Frokost mad

Grydebrød med rugmel

lørdag 13. august 2011

Jeg har bagt Camilla Plums populære og supernemme grydebrød siden Carla var baby (hvor de var et hit i mødregruppen :). Men det var først for nyligt, at jeg blev inspireret hos Øglemor til, at lave en grovere udgave med rugmel.

Jeg lavede dejen lidt på slum, men brugte ca. 3 dl. vand, 1 dl. A38, en spsk. salt, og en blanding af rugkerne, rugmel og hvedemel til dejen fik den rette, våde konsistens. Brødet er superlækkert til små sandwich-hapsere :)

Måske kan du også lide disse

4 kommentarer

 • Reply Annchen lørdag 13. august 2011 at 19:45

  Hvor ser det lækkert ud!
  Det må på listen over lækkert hjemmebag, der skal afprøves, når barslen sætter ind..;)
  Tak for link…
  KH Anne

 • Reply Øglemor søndag 14. august 2011 at 09:14

  Mmmm – det ser lækkert ud. Kunne godt være, at jeg skulle prøve at lade være med at være helt så doven og så rent faktisk begynde at folde dejen lidt i stedet for bare at røre i den i en ske – det er jo flot med sådan et formet brød.

  Og så bliver brød bare skønt af at få tilført noget syrnet mælkeprodukt. Det må jeg prøve næste gang. Lige nu har jeg et brød i ovnen med grahamsmel, durum, 5gryn og lakridspulver – det er jeg lidt spændt på. Især fordi HDD lige har udtrykt et ubetinget had til lakridspulver. Man lærer noget nyt om mennesker hver dag… ;-)

 • Reply Mette mandag 15. august 2011 at 07:33

  Anne – Ja, det er super barselsbagning, da det er så nemt, men bare kræver lidt planlægning mht. hævning.

  Øglemor – Jeg har faktisk ikke foldet den her dej så meget, da jeg den blev ret våd og var lidt svær at have med at gøre. Men jeg plejer at folde dem efter opskriften, når jeg har lave dem med ren hvedemel, for de bliver meget mere elastiske i dejen. Det lyder funky med lakridspulver (hvordan kan man hade lakridspulver??). Hvordan blev resultatet?

 • Reply Øglemor tirsdag 16. august 2011 at 09:49

  Det blev ret lækkert med lakridspulveret, faktisk. Næste gang vil jeg dog putte lidt mere i (nøjedes med en halv spiseske denne gang, fordi jeg var usikker på styrken), så det smager lidt kraftigere. Og så vil jeg huske at putte salt i brødet – det glemte jeg nemlig, og så bliver det altså en lidt kedelig affære ;-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.