selv og heller ikke stille over ambitiøse krav til sig selv og sin produktivitet. Vi er jo alle stadig mennesker med 24 timer i døgn, hvoraf 8 af dem gerne skulle bruges på søvn.
  Tak fordi du deler ud :)

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 17:58

   Av ja, 8 timers søvn. Vi kører som regel på 6 timer i hverdagene og det er altså for lidt!

   Jeg er stået lidt af på min personlige profil på instagram, fordi jeg synes at det er alt for forstyrrende når jeg er sammen med andre og ikke mindst børnene. Til gengæld er jeg rigtig glad for at bruge instagram i min arbejdstid med Lille lykke.

   Og nej, det skulle jo nødig være behovet for at vise resultater frem på insta og blog der driver værket, når man er kreativ og i andre henseender. En blog kan meget hurtigt blive et fuldtidsjob frem for en hobby.

   Tak for din kommentar :)

 • Reply Anne lørdag 18. oktober 2014 at 12:50

  Og så ville jeg egentlig lige tilføje at carlas cafe altså altid har været den suverænt mest inspirerende “børnetøjsblog” for mig. Selvom jeg jo ligesom lagde ud med en dreng. Og måske er du en aaaaaanelse “skyld” i min egen interesse for børnetøj osv. Så tak for det :D

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 18:06

   Åh Anne, hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre :) (Og så på den anden side, så har jeg det også lidt skidt med det… ;)

 • Reply Ninna lørdag 18. oktober 2014 at 19:53

  Kære Mette,

  Sikke nogle kloge og relevante tanker du gjort dig. Jeg kan godt forstå du tænker sådan over den store materialisme, der fylder mere og mere, men i sidste ende så er det altså også vigtigt at være tro mod sig selv! Jeg har også tit tænkt tanken, at jeg ikke redder liv når jeg sidder og laver tøj for Vero Moda, men omvendt, så ville jeg være super dårlig til netop at redde liv, for den medicinske verden interesserer mig bare ikke, det er ikke den der gør jeg jeg får pulsen op, og kan blive helt salig og henført. DET kan jeg til gengæld når jeg ser nogle smukke sko, eller den helt rigtige jakke. Dit område er børnetøj/tilbehør, og du gør det SÅ godt. Du har jo en forretning at drive, og en interesse der fylder, og det synes jeg bestemt ikke du skal lægge låg på. Stå ved det, og vær mega stolt af at alt dit hårde arbejde bærer frugt. Og nej, det er de færreste der har råd til alt det dyre børnetøj, men det er jo i sidste ende folks eget valg. Jeg kommer personligt aldrig til at prioritere en hel masse dyrt mærketøj til mine børn (jeg vil meget hellere selv have dyrt lækkert tøj selv, ha ha ha:-)), for de er totalt ligeglade, men ind i mellem kan det jo godt betale sig at købe noget godt af god kvalitet til dem!
  Rigtig god weekend til dig og dine:-)

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 18:24

   Kære Ninna

   Der er selvfølgelig mange aspekter i det jeg har skrevet (blog, shop, børnetøj, forbrug mm.). Shoppen er jeg (heldigvis) heller ikke så splittet omkring, som jeg er med bloggen. Og nej, jeg skal heller ikke ud at redde liv, jeg kan ikke engang tage min egen puls uden at blive dårlig ;) Jeg synes også at det er helt fantastisk at jeg (forhåbentlig snart) kan leve af noget som er opstået fra bloggen og som er ren og skær personlig interesse. Og selvfølgelig skal man gøre det man elsker og er god til. Men det er vigtigt for mig at se nuanceret på det og gøre det på en forsvarlig og ansvarlig måde.

   Jeg er også enig med dig i, at det er folks eget valg om man er til dyrt eller billigt børnetøj. Jeg tror selv meget på kvalitet og det koster naturligvis (til en vis udtrækning, -jeg hopper ikke på den med at Ver de terre flyverdragterne, som nu er oppe i en pris på 1800 kr., er alle pengene værd ;). Mine tanker og overvejelser går mere på det med at fremstille et urealistisk billede af virkeligheden, og det at dyrke børnetøj og “style” børn i en overdreven grad. Sådan et indtryk vil jeg nødig have at bloggen giver af mig og min familie.

