Brød mad

Rugbrødsmuffins

onsdag 11. januar 2012

Jeg har fået gang i min surdej og jeg er allerede hooked! Opskriften er til to rugbrød, men da vi (endnu) kun har én rugbrødsform og brødene skal bage i hele 70 minutter, kom jeg på at bage halvdelen af dejen i muffinsforme. Jeg tilsatte hakkede figner og lidt ekstra sirup til dejen, dryssede med hhv. sesam, birkes og græskarkerner og bagte dem i en muffinsform fra Ikea, hvor muffinsene ikke bliver så store i, så de ikke blev for voldsomme.

Resultatet blev rigtig lækkert! Faktisk smagte de så godt mens de stadig var lune, at jeg sagtens kunne spise dem som en eftermiddagssnack til en kop the. Men jeg tænker også, at de vil være super fine til madpakken eller som et mættende indslag til brunch. Evt. skåret over og med smør på :) Jeg glæder mig allerede til jeg skal bage næste omgang :)

Måske kan du også lide disse

10 kommentarer

 • Reply mette / ungt blod onsdag 11. januar 2012 at 15:30

  de ser virkelig gode ud! Tak for tippet!

 • Reply Line onsdag 11. januar 2012 at 16:19

  Det må prøves, ser vildt lækkert ud.

 • Reply Annchen onsdag 11. januar 2012 at 18:57

  Ser lækkert ud! Og det der skærebræt altså – heldige dig;)
  En gang til – hvad er det nu for et objektiv du bruger til billeder som dette? (har ledt efter dit svar i et andet indlæg – men fandt det ikke;)
  Ha’ en dejlig aften..
  KH Anne

 • Reply Heidi onsdag 11. januar 2012 at 19:09

  Uhm det ser lækkert ud. Den opskrift skal helt sikkert gemmes ;)

 • Reply Christina onsdag 11. januar 2012 at 20:33

  God ide – rughapsere! Utroligt hvordan sådan en surdej “bliver en del af familien”. Jeg kigger til min flere gange dagligt for at se om den bobler som den skal:-)

 • Reply Ann-Christine onsdag 11. januar 2012 at 20:53

  Hold nu op, hvor ser de lækre ud! Rigtig god ide med figner – det vil jeg da prøve i min rugbrød herhjemme også :)

 • Reply ditts onsdag 11. januar 2012 at 21:20

  Mums det ser lækkert ud! Det må jeg helt sikkert også prøve næste gang min surdej skal fornyes.

 • Reply Mette onsdag 11. januar 2012 at 22:02

  Mette – Selv tak :) De var også virkelig gode :)

  Line – Tak! Ja, det må du prøve :)

  Anne – Ja, heldige mig! Og jeg har endda fået 2 i hver sin træsort :) Objektivet er et fast 50 mm fra Nikon.

  Heidi – ja, ikke ;)

  Christina – Ja, ikke?! Jeg går også og kigger til den jævnligt :) Men jeg synes nu ikke at den bobler så meget som jeg havde troet den ville, men den fungerer tilsyneladende. Jeg bruger den også i boller og andet brød nu. Det bliver godt :)

  Ann Chrisitne – Tak :) Ja, det smager rigtig godt med fignerne og så tilfører de også lidt lækkert crunch :)

  ditts – Tak! Ja, det hele skal jo lige passes ind med sådan en surdej :)

 • Reply Maiken onsdag 11. januar 2012 at 22:39

  Skrev lige til Christina at surdej er blevet bloglands nye sort. :D Ender med at kaste mig ud i en gang “Mogens” når overskuddet kommer lidt igen for det ser fristende ud. :)

 • Reply Mette onsdag 11. januar 2012 at 23:02

  Haha, ja surdej er det nye husmor-sort ;) Men det kræver faktisk ikke så meget overskud. Det skal bare lige times med hævningen og den lidt lange bagetid, men ellers skal det jo bare røres samme. Så kast du dig bare ud i en gang Mogens ;)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.