Ikke kategoriseret

Indretningsdrømme til stuen

lørdag 20. april 2013

Stuedrømme

puder Fnubbu // Lampe Flos //sofa Muuto // opbevaringsbord Kähler // gulvtæppe Ikea // bord Normann Copenhagen // plaid Aiayu

Sådan en flytning fører hurtigt en masse nye møbel- og belysningsønsker med sig. Vi står (heldigvis) ikke overfor at skulle ud i den helt store makeover, men der er alligevel et par “store ting”, som vi gerne vil skiftet ud, og med belysning synes jeg altid at der opstår nye behov ved en flytning. Vi er på udkig efter en ny sofa. Designmæssigt er Mutoos Rest vores favorit. Elsker dens casual og cool udtryk! Men indretningsmæssigt (og hyggemæssigt ;) ønsker jeg mig en sofa med chaiselong. Og måske ville der også være god fornuft i at finde et lidt billigere alternativ, når man bor med små børn, der mener at det er deres ret at tusse rundt i stuen med banan i hænderne og spise ispinde i sofaen :)

Vores sofabord trænger også til en afløser, og her synes jeg at der er flere fine bud at vælge mellem, men jeg tror at min favorit er Tablo fra Normann Copenhagen. Jeg kan godt lide det uhøjtideligt og legende design, og at det samtidig er enkelt og elegant i materialesammensætningen og med detaljen med den forhøjede kant. Ikke mindst er det praktisk med kompositbordpladen, mens træbenene tilfører varme og sanselighed.

Gulvtæppet fra Ikea købte vi da vi flyttede ind og jeg synes, at det er så rart med et stort, blødt tæppe, der indbyder til at man slår sig ned på gulvet sammen med børnene. Paolo Rizzattos lampe, 265, har vi drømt om længe og vi ønsker os den ikke mindre nu, hvor vi har fået højt til loftet i vores nye stue og det hurtigt kan blive for meget med alt for mange pendeller hængende ned i laange ledninger ;)

Det lille bord fra Kähler er en nyforelskelse for mig, som ville være fint selskab til Eames gyngestolen. Puderne fra Fnubbu er alt for skønne i deres lækre farver og plaiden fra Aiayu i cashlama ren luksus :)

Måske kan du også lide disse

21 kommentarer

 • Reply Kirsten lørdag 20. april 2013 at 10:14

  Lampen fra Floss har længe været på min ønskeseddel og bliver mit absolut første køb, når vi engang flytter i noget større…. Kh K

  • Reply Mette søndag 21. april 2013 at 22:58

   Jeg har en veninde som har sagt præcis det samme i flere år, som nu er på vej i hus og glæder sig til endelig at få plads til den :)

   Vi havde også planer om at købe den + sofa og sofabord når vi flyttede ind, men udgifterne løber godt nok hurtigt op ved sådan en flytning :( Håber at kommer til at flytte ind hos os inden alt for længe ;)

 • Reply Marina / cand.mor søndag 21. april 2013 at 08:57

  Jeg labber al indretningsinspiration til mig i øjeblikket – flytter på lørdag i et 60 kvm større hus end den lejlighed, vi kommer fra. Og Kähler-bordet ryger da lige ind på ønskelisten!

  • Reply Mette søndag 21. april 2013 at 23:01

   Fedt! Tillykke med det. Vi har også fået en 60 kvm mere efter vi er flyttet. Det er SÅ dejligt :)
   Og ja, det kählerbord er bare så fint. Det er nok ikke lige det som vi står og mangler allermest, men alligevel kan jeg ikke få det ud af hovedet ;) Ville være så fint sammen med vores Eames gyngestol og en Artemide standerlampe :)

 • Reply Maria søndag 21. april 2013 at 16:25

  Sikke nogle fine ønsker! Kähler bordet og Normann bordet synes jeg virkelig også er nogle lækre borde. Hvor mange kvm har I at boltre Jer på nu?

  • Reply Mette søndag 21. april 2013 at 23:03

   Vi har små 150 kvm og de er ret godt disponeret og planløsningen passer rigtig godt til os. Så ja, vi føler at vi boltrer os ;)

   • Reply Maria mandag 22. april 2013 at 14:37

    Det er da også en rigtig fin størrelse! Tro mig, her i hovedstaden er det et stort hus;-) Det må være dejligt! Tillykke med det. Glæder mig til at se mere.

 • Reply PernilleW søndag 21. april 2013 at 21:58

  Skønne ønsker! Og ja, bordet fra Normann Copenhagen kiggede jeg også rigtig meget på, da vi for nylig købte nyt sofabord. Vi endte dog med et Via CPH G15-bord i hvid laminat med sort kant og ben i eg, og vi er simpelthen så glade for det! Og så er det nemt at skifte benene ud på et senere tidspunkt, hvis vi får lyst til et andet look eller flytter ind i nogle andre omgivelser;)

  Held og lykke med indretningsdrømmene – er spændt på, hvad I beslutter jer for:)

