Mad

fødselsdag cupcake

6 års fødselsdag

Der er desværre ret stille på bloggen for tiden. Vi har mere travlt end nogensiden før. Vi har haft meget om ørerne i lang tid, men især den senest måned har været helt crazy. Og så undte vi os lige at takke ja til en ferieinvitation i sidste uge, hvilket gjorde at ugen op til […]

jordbærogmelon

Lille fødselsdagsfest

Vi har haft besøg af Viggas vuggestue til en forsinket fødselsdagsfest i dag. Vigga har glædet sig helt skørt og har snakket virkelig meget om det, – både herhjemme og i vuggestuen. Og Carla har glædet sig mindst lige så meget og kunne næsten ikke bære, at Vigga og jeg lagde os syge lige op […]

arme riddere

Ego formiddagsstund

Et lille glimt af en stille ego formiddagsstund tidligere på ugen. Havde ikke nået at få morgenmad fra morgenstunden, så da jeg stødte på et daggammelt franskbrød i brødkassen, var der dømt arme riddere. Og med et godt udvalg af frugt, bær, druer og juice i køleskabet efter Viggas fødselsdag, endte det med at blive […]

morgenmad

Torsdagstræf

Jeg havde besøg af dejlige blogveninder i går. Det er så hyggeligt, at det kan lade sig gøre at mødes fra nær og fjern på en helt almindelig torsdag. At halvdelen af selskabet tilmed havde lækre påhæng med, gjorde det bestem ikke mindre hyggeligt. Næsten som at være tilbage i mødregruppe ;) De mange gode […]

espresso

Kaffepause

Vi er to der arbejder hjemmefra i de her dage, og det indbyder til lidt ekstra hyggelige kaffepauser. Perfekt timing, at få leveret 2 kg nyristede kaffebønner fra Kaffeagenterne og nye kopper på samme formiddag (vi byttede de høje kopper som vi fik i julegave, til nogle som kan gå ind under espressomaskinens bryggehoved, -vigtig detalje […]

DSC_3426

Konfekt

Året storproduktion af konfekt er veloverstået og hvis billederne ser lidt bekendte ud, er det meget vel fordi at favorittene efterhånden går igen år efter år. Baileys, espresso, lakrids, hvid chokolade og ikke mindst masser af glimmer er nogle af mine vigtigste ingredienser. I år har vi udvidet med hjemmesyltet appelsinskal. Konfektmageriet er en tradition […]

IMG_0160

Græskarlygte og rosenkålssalat

Sikke et smuk efterårsvejr der har været i dag! Vi har lavet græskarlygte i haven og spist flæskesteg med min ynglings efterårsalat: Den består at fintsnittede rosenkål, små æbletern med skræl, avokadotern og tranebær + en dressing af citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber. Den smager så godt, at det faktisk ikke kommer sig så […]

IMG_0151

Pandekager med æblekompot & karamel

  Som nogle af jer måske så på Instagram tidligere i dag, har Carla og jeg lavet æblekompot. Og jeg havde skumle planer med den kompot. Pandekager, vanilleis, æblekompot og karamel med havsalt. En himmerigs efterårsmundfuld :) Opskriften på æblekompotten kan du finde her. Den fungere også perfekt som hverdagsluksus oven på morgengrød.  

IMG_0114

Fredag

I morges røg skærmen på min kære Milk lampe. Egentlig er det utroligt, at den har overlevet hos os i næsten tre år. Vi må have fat i en ny skærm hurtigst muligt, for jeg kan slet ikke undvære den lampe. Den er en sand hyggespreder i de mørke morgener og aftener. Vi har spist […]

DSC_0470

Søndagssnegle

Der er flere grunde til, at der skulle gå sådan cirka halvandet år, fra jeg fik Meyers bagebog, til jeg fik prøvet kræfter med de populære kanelsnurrer. Dels skal dejen æltes i to gange tyve minutter. Dels forstod jeg aldrig rigtig forklaringen på, hvordan de skulle “snurres” før jeg stod med dejen i hænderne. Og […]

DSC_0234

Nemme boller

I weekenden postede jeg et billede af nybagte boller på Instagram og blev spurgt, om jeg villle dele opskriften. Den opfordring blev jeg helt glad for, for jeg kan godt selv savne lidt mere mad og flere hverdagsbilleder på bloggen ind i mellem. Med en halvandenårig i huset er der bare sjældent tid og ro […]

