mad Sweets

Hjemmelavet is med Oreo

lørdag 21. maj 2011

…Det er en farlig hobby, -det der ismageri! Der er altid en ny variant at afprøve. Idag Oreosis. Jeg brugte opskriften på vanilieis herfra og tilsatte hakkede Oreos, da isen havde kørt et stykke tid i maskinen. Ikke den mest æstetiske anretning, men isen smeltede hurtigt og kunne måske godt havde brugt 10 minutter mere i ismaskinen (men idag skulle sengetiden altså overholdes bare nogenlunde).
En af de erfaringer jeg ind til videre har gjort mig med hjemmelavet is er, at isen er klart bedst når den kommer direkte fra ismaskinen og ikke har været frosset ned. Et trick er, at tilberede iscremen i forvejen og opbevare den i køleskabet og så køre den på ismaskinen en lille times tid (+/-) inden isen skal serveres.
Et andet (nødvendigt) trick til mig selv må være, ikke at opbevare fryseelementet til ismaskinen i fryseren, så det ikke er muligt for mig at lave is fra tid til anden, så snart en ny ide melder sig ;)

Måske kan du også lide disse

12 kommentarer

 • Reply Mille lørdag 21. maj 2011 at 20:21

  Orv, du er efterhånden blevet lidt af ismejerist…eller hvad søren sådan én hedder?;)
  Sikke en insider viden eller er det mon learning by doing;) Lækkert set det i hvert fald ud og jeg har sådan set fået lidt af det samme, da netto’s økologiske vanillieis også er god med knuste Oreo’s;)

  Kh

  Ps. Nu fik jeg jo bare lyst til mere…;)

 • Reply Mette lørdag 21. maj 2011 at 20:27

  Ja, det er faktisk lidt pinligt og det må til at få en ende nu! Maskinen må afleveres tilbage til sin rette ejermand, ellers ender det vist galt. Og ja, det er learning by doing. Frygteligt, ikke ;)

 • Reply Anne lørdag 21. maj 2011 at 20:33

  Uhmm… blandede også tit ores i vanille is da jeg arbejde i isbutik :) Nammenam siger jeg. Og at lave is kan ALDRIG blive en dårlig vane. Det er bestemt ikke pinligt ;)
  Dejligt med lidt passion såmænd.

  Kh

 • Reply Mette lørdag 21. maj 2011 at 20:37

  Tak Anne! Dejligt med lidt (umoralsk) support ;)

 • Reply Newyorkerbyheart lørdag 21. maj 2011 at 20:57

  Is med Oreo’s i er bare et hit. Jeg lavede en fra Ben & Jerrys bog, med oreos og mint – mums :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 • Reply Anne lørdag 21. maj 2011 at 21:36

  Haha, det er jeg altid god for ;) Især overfor mig selv (har lige guffet lidt lækker chokolade. Den gave jeg fik fra den klasse jeg underviste)

 • Reply Camsen søndag 22. maj 2011 at 06:36

  Åhhhr, hvor ser det lækkert ud…!!!

 • Reply Ann-Christine søndag 22. maj 2011 at 11:17

  Jeg får en frygtelig farlig lyst til at investere i en ismaskine. Det er altså virkelig fristende – og jeg tror eftermiddagen skal bla bruges på en tur til ParadIS nu…

 • Reply ohhhappy søndag 22. maj 2011 at 13:53

  Mhhh, det ser godt ud! Måske skulle man skrive en ismaskine på ønskelisten…

 • Reply Maiken søndag 22. maj 2011 at 14:29

  Is is is! Uhm, havde altså også gang i vores i går, men bare med jordbæris. Synes også de smelter for hurtigt, men lige to timer i fryseren efter det er lavet så er det stadig cremet uden at være stift. ;)

  Altså, jeg overbeviser mig selv om at det slet ikke er så usundt endda når det er frugtisen. Så spis du bare med go’ samvittighed (også selvom det er med oreos) :)

 • Reply Maiken søndag 22. maj 2011 at 14:30

  PS: Selvbedrag har altid virket for mig!;)

 • Reply Mette mandag 23. maj 2011 at 19:57

  Birthe – Åhåh! Er der en Benn & Jerry bog :/

  Anne – Det lyder til at være en god klasse du underviste :)

  Camsen – Hehe, jeg synes netop ikke at det så såå lækkert ud (ligner det ikke lidt cement ;). Men det smagte lækkert :)

  Ann-Chrisine – Det er virkelig også fantastisk med sådan en ismaskine. Men man må lige overveje om man har rygrad til at administrere den ;) Fordelene med Paradis er jo, at man i det mindste får en lille gåtur ;)

  Ohhhappy – Ja, måske… Man kan ihvert fald hurtig bliver (lidt for) glad for sådan én ;)

  Maiken – Hehe, så må vi tilbage til den sunde jordbæris, så vi kan nyde med god samvittighed ;) Det ér altså også den bedste :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.