Ikke kategoriseret

Kalendergave – enkelt

mandag 17. december 2012

For noget tid siden modtog jeg en mail fra Anita Dalsgaard, som spurgte om jeg havde lyst til at prøve hendes kogebog, Enkelt – sunde livretter til travle børnefamilier. Anita fristede med opskrifter på sunde udgaver af klassiske, hverdagsretter og ikke mindst gode råd og ideer til, hvordan man lettest mulig sikrer god og sund aftensmad i en travlt hverdag med små børn. Lød meget tiltalende i mine ører :) 
Vi har modtaget et eksemplar af bogen og jeg er især begejstret for afsnittet Gode sider bagest i bogen, der vidner om Anitas faglighed som professionsbachelor i sundhed og ernæring. Her er der samlet råd til, hvordan man vælger gode råvarer, ideer til hvordan man kan inddrage børnene i madlavningen, forslag til hvordan man med små skridt gradvist kan skifte mindre sunde fødevarer ud med sundere alternativer, hvilke grøntsager der er i sæson i hvilke måneder, råd omkring hvordan man på bedste vis håndterer “selektive børn” og ikke mindst madplaner med tilhørende indkøbslister. Alt sammen meget overskuelig og brugbart og en god hjælp til at gøre det lidt mere enkelt at servere sund mad i en travl hverdag.

Jeg har fået mulighed for at udlodde et eksemplar af bogen til en af jer. Alt I skal gøre for at deltage i lodtrækningen er, at dele et sundt og enkelt tip. For eksempel jeres og børnenes favorit ret, hvad der redder jer på særlig travle dage eller måske, hvad I serverer som sunde eftermiddagssnacks.
Hos os er kylling cashew en nem og sikker favorit hos Carla eller også hjemmebagt rugbrød med pålæg. Gerne god fiskepålæg, som fiskehandlerens fiskefileter, fiskefrikadeller og vores egen lækker lyserød, samt et udvalg af grøntsagsstave.

Jeg håber, at I har lyst til at være med til at inspirere hinanden :)

Jeg trækker en tilfældig vinder onsdag aften og er i samme omgang klar med vinderen af gavekortet til my lille limon, som blev nr. 11. Tine, du modtager en mail fra mig. Tillykke til dig og tak fordi at alle I havde lyst til at deltage :)

Konkurrencen er afsluttet. Vinderen blev Lotte, som har fået direkte besked. TAK for alle jeres gode ideer til nem sundhed i hverdagen. Jeg er rigtig glad for, at I har lyst til at dele :)

Måske kan du også lide disse

42 kommentarer

 • Reply Trine Lykke mandag 17. december 2012 at 22:31

  Jeg prøver selvfølgelig lykken, elsker kogebøger!

 • Reply Maria mandag 17. december 2012 at 22:35

  Det lyder som en god bog. Jeg bager nogle gange müsliscones som er gode med masser af fibre og smag, lige til ulvetimen. Mine får et lille drys perlesukker på toppen, så knægten synes det er lidt hyggeligt, men uden egentligt sukker i opskriften. Derudover kan han næsten altid lokkes til at spise kartofler hvis de bare bliver moset lidt og får en lille klat smør. Varieret mad er pt. en by i Rusland, da knægten ville leve af pasta med parmesan hvis han fik lov;) heldigvis er det jo en “fase” og det går helt sikkert over, som det altid gør, men ny inspiration fra den bog er velkomment.
  mariahostrup@hotmail.com

 • Reply Anonymous mandag 17. december 2012 at 23:06

  Jeg er sulten, men køleskabet er tomt – ikke en god kombination, særligt ikke når de frikadeller på billedet ser super gode ud.

  Hilsen Maria – bolido@live.dk

 • Reply Julia Runge mandag 17. december 2012 at 23:27

  Jeg er for tiden ret vild med ovnbagte bønner (de lange grønne). Krydret med salt og peber og så bagt godt sprøde i ovnen. Det smager helt vildt godt at dyppe dem i en dressing lavet af græsk yoghurt eller mayonnaise hvis man er til sådan noget :)

 • Reply Julie tirsdag 18. december 2012 at 01:40

  Min ældste datter har altid spist det meste, så hun er nem at spise af med noget sundt – også om eftermiddagen. Det er straks sværere med hendes lillesøster, som er mere selektiv. Rugbrød lokker vi i hende med godt med peanutbutter, og hvad fisk angår skal der pt. ristet torskerogn eller parmesanpanerede rødspættefileter til for at få dækket hendes fiskebehov. Nu har hun lungebetændelse på anden uge, så pt. lever hun mest af vindruer, som er det, der frister hende mest. Men inspirerende ser den ud, den bog! Vi vil gerne være med :)

 • Reply cherry tirsdag 18. december 2012 at 06:13

  Den kunne jeg godt bruge :) Vi laver gerne en STOR gryde karrysuppe fyldt med grønt og fryser ned til de travle dage. Så er der nem og sund mad.

