Graviditet & baby Legetøj

Babytid

søndag 3. juni 2012

Vigga og jeg har været alene hjemme i weekenden. Det er rart og også lidt luksus at kunne lade tiden flyde for en stund. At stå op til en helt stille lejlighed, bare baby og mig, er altså ganske særligt her med andet barn. Vi har haft barselsbesøg af min første mødregruppe, så jeg kan næsten mærke følelsen af “første barsel” helt ned i maven :)

Vi afprøver forskellige sutter og samlingen vokser støt. Vigga er blevet lidt for glad for sin tommeltot, men sutterne bliver spyttet ud igen. Jeg håber stadig, at vi finder en sut som hun kan godkende.

Og når man sådan går og leger “første barsel” får man åbenbart også trang til at shoppe baby-legetøj. Men Vigga runder også 3 måneder i morgen, så det var vel egentlig også på tide at hun fik sit eget legetøj :) Bien havde Carla også som baby, så det er lidt nostalgisk at få sådan en i familien igen. Sophie giraf håber jeg kan aflaste tommeltotten lidt.

I nakken af bodien står der 74. Så vidt jeg husker svarer det ikke til en str. 3 mdr.?! Hvis hun fortsætter med at vokse med den fart, ender det med at hun kan dele tøj med Carla til jul! Det kunne selvfølgelig også være lidt praktisk ;)

Tusind tak for de mange, gode cykel-forslag til Carla! Nu er vi kommet i tvivl om hun skal have en 12″. Den må vist hellere være lidt for lille end for stor, tror jeg nok…

Måske kan du også lide disse

32 kommentarer

 • Reply Karina søndag 3. juni 2012 at 21:52

  Hehe vi har efterhånden også fået afprøvet alle suttemærker. Men jeg håber også stadig på, at finde en som vores Rose vil bruge.
  Held og lykke til jer også.
  Og superfint legetøj du har købt!

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 20:44

   Ja, man må nok bare blive ved med at prøve. Jeg er i hvert fald ikke klar til at give op endnu :)

 • Reply Michelle søndag 3. juni 2012 at 22:09

  Uh, den tommeltot sloges vi også med herhjemme. Det lykkedes at vende bøtten ved at putte sutten i munden på hende lige så snart tomlen nærmede sig munden. Det tog nogle dage, og var ved at tage pusten fra mig. Men jeg syns det var så barbarisk at skulle klippe tomlen af barnet når hun bliver 3 år fordi jeg ikke vil se hende bruge sut/tommelfinger til den tid ;)

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 20:54

   Jeg synes at jeg har prøvet at snyde hende på alle mulige måder, men hun hopper ikke på den ;)

 • Reply Michelle søndag 3. juni 2012 at 22:11

  Mht cykel, så tag Carla med ned til cykelhandleren. Vi har lige købt en 16″, fordi cykelhandleren sagde at når man er en meter er 12″ lige lille nok (men det er der nok forskellige holdninger til)

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 20:58

   Vi har faktisk fået prøvekørt en 16″ i dag og det klarede hun rigtig godt. Meen jeg synes nu alligevel at den bliver for stor når hun nærmest skal springe ud til siden for at nå jorden når hun standser ;) Så jeg tror alligevel at vi starter med en 12″.

 • Reply Lisbeth // itsfashionbaby.dk søndag 3. juni 2012 at 23:34

  Vi har desværre aldrig fundet frem til en sut, der kan godkendes herhjemme – og det savner vi altså en smule.

  Og vildt, at hun passer str. 74 i Norlies bodies – det er samme størrelse som Fidusen, der fylder 14 måneder om to uger :D

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:08

   Ja, jeg vil altså også være ked af at skulle undvære sutten på sigt. Hun har bare været så nem og tilpas ind til nu, så vi har måske ikke haft anledning nok til at arbejde på projektet.

