mad Sweets

Lakridsis med hvid chokolade, hindbær og tuiles

søndag 18. august 2013

DSC_9916

Vi har fået lidt lækre smagsprøve fra Konnerup & Co og i fredags brugte jeg nogle af dem i en dessert. Jeg elsker kombinationen af lakrids, hvid chokolade og hindbær, så desserten kom til at bestå af lakridsis med hvid chokolade, hindbær og tuiles med lakrids.

DSC_9923

Til lakridsisen lavede jeg en basis-iscreme, som jeg tilsatte lakridssirup og -pulver, samt hvid chokolade:

3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2,5 dl sødmælk
2 dl fløde
Lakridssirup og pulver (mængde efter smag, start evt. med en teskefuld af hver)
En god håndfulde hvide chokoladeknapper

Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret og rør mælken i. Pisk fløden let og rør den sammen med æggemassen. Tilsæt lakrids og kør massen på ismaskinen. Når massen så småt begynder at fryse tilsættes chokoladen. Kør isen videre på maskinen til den har den rette konsistens og spis den straks, eller fyld den i en beholder og læg den på frys til den skal serveres

DSC_9932

Opskriften på tuiles med lakrids fandt jeg her. God fornøjelse :)

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Julie søndag 18. august 2013 at 21:52

    Jeg lavede også lakrids is med hvid chokolade sammen med min veninde til hendes isbar-fødselsdag, og det var uden tvivl en favorit is som vi skal lave igen. SÅ god kombi!

    • Reply Mette mandag 19. august 2013 at 14:24

      Det er nemlig en rigtig god kombi ;) Isbar-fødselsdag lyder i øvrigt også som et ret godt koncept ;)

  • Reply maj søndag 18. august 2013 at 22:29

    Uhhhhhhhhhhhhm, hvor ser det lækkert ud!
    Nu er jeg ikke længere i krise over, hvordan jeg skal få de skønne lakridsprodukter brugt ;)-.

    • Reply Mette mandag 19. august 2013 at 14:24

      Ingen grund til at gå i krise over lakrids ;)

  • Reply Rikke søndag 29. september 2013 at 14:44

    Lyder lækkert!! Hvor mange personer rækker opskriften til?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.