DSC_9932

Lakridsis med hvid chokolade, hindbær og tuiles

Vi har fået lidt lækre smagsprøve fra Konnerup & Co og i fredags brugte jeg nogle af dem i en dessert. Elsker kombinationen af lakrids, hvid chokolade og hindbær, så desserten kom til at bestå af lakridsis med hvid chokolade, hindbær og tuiles med lakrids. Til lakridsisen lavede jeg en basis iscreme, som jeg tilsatte […]

DSC_9867

Sunde pina colada-is

Mon der stadig er nogen der kigger forbi herinde, her i sommervarmen? Jeg vil bare lige dele disse sunde pina colada-is, som jeg lagde i fryseren inden sengetid i går. Jeg har blot blendet en moden mango, 1/3 dl. (hjemmelavet ;) hyldeblomstsaft og 1 dl. kokosmælk (det mest creme fra dåsen). Hældt massen på forme […]

DSC_7638

Chokolykke

I formiddags bagte Carla og jeg Chokoladeballade efter Anne au Chocolats opskrift. Tanken var, at det skulle være en Mors-dags kage til i morgen, men så længe kunne vi alligevel ikke lade den stå. Så jeg tog en hurtig beslutning og indførte lille Mors-dag ;) Vi toppede den med en lille klat mascarpone rørt med […]

DSC_7277

Burgere med pulled pork, coleslaw og syltede rødløg

Der er ikke så mange indlæg om mad mellem mine indlæg for tiden. Ganske enkelt fordi, at vi har hænderne fulde, når der skal laves og serveres mad, så det er ikke lige der, at jeg får fundet kameraet frem :) Men i går lavede vi frokost hos mine forældre sammen med min søster og […]

IMG_5918

Snefri

En lille logistikudfordring blev en anledning til at holde snefri for os tre piger og ikke mindst til at bage Camilla Plums gode fødselsdagsboller. Nu er det ikke længere Carlas, men Viggas små fingre der sniger sig ind på mine billeder. Carla var travlt optaget af at sætte alle dukkerne til bords. Hvem sagde tøser […]

DSC_3699

Julekonfekt

1. december nærmer sig og jeg er, traditionen tro, ikke videre velforberedt… Der er endnu hverken indkøbt kalenderlys, (ret mange) kalenderpakker eller den mindste smule pyntegran. I år har jeg dog nået at lavet en simpel adventskrans inden første advent og i går fik jeg da også lige købt en julekalender til Carla. Og så har […]

DSC_3133

Risengrødsklatter

Hej derude, længe siden. Dagene flyver afsted for tiden og vi kan slet ikke følge med. Vigga nærmer sig de 8 måneder og jeg går stadig og forsøger at finde formlen på, hvordan vi får hverdagen til at gå op i en højere enhed… Kompromiser og lette løsninger må være vejen frem ind i mellem, så […]

DSC_2754

Hokaidosuppe

Vi har fået et par lækre nye knive fra Rosendahl. De fik deres ilddåb med et hokaidogræskar som vist er lidt af en udfordring for selv den skarpeste kniv, men det er i hvert fald en fornøjelselse med nye skarpe knive i køkkenet. Jeg har fået et par forespørgsler på den opskrift på hokaidosuppe, som […]

DSC_2600

Ynglings bananmuffins

En klase overmodne bananer inviterede til et glædeligt gensyn med Christinas choko-banana-coco-muffins. De bliver altid gode og vi har bagt dem mange, mange gange :) Jeg fik god hjælp og hyggeligt selskab i køkkenet af Carla. Tjek i øvrigt lige familiens unge madblogger. Ved ærlig talt ikke rigtig hvad jeg skal mene om dét…

DSC_235711

Fredag

  Fredag var formidagskaffe i byen med veninde. Min mor kom med frokost til mig, hentede Carla i børnehaven og tog hende med en tur ind til byen, hvor de købte paraply og snoller til fredagshyggen. Dejligt med en mor som passer på mig og hygger om Carla, når jeg føler mig lidt brugt og […]

DSC_2077

Lækker lyserød

I sidste uge fik N forsvaret sin Ph.d og i den anledning smurte min mor og jeg sandwiches til den helt store guldmedalje. Den ene halvdel af dem blev smurt med æggesalat og den anden halvdel med Lækker Lyserød, som er en opskrift jeg har lært af min gode mødregruppeveninde. Det er super simpelt og […]