  • Reply Mette søndag 21. april 2013 at 23:09

   Jeg har også kigget rigtig meget på Via CPHs borde. De er nemlig rigtig fine og til en rigtig god pris. Men jeg tænker bare om de er stabile nok med tre ben (og vendbar bordplade), når man har en lille tumling og en gymnastikpige, som godt kan “komme til” at hoppe op på sofabordet i et af sine iltre øjeblikke ;/ Er det et af dem med tre ben I har?
   (Og så scroller jeg lige op og konstaterer, at Tablo bordet faktisk også kun har 3 ben, -haha ;)

   Kunne I finde på at flytte ind i nye omgivelser?? ;)

 • Reply Maiken søndag 21. april 2013 at 22:05

  Fine ting du har kig på. Det største problem med flytte-drømme er for det meste at der bare ikke er pengene til at realisere det så hurtigt som man drømmer om. Eller sådan er det i hvert fald her. :)

  Vi trænger gevaldigt til en ny lampe ved sofaerne, og jeg synes det er super svært, da en lampe over bordet hurtigt kommer til at se så traditionelt ud, men pæne væglamper der fylder lidt visuelt er bare svære at opdrive. Men Flos lampen er også et godt bud, da den kommer lidt ud i rummet.

  En af de primære grunde til at vi valgte skindsofaer er at de er enormt slidstærke, og at fedtede fingre bare kan tørres af. Da Ingrid valgte at overtegne (!) sofaerne med kuglepen var jeg LYKKELIG for at det faktisk også (ved lykketræf) kunne fjernes fuldstændig. :)

  • Reply Mette søndag 21. april 2013 at 23:20

   Hehe, nej heldigvis er collager gratis ;) Så kan jeg få lidt afløb for alle indretningsdrømmene via den vej ;) Men ellers må det jo komme hen ad vejen…

   Flos lampen er et godt bud rigtig mange steder ;)

   Uh, sikke et mararidt med kuglepinden! Sådan nogle ulykker har vi også haft nogle stykker af (for eksempel står der Carla og “N”, på siden af en af vores reoler ;). Hvor var det heldigt at jeres kunne fjernes. Lædersofaer er klart mest praktiske, vi er bare mere til uld/stof, så jeg håber at vi kan finde en praktisk en af slagsen.

 • Reply Kat mandag 22. april 2013 at 10:24

  Lækre ting! Vi har selv gulvtæppet og sofabordet fra Normann, ingen problemer med små børn og et 3-benet bord.
  Det hele står så flot til vores hjørnesofa i mellemgrå uld. IKEA har faktisk en lampe ala denne, dog mindre stang. Vi har selv valgt en væglampe fra Bestlite – BL 5, den dækker fint vores behov ved sofaen.

  • Reply Mette mandag 29. april 2013 at 22:17

   Godt at høre at kombinationen af bordet, tæppet og en grå sofa fungerer :)

   Vi havde også Tolomeo Artemide væglamper over vores sofa i lejligheden og det fungerede fint. Men nu skal vores sofa stå frit i rummet, så vi skal finde en anden løsning med belysning.

   Jeg viste ikke at Ikea havde en lingende lampe, men lamper er en af de ting hvor jeg virkelig synes at det betaler sig at investere i det “rigtige”.

 • Reply Kat mandag 22. april 2013 at 10:27

  Jeg kan anbefale Orlando modulsofa fra Bolia, der er utrolig mange muligheder når det er moduler, vi har som tidligere nævnt mellemgrå uld, den er så nem at holde, og vi har tilmed både katte og mindre børn.

  • Reply Maria mandag 22. april 2013 at 14:46

   Helt enig! Vi har også samme sofa og 2 børn, og der er ingen problemer. Ulden “suger” heller ikke rigtig det der bliver spildt, så det er til at tørre af og vaske med en klud;-)

   • Reply Kat mandag 22. april 2013 at 20:17

    Mine må nu ikke sidde med drikkevarer i sofaen, det er kun os! Ha ha
    Men uld er virkelig sådan et dejligt produkt, også nem og støvsuge med kattehår :-)

    • Reply Mette mandag 29. april 2013 at 22:19

     Tak for anbefalingerne. Den ser også lækker ud og vist endda på tilbud lige nu :) Godt at høre, at den kan holde til både børn og katte. Ind til videre har vi kun det første, men man ved jo aldrig, hvad der kommer til hen ad vejen ;)

 • Reply Anne mandag 22. april 2013 at 12:07

  Mange skønne sager..:) Jeg har også en laaaang liste med ønsker til, når vi finder noget større.. Det har desværre lidt udsigt – men man kan jo sagtens drømme;) En sofa står ret højt på listen – og jeg kan høre vi er på udkig efter lidt det samme;)
  God dag til dig.
  KH Anne

  • Reply Mette mandag 29. april 2013 at 22:20

   Ja ikke, Anne :) Jeg viste slet ikke at I var på udkig efter noget større at bo i. Det lyder spændende :)

 • Reply Fnubbu konkurrence : Carlas Café mandag 17. juni 2013 at 00:25

  […] på bloggen. Sidenhen har Fnubbu jævnligt været repræsenteret i mine collager (fx. her og her) og jeg er super glad for, endnu engang at kunne lave endnu en konkurrence sammen med […]

 • Reply Laudineia onsdag 24. juli 2013 at 01:59

  There are some interesting dedinales on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I’ll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as nicely

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.