 • Reply Maria Poulsen tirsdag 18. december 2012 at 07:41

  Supper, der bliver altid noget tilovers som kan fryses til en travl dag.
  Mariapoulsen@gmail.com

 • Reply Mai-Britt tirsdag 18. december 2012 at 07:54

  Elsker kogebøger. elsker mine børn grønsagsboller. Vi kommer altid masser af grønsager i kødsovsen

  mvh
  maibrittnollin@gmail.com

 • Reply Anita tirsdag 18. december 2012 at 08:18

  Sikke et flot enkelt cover – vi kunne godt bruge ny sund inspiration…
  Nå vi laver fiskedeller putter jeg gerne hakket spinat eller revet gulerødder i – det giver ‘gratis’ grønt og en flot farve.

 • Reply Karin tirsdag 18. december 2012 at 08:20

  Det lyder som en god kogebog:-)
  Vore største datter er altid meget sulten, når vi henter hende fra skole, så vi sørger for altid at have hjemmebagte pizzasnegle eller gode rugbrødsboller med salat agurk og pålæg på med til hende. Derudover altid et stykke frugt eller grønsagsstænger.

  Mange hilsner Karin

  karinse658@hotmail.com

 • Reply Linn tirsdag 18. december 2012 at 08:47

  Ih det lyder dejligt.
  Jeg plejer nogle gange at blende en masse forskellige kogte grøntsager og komme dem i en kødsovs fx til vores mindste pige der ikke endnu er så vild med at spise kogte brocooli. Så får hun dem på dne måde ind til videre. :)

  /Linn

 • Reply Anonymous tirsdag 18. december 2012 at 08:51

  Vi putter altid masser af grønt i kødsovsen.
  keolesen@privat.dk

 • Reply Anonymous tirsdag 18. december 2012 at 09:03

  Lyder som en bog lige efter mit hoved, så prøver lykken:-) anneb9@hotmail.com

 • Reply Malene tirsdag 18. december 2012 at 09:11

  Har altid altid altid brug for inspiration og nye sunde hverdagsretter.Jeg er med. mallekaalund@gmail.com

 • Reply Camilla B. tirsdag 18. december 2012 at 09:16

  Dejlig kalendergave. Hos os kan vi godt lide kugler af tørret frugt, forskellige nødder samt grøntsagsstænger. Det glider altid ned og er fint til eftermiddagssnack eller som tilbehør i madpakken.

 • Reply Overgartneren tirsdag 18. december 2012 at 09:36

  Jah, uhm, den bog ser lækker ud! Når jeg kommer hjem kl. halv i spisetid griber jeg gerne til denne opskrift. http://overgartneren.blogspot.com/2012/03/sund-fastfood-pa-30-min.html
  Jeg har af den grund altid gode pølser i fryseren.
  Tak for gode indslag.
  Vibeke

 • Reply Oktoberkind tirsdag 18. december 2012 at 09:39

  Edamamebønner – evt. med saltflager og en god dip, er lækre, sunde og sjove snacks for både børn og voksne :-)
  oktoberkind@live.dk

 • Reply Marina / cand.mor tirsdag 18. december 2012 at 10:18

  Et sundhedstip? Tja, er vist ikke særlig sund her i december, men jeg har fundet nogle figenkugler hos anneauchocolat.dk, der er et sundre – og mere velsmagende – alternativ til havregrynskugler…

 • Reply Mette tirsdag 18. december 2012 at 10:34

  Jeg er da også klar på nye ideer :-) rodfrugter i helt tynde skiver bagt i ovnen, bliver til chips herhjemme – sundt og lækkert (metpettepe@hotmail.com)

 • Reply Pernille tirsdag 18. december 2012 at 10:36

  Jeg elsker kogebøger, vil meget gerne prøve lykken :o)
  Jeg synes at hjemmebagte (sunde) knækbrød er en lækker eftermiddagssnack og det synes mine drenge heldigvis også – måske fordi de knaser? :o)

 • Reply Kirsten tirsdag 18. december 2012 at 10:44

  Mit tip må være denne kage/brød http://madtilfamilien.blogspot.dk/2012/02/lynhurtig-og-lkker-yoghurtkage.html

  Den smager virkelig lækker, som det er (eller – og jeg ved godt, at jeg bryder reglerne nu! Undskyld :) – med lidt smør og mørk pålægschokolade)

  Den kan fyldes med alle de nødder og tørrede frugter, som du bedst kan lide! Jeg synes, det er en nem, lækker og rimelig sund snack, når børnene eller jeg selv er ved at gå sukkerkolde om eftermiddagen!