DSC_2069

Efterårsboller med æble og kardemomme

Jeg har prøvet at skifte gulerødderne i mine gulerodsboller ud med æble og har tilsat kardemomme og rosiner. Æblerne giver en dejlig sødme og bollerne er gode med smør på, gerne sammen med en kop the. Det er god efterårshygge :) Carla mener, at det er “de bedste boller hun nogensiden har smagt”, så det […]

DSC_0155

Panna cotta med coulis og tuiles

Og så også liige lidt dåbsdessert :) Min svigermor havde været så sød at lave lækker, sommerlig forret og hovedret, så jeg skulle kun stå for at lave dessert og bestille dåbskagen. Desserten bestod af panna cotta med hindbærcoulis og sprød karameltuiles. En nem dessert, hvor det hele kan forberedes dagen i forvejen. Min mor […]

DSC_9011

Fødselsdag

Så er den store 4-årsfødseldag veloverstået. Carla blev fejret af hele familien i går og i morges stod vi tidligt op for at bage fødselsdagsboller og lave frugtspyd til børnehaven. Carlas fødselsdage går stadig lige i hjertet på mig. Jeg holder øje med klokken og mindes dagen for fire år siden og bliver så rørt, […]

DSC_8381

Banan-lakrids smoothie

Vi har tilbragt kristihimmelfartsferien på bedsteforældre-turne med 2 computere, begge med flade batterier og uden strømforsyning! Så for mit vedkommende gav det anledning til en ufrivillig, men helt rar, mail- og blogfri miniferie (mens N optog den stationære i døgndrift, da der skal afleveres Ph.d inden sommerferien). Her til eftermiddag var køleskabet herhjemme tomt, så […]

DSC_7913

Rabarber crumble med kokos

Når I ligefrem spørger efter opskriften på min rabarber crumble, så deler jeg da gerne :) Jeg lavede den lidt på gefühl i håb om at ramme noget a la min svigermors udgave og det synes jeg faktisk lykkedes helt godt :) 500 g rengjorte, snittede rabarber blandes med 1 dl rørsukker, 1 dl flormelis […]

DSC_7744

Barselsbrød

Måske kan I huske at jeg havde gang i en “hemmelig fotosession” her? Billederne var til en artikel om “Barselsbrød” til Vores Børn. Det var en rigtig sjov opgave og jeg er også en lille smule stolt af projektet, for det er min første opgave ud fra eget oplæg og med egne opskrifter og fotos. […]

DSC_6203

Lyst brød bagt på surdej

Da jeg tidligere på ugen var gået tør for gær, tog jeg udfordringen op og bagte lyst brød på min rugbrødssurdej. Indtil nu har jeg bagt mit lyse brød med både surdej og en lille smule gær. Men det viste sig slet ikke at være noget problem at undvære gæren. Dejen hævede upåklageligt og brødet […]

DSC_5966

Pandekager med tropesmag

Nogen herhjemme mener, at det er ved at være lidt trivielt med alle mine morgenmadsindlæg. Men dét kan jeg slet ikke følge ;) Kan lækker morgenmad blive trivielt?! I morges lavede jeg pandekager med tropesmag af 2 æg, 2 bananer, en god spsk. kokosolie, ca. 1 spsk rørsukker, 1 nip salt + mælk og mel […]

DSC_5908

Second breakfast

Carla er frisk og i børnehave igen og der er helt underligt stille herhjemme og god tid til en (omend noget sen) second breakfast. Sidst jeg bagte rugbrød, havde jeg en rest kogt bulgur, som jeg forsøgsvist rørte i dejen. Det blev rigtig godt og gav brødet lidt mere “moshiness”, så da jeg skulle røre […]

DSC_5798

Power-morgenmad med solskin

  Barselsmorgenmad skal være god og nærende. Og jeg er heldig at få den serveret :) Og i dag var der tilmed solstrejf på. Jeg skal nok komme tilbage til spørgsmålene i de seneste indlæg, når der er tid til det. Men vi har stadig hænderne fulde med en sløj Carla som har tårnhøj feber […]

DSC_4718

Opskriften på franskbrødet

Hermed som lovet, opskriften på franskbrødet. 0,5 dl surdej (jeg har bare brugt min surdej med rugmel, men jeg tror også at jeg skal have startet en “lys” surdej) 10 g gær Ca 4 dl vand 1 lille spsk groft salt 1 spsk. sirup Ca 500 g sigtet speltmel (jeg har brugt Urtekrams) Blå birkes […]

DSC_4776

Arme riddere

Jeg kunne ikke lade være med at bage endnu et franskbrød her til morgen. Så resterne af brødet fra i går kunne jo passende blive til arme riddere, inspireret af Emily. Jeg har ikke lavet arme riddere før (måske fordi vi meget sjældent har franskbrød) og jeg tror faktisk heller aldrig at jeg har smagt […]

DSC_4728

Hjemmebagt franskbrød

  Carla og jeg holder fridag i dag. Det gav os alle tre lidt ekstra tid til morgenhygge med nybagt brød. Så jeg havde rørt dej til franskbrød i går aftes og ladet det hæve natten over i køleskabet, så det var klar til at komme i ovnen så snart vi slog øjnene op. Det […]

DSC_4687

Bananbrød (eller kage?)