   Kh Mette

 • Reply Ida søndag 19. oktober 2014 at 10:26

  Kære Mette
  Først og fremmest: Carlas Cafe og du kan noget som ingen andre kan, så lad ikke tvivlen få overtaget! Der er absolut ingen grund til at kigge på “sidemanden” og komme i tvivl om dit eget projekt. Din nørdede interesse for børnetøj og all things pretty er smittende og man får som læser indtrykket af, at det er svært at slippe igennem dit nåleøje. Her dyrkes ikke massivt forbrug. I min optik er det simpelthen ikke de signaler, du sender. Er der læsere til det andet? Sikkert. Men det kan du ikke bekymre dig om, det er andre hovedpine, du er bare nødt til at gøre det bedst muligt her og holde fast i det, du er så god til.
  Jeg kan til dels følge dine tanker om tabet af uskyld, men tænker at det mest af alt handler om at vi som bloggere finder en klogere måde at samarbejde på og ikke mindst bruge samarbejderne på bloggen. Når jeg denne søndag morgen kigger på min bloglovin er der deprimerende mange collager med affiliate links til de samme produkter som er vist 100 gange før og ikke mindst tonsvis af indlæg om rabatkoder. Dét er en massiv forbrugstankegang. Og overhovedet ikke interessant for mig som læser, men mon ikke også at der med tiden bliver færre af den slags indlæg, fordi de simpelthen ikke er vedkommende? I øvrigt kan jeg bedre lide at se, hvad folk rent faktisk har prioriteret at købe og hvordan de anvender det, end hvad de kunne tænke sig at købe “hvis nu og hvis nu, min røv var spids”…
  Jeg kan se på kommentarerne, at jeg ikke er ene om at elske dine indlæg fra hverdagen, uanset om det handler om kreativitet, bagværk, kaffe eller ture ud i det blå. Så jeg håber for dig, at din work/life balance må finde et tåleligt niveau, så der igen kan blive tid til den slags, som jeg i hvert fald er glad for at læse om.
  Åh det blev en rodet omgang… Håber du forstår det alligevel :)
  Kh Ida

  • Reply Mette mandag 20. oktober 2014 at 23:07

   Kære Ida

   Tak for din søde kommentar :) Jeg tænker ikke så meget på hvad andre gør, men mere hvilke værdier jeg selv udtrykker og inspirerer andre til på bloggen :)

   Og jeg er helt enig med dig i, at det er uinspirerende med de evige rabatkoder og affiliatelinks collager. Med Lille lykke ser jeg jo også den problematik fra to sider, og jeg mener at det er helt misforstået at rabatkoder og evig udsalg er et udtryk for god kundeservice. Det handler nærmere om hurtige penge og at det er en presset branche, og jeg synes at det er synd og ærgerligt, både for branchen og for brandsene. Der er ingen brands der synes om at se deres varer på evig udsalg (og slet ikke helt nye kollektioner).

   Jeg tror at du har helt ret i, at der er behov for bedre og klogere, og ikke mindst mere gennemsigtige kommercielle samarbejder mellem bloggere og virksomheder. Generelt er de fleste bloggere jo alt for billigt til salg, og det gør det muligt for virksomhederne at “drive rov” på mediet, fordi det er yderst billig markedsføring, og derfor kommer blogverdenen hurtigt til at svømme over med kommercielt indhold.

   Og hvor har du ret i, at det er mere interessant at se hvad andre rent faktisk prioriterer at købe og hvordan de bruger det, frem for alt det man kunne drømme om at have mulighed for at købe. Og her er igen en gråzone, fordi rigtig meget af indholdet på blogsene jo efterhånden er sponsorerede varer. Derfor behøver man som blogger ikke at prioritere sit forbrug, hvilket jeg mener giver et forvrænget billede af virkeligheden. Det leder igen tilbage til at vi bloggere er for billig til salg, for selvfølgelig skal bloggere have betaling for det kæmpe store markedsføringsarbejde de udfører. Men hvis betalingen foregik i kroner og ører, frem for i sponsorede testvarer, ville hele set-uppet blive mere gemmeskueligt og troværdigt.

   Pyha, det tog om sig ;)

   Kh Mette

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.