  Kogebogen vil jeg meget gerne vinde :) KH K

 • Reply Anonymous tirsdag 18. december 2012 at 10:49

  Den må jeg vinde, jeg står netop og skal starte op efter endt barsel og gruer lidt for fremtiden med arbejde, institution og trætte børn(og voksne). Mit fif må være koldhævede boller – virkelig nemt til at smække en dej sammen om aftenen og vuptidupti klaske dem på en bageplade om morgenen. Det er både billigere og sundere og sjovere at bage sit brød selv! :) Vh Marie Louise/louibub@yahoo.dk

 • Reply Kristina/www.myhouseins.blogspot.com tirsdag 18. december 2012 at 10:50

  Mit tip er at for at sikre mig Isabella får nok grønt ( hn gider ikke rigtig spise det til aftensmaden), så servere jeg et fad med gulerødder, agurker og peberfrugter om eftermiddagen som snack. På det tidspunkt er hun træt efter en hård dag i børnehaven og vil bare sidde og spise :)

  Jeg vil meget gerne vinde bogen!

  Mvh

 • Reply Åsa tirsdag 18. december 2012 at 11:00

  Oj oj oj, det lyder som en spændende bog, den vil jeg rigtigt gerne eje <3
  Her kommer et lille tip når man bliver lækkersulten om aften og ikke vil bruge så mange kalorier :)
  Ha altid en bøtte med hytteost hjemme ( jeg foretrækker Cheasy, den er bare så cremet og go) og så kan du bare selv bestemme hvad frugt du vil ha i, jordbær, banan, kiwi og hvis du er en rigtig sukkergris ( som mig) så kan man ha lidt sødemiddel strø ovenpå ;) Mine børn er helt vild med det også
  Så vil jeg samtidligt ønske dig og dine kære en rigtig Glædelig Jul, juleknus fra Åsa

 • Reply Susanne tirsdag 18. december 2012 at 11:28

  Vi laver gerne en ordentlig spandfuld kødsovs loaded med grøntsager, så vi har til de dage, hvor vi har alt for travlt til at lave det helt tore i køkkenet. Og sønnike elsker det :)

 • Reply Anonymous tirsdag 18. december 2012 at 13:01

  Her er et ovnfad med kylling, broccoli, hakkede tomater, pasta og mornay sauce et hit.

  Den ser vildt lækker ud, krydser fingre.

  VH Sisse

  Sisse_gry_jensen@hotmail.com

 • Reply Sofie tirsdag 18. december 2012 at 13:50

  Dejlig konkurrence :) herhjemme er masser af forskelligt revne grøntsager i kødsovsen altid et kæmpe hit, da det til tider kan være svært at få grøntsager i vores dreng på anden vis ;) men det smager også rigtig dejligt :)

 • Reply Anonymous tirsdag 18. december 2012 at 14:14

  Wraps! Det er ikke sofistikeret, men det virker:o) Små fingrer der selv får lov at putte fyld i en pandekage (alternativt rispapir) og uanede mængder grønt kan sælges. Fingerfood i det hele taget – det holder hos os. Men inspiration er kærkomment :o)

  veronica.kristensen@studmed.au.dk

 • Reply Lotte tirsdag 18. december 2012 at 15:54

  Gulerødder i stænger med en lille skål peanutbutter til. Det giver lige lidt tid når man kommer hjem med 2 unger og skal ha’ sat mad på bordet. Og de elsker det!

 • Reply Emilie Ejlsborg tirsdag 18. december 2012 at 16:28

  Når weekenden kommer og der skal noget sødt indenbords har vi haft stor succes med at servere chokolade rawcake for de mindste, syndig dog smadder sund og med gode fedtstoffer fra mandler og kokosolie. Derud over er proteinpandekager med banan og mandelsmør også et kæmpe hit :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

 • Reply Pernille tirsdag 18. december 2012 at 16:59

  Jeg hopper med på svaret med at fingerfood altid er et hit – det er det også herhjemme. Vi får 100 gange flere grøntsager i vores børn, hvis de bliver serveret (rå! – kogte grøntsager er IKKE er hit!) i små skåle lige til at hapse… Og det er også nemt at hapse for de voksne! ;o)

  Krydser fingre for at mit lod bliver trukket, så den lækre kogebog kan komme herhjem og bo!

