Mor

Mere tid til Mor

onsdag 16. maj 2012

Der havde også sneget sig lidt Mors dag ind hos os i søndags. Jeg blev forkælet med rundstykker, æg og pandekager og også en lille gave. Bogen “Travle kvinders guide til mere tid”.

Bogen er måske ikke lige tiltænkt mødre på barsel og nogen vil måske påstå, at man ikke har suuper travlt når man er på barsel… Men det har man jo! Ikke mindst med andet barn, som jo, ikke overraskende, er meget anderledes fra barsel med første barn. Der er meget mere praktik og logistik, faste spisetider og kortere dage. Og to børn at holde styr på og holde af. Og samtidig er man (endnu) mere bevidst om, at nyde det bedste man kan, fordi man bare ved hvor hurtigt tiden går.

Jeg tror, at nogen herhjemme har lagt øre til mine evige overvejelser om, hvordan vi får tilrettelagt vores hverdag, og ikke mindst min tid, bedst mulig, så vi undgår både stress, nullermænd, tomt køleskab og lange børnehavedage til Carla. Helst samtidig med, at jeg når at sætte tid af til babyboblen, mærke formiddagsroen, nyde kaffen og (helst nybagte) lune boller, mens jeg pludrer med og nyder Vigga. Og så er der jo en ny mødregruppe og burde jeg ikke også snart i gang med babysvømning og efterfødselsgym?? Jeg vil rigtig gerne nå det hele og jeg vil gerne gøre det hele (nogenlunde) ordenligt og jeg er rigtig, rigtig dygtig til at få dårlig samvittighed over det, som jeg ikke prioriterer (eller ikke når…).

Derfor synes jeg, at guiden til at få mere tid var den fineste gave jeg overhovedet kunne få (og jeg føler mig meget “set” :). For der er vel ikke nogen større luksus for en småbørnsmor at ønske sig end mere tid? (Altså lige bortset fra drømme-muremestervillaen med træterrasse og haven med gamle frugttræer ;) Jeg er allerede kommet et godt stykke ind i bogen og jeg synes at den tegner rigtig godt. Der er masser at tage fat på og jeg glæder mig til at tage kontrol over min tid, til at hvile i min prioriteringer og til at blive bedre til at styre udenom tidsslugere og overspringshandlinger. Og nu må jeg videre, for nu er der en nattesøvn der skal prioriteres ;)

Godnat herfra :)

Måske kan du også lide disse

21 kommentarer

 • Reply Christina onsdag 16. maj 2012 at 22:15

  Jeg nikker og lytter. Og overvejer om jeg skal låne den bog. Det er jo også godt at give videre til vores egne børn – at mor og far ikke altid skal gøre 10 ting på en gang!

  • Reply Mette onsdag 16. maj 2012 at 22:21

   Ja, det gør jo ikke noget hvis man kan være et godt forbillede for sine børn, samtidig med at man sætter sig ned og nyder dem :) Og ja, du må låne bogen, selvom jeg nu har indtryk af at du har ret godt styr på det dér :)

  • Reply Christina onsdag 16. maj 2012 at 22:28

   Jeg har tænkt meget over på det sidste hvor travlt vi har det – altså indenfor hjemmets fire vægge. Og hvor meget slave vi fx er af vores i-phones. Der er jo næsten aldrig pause. Men dejligt at du har det indtryk:) Vi arbejder på det.

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:49

   Ja, de er skrækkelig, de i-phones! Og I vil købe 2(!) iPads! Sig ikke, at jeg ikke advarede dig ;)

 • Reply Karina onsdag 16. maj 2012 at 22:33

  Puha ja det er bare altid en udfordring som familie:-) Og jeg synes bestemt også at tid er vildt værdifuldt.
  Fedt du fik den bog, som du rent faktisk også kan bruge….også kan jeg se I har en slyngevugge. Åh som den er skøn, og reddede to desperate nybagte 1 gangsforældre, da Anders var baby og græd i flere timer om aftenen…Den der har lavet vuggen burde forgyldes

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:52

   Ja, den er så dejlig den slyngevugge. Tror at samtlige mødre i min første mødregruppe investerede i den. Jeg kan huske at jeg drømte om en familie-udgave :) Denne gang har vi hængt den op i rækkevidde fra spisebordet. Det er vældig praktisk, så man kan visse samtidig med at man spiser :)

 • Reply søslerier onsdag 16. maj 2012 at 23:05

  Nikker genkendende til det hele-og skal hilse & sige det IKKE bliver nemmere med barn nr 3!!!!! Jeg øver mig stadig dagligt på at leve mere i nuet…

