mad Sweets

Mere choko – tak!

torsdag 8. december 2011

Tine spurgte mig, hvordan det gik med mit karamelkogeri, som jeg nævnte kort her. Og ærligt talt, det gik desværre ikke ret godt… Altså karamelmassen smagte helt vildt godt, men den ville slet ikke stivne, ikke engang efter en nat i køleskabet. (Tænker at den måske ikke har kogt længe nok? Jeg havde ellers allerede adskillede variationer i tankerne, mens jeg stod der og rørte i gryden ;). Jeg kunne naturligvis ikke bære tanken om, at karamelmassen skulle gå til spilde, så jeg fandt på at “støbe” massen ind chokolade ;) Og sådan endte jeg med mine helt egne hjemmelavede toffifeer af lys chokolade med flydende karamel og en hasselnød indeni. På alle måder et alt for stort arbejde, men da min testsmager fik sin smagsprøve var dommen: “Meega professionelt!” Han kvitterede med en god kop kaffe og en lakridssmåkage :)

Ps. Jeg har stadig et lille glas flydende karamel til overs i køleskabet. Nogle ideer til hvad det kan bruges til? Jeg har lidt overvejet hjemmelavet karamel-is… A la Mc D sunday! Men forslag til “sundere alternativer” modtages gerne ;)

Måske kan du også lide disse

11 kommentarer

 • Reply Camilla (Fru Millas Cupcakes) torsdag 8. december 2011 at 14:03

  Når enden er god er alting jo godt:-) Har selv lige kogt karameller, og de skal godt koge i en evighed. Brugte et stegetermometer, men troede det var i stykker da den først masse kun var oppe på knap 110 grader efter næsten 1 time. Den skulle op på 120, men der kom jeg aldrig, så de er også lidt bløde. Min chokolade karameller fik jeg helsigvis op på de 120 grader, så de blev lige som de skulle.

 • Reply Tine torsdag 8. december 2011 at 14:06

  Send gerne nogle herned:)

 • Reply Ida torsdag 8. december 2011 at 14:11

  Det er svært, det med at koge karameller. Min erfaring er, at der også er forskel på, hvilken glukose man bruger. Jeg har en opskrift på bloggen som er gennemtestet og fungerer godt for mig. Jeg bruger Heibergs glukose.

 • Reply filibaba torsdag 8. december 2011 at 16:51

  Hjemmelavede toffifeer lyder da heller ikke værst. ;)
  Hjemmelavet karamel-is er en god idé. Ellers kan karamellen måske bruges på yoghurt natural (evt sammen med frisk frugt og ristede havregryn), når morgenmaden skal være lidt ekstra lækker? Eller du kan komme lidt i te/kaffe – måske det kunne smage godt?
  Jeg glæder mig til at læse, hvad du ender med at bruge det til. :)

 • Reply Ann-Christine torsdag 8. december 2011 at 19:33

  Hvor ærgeligt. Jeg har lavet den opskrift flere gange og den fungere fint her. Jeg tror måske også det kan være typen af glukosesirup, i kombination af temperaturen i gryden og tiden – det lyder i al til fælde som om den skulle have mere tid og højere varme evt.
  Men til gengæld lyder det endelige resultat ret lækkert også ;-)

 • Reply Irene torsdag 8. december 2011 at 22:36

  Prøv dem her
  http://anneauchocolat.dk/?p=152
  Det er lidt hårdt at røre, men det tog nu ikke så lang tid. De er så lækre.

 • Reply Martina/fiflerierpaafjerde.blogspot.com torsdag 8. december 2011 at 22:36

  For en toffifee-elsker lyder hjemmelavede jo SLET ikke ilde :-)

  Jeg synes karamelis lyder som en god ide, ellers kan du være kagekrea og bruge den som “pynt” på en tallerken med et stykke kage :-)

 • Reply Tine torsdag 8. december 2011 at 22:40

  Det var da ærgerligt! Men ikke helt skidt alligevel jo… :-)

  Synes du skal gå all-in, og lave dig en lækker is. Mmm…

  Jeg bruger en anden opskrift, hvor der ikke er glukose i. Og der bliver karamellerne heller ikke “hårde”, hvis man koger det for let. De skal helst “bulderkoge” fra starten.

  KH Tine

 • Reply sundmums fredag 9. december 2011 at 08:00

  Årh, øv, at det gik lidt galt – men god redning! ;)

 • Reply Mettes Mad m.m. fredag 9. december 2011 at 13:11

  Jeg har også hørt at den gode bløde karamel, a la Guldkaramel, laves med glukose og druesukker. Men ja, det tager bare 20-25 min. før det har den rigtige konsistens under konstant omrøring, så det er hårdt arbejde at lave karameller:)

 • Reply Malene lørdag 10. december 2011 at 16:29

  Her hjemme er vi vilde med karamel i kaffen. Det er virkelig lækkert.
  Kh. Malene

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.