Ikke kategoriseret

Musahar

mandag 21. november 2011
Kender I Musahar? I kender helt sikkert Karen Bagge og hendes skønne uglepuder i filt, men Karen Bagge er, sammen med Anne Mette Nordfalk, også kvinden bag interiørfirmaet Musahar, som ikke bare har kreativiteten i orden, men også hjertet på det rette sted. Jeg er derfor rigtig glad for, at Karen og Anne Mette har lyst til at fortælle om deres projekt her på Carlas Cafe. 
Deres blog om livet og arbejdet i Nepal er bestemt også et besøg værd!

Vi er et lille socialt orienteret interiør-firma, som producerer skønne ting til børneværelset og sofaen. I denne uge har vi åbnet vores egen web-butik Musahar.dk og derfor er i vi i dag gæster her på Carlas Cafe.

Alle vores produkter er designet af  Karen Bagge, der også er medejer i firmaet. Vores overordnede filosofi er bæredygtighed og kvalitet og derfor bruger vi så vidt muligt økologiske og andre miljøvenlige materialer. Grundmaterialet i vores puder er fx brændenælde! Ikke sådan nogle små skandinaviske nogen, men store kraftige brændenælder fra Himalaya i Nepal.

Faktisk startede vores virksomhed som et eksperiment, der gik ud på at se, om man kan lære arbejds- og kasteløsekvinder i det sydlige Nepal at producere skandinaviske design-produkter. Det kan man! Og det har været helt fantastisk at se, hvor meget talent mange af kvinderne har – også dem der ikke har gået i skole.

Siden vi startede, har Musahar opført en systue i landsbyen Soiya ca. 8 timers kørsel fra Kathmandu, der er hovedstaden i Nepal. Her arbejder 23 kvinder hver dag med at producere vores produkter. Arbejdet i landsbyen betyder, at kvinderne har en fast indkomst og ikke skal ud og lede efter markarbejde. Så der er altså mad på bordet hver dag nu, hvilket blandt andet betyder, at alle vores syersker har fået rundere kinder J Det betyder også, at de kan passe deres børn og husholdning uden problemer, fordi de arbejder 2 min. fra deres hjem.

Mange af kvinderne kan nu også sy deres eget tøj. En fordel vi ikke havde forudset. Næsten alt tøj til voksne i Nepal er syet af en skrædder, så man kan spare rigtig mange penge ved at sy det selv!

Sidst men ikke mindst har vi tilbudt kvinderne, at de kan lave en opsparing. Det har stort set alle valgt at sige ja til og de fleste sparer halvdelen af deres løn op hver måned. Når de så skal bruge penge til en gris, et nyt tag, et bryllup eller andet, så hæver de opsparingen og starter forfra. ”Det er rart ikke at have pengene i lommen, for så kommer man let til at bruge dem”, som en af de kloge damer forklarede – det kender man ligesom godt fra sig selv ikke?

Vi håber, at I har lyst til at komme forbi vores web-butik og kikke på alle vores skønne ting, hvor der lige nu er åbningstilbud på 30%. Har I tid, så er der også link til vores blog, hvor hele vores historie er dokumenteret. Både blog og netbutik kan findes på Musahar.dk


Rigtig god mandag og namaste fra

Anne Mette, Karen Vibeke og de 23 damer i Soiya

Måske kan du også lide disse

2 kommentarer

 • Reply Maja_B_ mandag 21. november 2011 at 14:39

  Skønt indlæg og lækre produkter…;)
  Hej fra Maja B

 • Reply Mette mandag 21. november 2011 at 20:15

  Tak Maja : ) Og ja, de er rigtig fine, deres produkter. Jeg er blevet ret vild med tæpperne…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.