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:55

   Uh, det kan jeg levende forestille mig. Synes at jeg har hænderne så rigeligt fulde med (søde) 2 børn :)

 • Reply Fru Schou torsdag 17. maj 2012 at 10:54

  Åh ja, den der Iphone… der stak du lige til min dårlige samvittighed! Jeg synes den fylder alt for meget, og alligvel kan jeg ikke give slip på den!!
  Det lyder ellers også som en god bog, det kan være den skal på ønskelisten…

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:47

   Samme her… Jeg både elsker og hader den iPhone (og ipadden, for den sagsskyld). De her det med at snige sig ind i hver ledige lille stund. Jeg forsøger mig med restrektioner (og begrænset net-tid), men det falder mig ikke spor nemt ;)

 • Reply MetteSofie torsdag 17. maj 2012 at 13:19

  Sikke en fantastisk gave. Blomster og forkælelse er altid dejligt, men en virkelig brugbar gave som denne, hvor der er lagt dybere tanker bag, er da lykken. Håber der falder nogle guldkorn af efterhånden som du kommer ind i bogen. Jeg er selv spændt på hvordan det bliver at blive “mor” og en “småbørnsfamilie”, når vores lille baby kommer til verden. Jeg er ikke i tvivl om at det bliver vores største udfordring nogensinde at få det hele til at hænge sammen, men vi glæder os ubeskriveligt meget – nu 7 dage over termin. Kh. MetteSofie

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:44

   Ja, det er helt sikkert udfordrende, men det er også fantastisk! Og første barsel er jo enestående, og en oplagt anledning til at lade døgnrytmen flyde lidt og bare følge med. Nyd det, nyd det :)
   Spændende om du mon allerede er blevet mor?

 • Reply Oprettet af RikkeRøjkjær torsdag 17. maj 2012 at 14:16

  Et dejligt indlæg. Som du skriver er det skønt at føle sig “set”. Tillykke med at din mand ser dig.
  Skøn morsdag.

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:40

   Tak :) Ja, det er dejligt at føle sig set :)

 • Reply Anette Andersen torsdag 17. maj 2012 at 20:35

  Nej hvor sjovt, den er jeg netop ved at læse. Det er en rigtig god bog med masser af værktøjer. Nu bliver det blot spændende om det kan føres ud i livet :-) Skriv gerne hvad du synes om den :-) Glædelig Kristi Himmelfartsdag.

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:40

   Det SKAL føres ud i livet, ikke?! Man bliver i hvert fald meget motiveret af den, synes jeg :)

 • Reply Annemette fredag 18. maj 2012 at 13:18

  Super, tusind tak for tippet. Har brug for alt den tid jeg an få:) Min barsel slutter i dag, så mandag skal jeg atter sidde klar på min pind;) Tænker lidt ekstra struktur kan være godt.
  Fandt den til 199 inkl fri fragt på gad.dk, man skal bare indtaste travle kvinder under rabatkode.

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:38

   Selv tak! Håber at du får glæde af den :)

 • Reply signe tirsdag 22. maj 2012 at 10:28

  Åh, den lyder som en bog, jeg må læse! Kender dilemmaet alt for godt:)
  Men det er skægt det med ‘mere tid’. Altså, tiden ER der jo, den er uforanderlig – vi kan ikke ændre på, at døgnet har 24 timer! Men vi kan ændre på, hvor mange opgaver vi har – hvilke opgaver vi vælger…
  Så bogen skulle måske hedde ‘Travle kvinders guide til færre opgaver’ :).
  Tiden set i dét perspektiv hjælper lidt til at vælge opgaver fra, synes jeg.
  God dag!
  Kh Signe

  • Reply Mette tirsdag 22. maj 2012 at 20:38

   Det er netop pointen med bogen (så vidt som jeg har forstået ind til videre). At finde ind til sine indre værdier og prioritere sin tid på det som er vigtigt for én. Og ikke mindst få struktureret de opgaver som bare skal klares, så de ikke for lov til at fylde mere end højst nødvendig, så man oplever at man får mere tid til det man ønsker i sit liv. Lyder dejligt, ikke :)

 • Reply Den lille lykke/ www.hverdagenslillelykke.blogspot.com tirsdag 12. juni 2012 at 19:45

  Har lige opdaget din blog! Skønne indslag og kloge ord. Lyder som en bog jeg lige må forbi biblioteket efter.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.