 • Reply Maria tirsdag 18. december 2012 at 17:04

  En hurtig blendet grøntsagssuppe er altid et godt alternativ til fastfood:-) Pandekager baseret på banan, havregryn og æg er også en stor favorit til morgenbordet i weekenden!
  Mange hilsner
  Maria (mariahelboekgreen@gmail.com)

 • Reply Jeanett Kaare tirsdag 18. december 2012 at 17:52

  Hos os spiller endamammebønner også virkelig. De behøver ikke engang være varme. Og ja måske er det forbudt at sige. Men Mariekiks når mor er træt og det skal gå virkelig hurtigt

 • Reply Østfronten tirsdag 18. december 2012 at 19:26

  Bean er en slikmund, men modermælk er jo også vældigt sødt. Så hun kan allerbedst lide frugtmos i forskellige varianter. Men. Fisk og rejer er også et hit. Særligt når det har en størrelse, så man selv kan hapse det i et pincetgreb. I det hele taget er ting i bidder vel en god ting – grønt- og frugtstave mv. i smukke farver og mundrette stykker virker i al fald som magi på Kæreste, der aldrig går løs på en pære i hel figur ;)

 • Reply Nina tirsdag 18. december 2012 at 20:12

  Frugt og grønt i små stykker er altid et hit her – ellers får S nogle gange nogle “energi” kugler der er lavet med figen, abrikos, kokos, dadler og nogen gange kakao!
  /Nina

 • Reply Louise tirsdag 18. december 2012 at 21:27

  Absolut yndlingsspisen hos musen er peberfrugter. Og det meste andet grønt ryger også lige ned. Så vi får ret tit mexicanske pandekager med masser af snittet grønt og hakket oksekød med masser af krydderier. Sushi og fisk generelt ryger også lige ned. Yngstemanden er kun lige startet på rigtig mad, men så længe det er blendet så spiser han det meste. Vi sørger altid for at have noget grønt der skæres, som musen kan få, når hun kommer hjem. Hun har selv indført fredagsslik fordi mange af de andre i børnehaven får det, men sukkerregnskabet vælter jo ikke fordi hun den ene eftermiddag får 4 hjemmebagte pebernødder eller en af de små 1 kr’s slikposer :o)
  Så kogebogen hos lokal bogpusher den anden dag – den ser RIGTIG god ud :)

 • Reply Anonymous onsdag 19. december 2012 at 09:52

  Sikke en dejlig bog – nu prøver jeg lykken og krydser fingerne, men ellers må jeg afsted efter et eksemplar hos boghandleren:). Her er et fad med kylling og rodfrugter i ovnen altid et sikkert.

  Kh
  Ditte

 • Reply Louise Hartmann onsdag 19. december 2012 at 09:59

  Som eftermiddagssnacks får vores Luna næsten altid frugt og grønt, som er skåret ud i mindre stykker (så de er nemme lige at tage i en haps) små kyllingpølse stykker (den fra Løgimose) og/eller ost skåret i tern er også et hit :)

  Venlig hilsen Louise – louisehartmann89@gmail.com

 • Reply Line onsdag 19. december 2012 at 16:50

  Lyder til, at det er en bog der kan lette hverdagen lidt :)
  Ha’ en dejlig jul!
  Vh. Line

 • Reply Anonymous onsdag 19. december 2012 at 19:46

  Koldthævede boller med masser af kerner og groft mel, rørt sammen om aftenen og vupti kan der bages de skønneste boller om morgenen. Sikkert et tip mange bruge men det gør det jo kun endnu mere skønt. Ville blive glad for endnu flere tips. Pernille s – pernille_skydt@hotmail.com

 • Reply camilla torsdag 20. december 2012 at 13:05

  Vores eftermiddags snack og nu også fredags(slik)skålen består af en masse lækkert (gerne økologisk) frugt såsom ananas, melon, jordbær, blåbær, banan osv. enten på spyd eller formet som ansigter eller ligende på tallerkener… Et sikkert hit hos en 2½-årig. Ellers består eftermiddag snack’en også meget ofte af gulerods- eller agurkestænger, små clementiner – eller rosiner.

  Det ville være så skønt at vinde denne fine bog som inspiration til en til tider stresset hverdag!

 • Reply Mariann torsdag 20. december 2012 at 15:27

  Grøntsagsstænger, mini frikadeller og kyllingespyd er et hit herhjemme :-)

  mariannmor@hotmail.com

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.