   Ja, det er ret vildt at hun allerede kan passe en str. 74! (Men Norlie er nu også lidt småt i størrelsen, for hun kan godt lige passe str. 62 i fx. Holly´s). Men Fidusen må da også være en lille-bitte nips, hvis hun også bruger 74. Forestiller mig en lille Vigga-størrelse der kan gå ;)

 • Reply Anonymous mandag 4. juni 2012 at 07:27

  Jeg ved selvfølgelig ikke om det er et holdningsspørgsmål, men det ser ud som om I “kun” har prøvet latex/naturgummi sutter??! Det gjorde vi også til at starte med, men det viste sig (da vores datter var ca. 3mdr.) at en siliconesut var sagen. Vi bruger dem fra Navnesutten, som vi er super begejstrede for. Håber at det lykkes, jeg synes i hvert fald at det var hele besværet værd at få lært hende det med sut. Jeg brugte i øvrigt metoden med at stikke hende sutten lige når hun blev taget fra brystet og/eller lige når hun var ved at falde i søvn.
  Mvh. Rikke

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:15

   Nej, det er tilfældigt at det kun er gummisutter som er med på billedet. Vores eneste holdning til det er, at hun skal bruge sut ;) Men vi lagde ud Mam´s siliconesutter og Natursutten, og nu er vi gået videre med latexudgaverne.

 • Reply Annette mandag 4. juni 2012 at 07:31

  Vi måtte også igennem mange slags sutter før Oliver gad at tage sut. Så vi brugter først lige 250 kr. på sutter i Babysam, før at herren fandt noget han gad.

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:17

   Ja, det kan da hurtigt blive dyrt. Ikke mindst fordi de fleste af dem sælges i pakker med 2 eller 3 sutter i…

 • Reply Anonymous mandag 4. juni 2012 at 08:13

  hvor er den søde lille bi fra? den ku vi også godt tænke os:-)

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:20

   Den er fra Liliputiens. De laver ret meget fint til de helt små . Og den her var i hvert fald et hit hos C og ser også ud til at blive det hos Lille V :)

 • Reply manjalytz mandag 4. juni 2012 at 09:25

  74 svarer til 12 måneder, i hvert fald i Frankrig :) Og min C på 19 måneder har faktisk et par bukser i str. 74, hun stadig kan passe – så jeg skal love for, din Vigga vokser med raketfart :D

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:24

   Her i DK svarer det trods alt “kun” til 9 mdr ;) Man kan vist bare konstatere at der er forskel på børn :) Selv på søskende, for Carla har også altid været en lille nips.

 • Reply Christina mandag 4. juni 2012 at 10:02

  Str 74 svarer til 6 – 9 mdr! ;) 80 er str 1 år og 86 1,5 år.

  :nørd:

  Sommerhilsner fra
  Christina

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:25

   Hehe, min blog er et stort forum for børnetøjsnørderi ;)

 • Reply Anne mandag 4. juni 2012 at 11:10

  Uhh det lyder hyggeligt. Grunden til at man bare gerne vil på barsel :) Det og en lækker baby!!

  KH

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:29

   I hear you ;)

 • Reply ohhhappy mandag 4. juni 2012 at 11:51

  Jeg prøver også virkelig at nyde den her “første barsel”, det bliver jo aldrig det samme igen… Kröte gider overhovedet ikke sutter (mere). Til gengæld spiser han aviser med stor begejstring (hvis man bare lige kigger væk et øjeblik…)

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:35

   Nej, første barsel er bare enestående. Den eneste hvor døgnet kan få lov til at flyde lidt og hvor der ikke skal være aftensmad klar kl. 17.30 og hentes og bringes større søskende. Det er bare om at nyde det :) Til gengæld er det kæmpe stort at opleve børnenes søskendeforhold anden gang, så der er det bare nogle andre ting man glæder sig over :)

 • Reply Signe Hviid mandag 4. juni 2012 at 20:55

  Prøv sutterne fra Pigeon. Jeg har oplevet optil flere børn som ikke gad sut, og de gad godt denne!

  • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 21:37

   Dem må vi prøve så. Jeg mener også at de har nogle rigtig gode sutteflasker. Dem var vi nemlig igennem hele møllen med til Carla ;)

 • Reply Øglemor mandag 4. juni 2012 at 22:09

  Åhr, hvor lyder det bare hyggeligt. Jeg må prøve at få HDD til at tage Øglen med på weekend… ;-)

  Sejt, at lille V allerede bruger str. 74. Hende og Varanen må mødes og udveksle tips og erfaringer om at være nogle store, dejlige babyer :-) (selv om du har ret i, at Norlie må være lidt småt i størrelsen, hvis V også passer 62 i Hollys. Det med kløvere på synes jeg i hvert fald ikke er specielt stort i størrelsen hos Hollys; faktisk er det ret slim-line, synes jeg. Hvorimod deres basisting (de der, man kunne få billigt hos lazylazy.com) er ret store i størrelsen, synes jeg).

  Varanen er så småt på vej ud af str. 74 her som 8,5 mdr gammel. Undtagen altså basis-Hollys, som stadig er fint i størrelsen. totalt jungle med sådan noget babytøj, altså :-)

 • Reply Mette mandag 4. juni 2012 at 22:20

  Ja, det vil jeg altså virkelig anbefale dig at gøre. Især når jeg tænker på dit indlæg med dine tanker om barsel 1 vs. barsel nr. 2.

  Det lyder da som en rigtig god ide med et lille klubmøde for hurtigtvoksende babyer (ikke at forveksle med tykke babyer ;). Vi kunne evt. invitere vores kusine A med, som tilsyneladende er Viggas (store) forbillede :) Hun var i øvrigt også suttefornægter ind til nu, hvor hun er begyndt i vuggestue…

  Og ja, godt man ikke er børnetøjsdesigner! Det må ikke være nemt med de store udsving i størrelserne.

 • Reply Ann-Christine mandag 4. juni 2012 at 22:30

  Det lyder skønt, Mette! Jeg nyder også at have børnene én og én ind i mellem. Det er noget helt særligt og giver en skøn nærhed og ro til bare at nyde

  • Reply Mette onsdag 6. juni 2012 at 20:57

   Ja, det er skønt at være på to-mandshånd (siger jeg, efter kun 3 mdr. med to børn ;) og jeg kan godt forstå at det er særligt vigtigt for dig at prioritere :)

 • Reply Ludvig og familie tirsdag 5. juni 2012 at 21:48

  Mette, jeg kan se du allerede har fået masser af tip omkring suttevalg, men jeg bliver nødt til også lige at anbefale sutterne fra Chicco.
  Da Sev var helt lille og ny ville han heller ikke have sut og vi prøvede simpelthen så mange forskellige, at vi lige var ved at give op. Lige indtil en venlig sjæl anbefalede os Chicco. De er fantastiske og de eneste vi bruger. De er helt bløde og lækre, så baby ikke får mærker og ondt ved at ligge oven på dem.

  • Reply Mette onsdag 6. juni 2012 at 20:58

   1000 tak for tippet. Dem kender jeg slet ikke, men det er da helt sikkert et forsøg værd. Samlingen vokser støt ;)

 • Reply Annchen tirsdag 5. juni 2012 at 22:14

  Hvor lyder det hyggeligt..:) OG så bliver jeg lidt misundelig over al den barsel dig og søde lille Vigga har foran jer.. Her lakker det gevaldigt mod enden (gisp!) og jeg kunne sagtens tage et år mere..;)

  • Reply Mette onsdag 6. juni 2012 at 21:00

   Pyha, tiden går alt for hurtigt, hva?! Men der er jo kun én ting at gøre, hvis du skal have et år mere ;) Håber at du nyder de sidste dage max!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.