Egentlig arbejder vi på at få sukkeret ud af hverdagene herhjemme. Eller i hvert det meste af det… Men i min “fremskredne tilstand”, med regnen silende ned og en langvarig forkølelse, som efter alt at dømme har udviklet sig til en bihulebetændelse (av! ikke just ønskescenariet at gå i fødsel med en kronisk dunkende knold) […]

DSC_4578_a

Müslibarer

Hjemmelavede müslibarer a la The Food Club (once again). Så fik jeg prøvet de fristende müslibarer med lakrids og hvid chokolade. Jeg tog udgangspunkt i Dittes opskrift, men havde ingen gojibær, så jeg brugte frysetørrede hindbær i stedte for og tilsatte også lidt græskarkerner og sesamfrø, for at skrue lidt op for helse-feelingen. Resultatet smagte super lækkert, men […]

DSC_4379

Iskaffe fra The Food Club

Iskaffe med lakrids efter opskrift på The Food Club. Hvis I ikke allerede har besøgt “klubben” er den helt sikkert et besøg værd. Bloggen bliver skrevet af danske Ditte, som er bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring, så hun ved hvad hun har med at gøre og frister med inspirerende opskrifter […]

DSC_3493

Rugbrødsmuffins

Jeg har fået gang i min surdej og jeg er allerede hooked! Opskriften er til to rugbrød, men da vi (endnu) kun har én rugbrødsform og brødene skal bage i hele 70 minutter, kom jeg på at bage halvdelen af dejen i muffinsforme. Jeg tilsatte hakkede figner og lidt ekstra sirup til dejen, dryssede med […]

DSC_2985

Godt nytår!

Bare lige et hurtigt indlæg herfra, inden vi skal have de sidste nytårsforberedelser på plads. N har ligget syg i går, så vi har været usikre på, om vi skulle ændre vores nytårsplaner og bare hygge hjemme os tre. Men det går heldigvis bedre i dag og vi har gjort hvad vi kunne for at […]

DSC_2644

Hvid konfekt

Jeg trænger efterhånden til også at blogge om lidt andet end konkurrencer… Konfekt for eksempel ;) Her er mine seneste to favoritter: Kaffe-Baileys snebolde bestående af marcipan æltet med alt det espresso og Bailey det kan suge (sådan noget kan der godt gå lidt sport i for en afholdende gravid ;) Trillet til kugler, dyppet […]

DSC_2542

1/2-års kransen

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, er jeg i denne måned med i Bag om redaktionen i Vores Børn, hvor jeg fortæller om en af vores juletraditioner. En af vores decembertraditioner er denne basse af en krans med fyld af marcipan, revet æbler og kanel, som jeg hvert år bager til Carlas “1/2-årsfødselsdag”. […]

DSC_2417a

Mere choko – tak!

Tine spurgte mig, hvordan det gik med mit karamelkogeri, som jeg nævnte kort her. Og ærligt talt, det gik desværre ikke ret godt… Altså karamelmassen smagte helt vildt godt, men den ville slet ikke stivne, ikke engang efter en nat i køleskabet. (Tænker at den måske ikke har kogt længe nok? Jeg havde ellers allerede adskillede […]

DSC_2364

6. december – Lakrids by Johan Bülow

I dag er der lidt godt til hele familien i julekalenderen, nemlig et bagekit fra Lakrids by Johan Bülow. Kittet indeholder en dåse rålakrids, en dåse lakrids No. 4 + opskriftskort med spændende nye måder at bruge lakrids på. Carla og jeg testede småkagerne i går formiddags mens sneen dryssede ned udenfor. Det var ren […]

DSC_2161

Grydebrød med valnødder og figner

Et meget vellykket grydebrød bagt af: 3 dl vand 1 dl kærnemælk 10 g økogær 1 (lille) spsk. salt 1 spsk. honning 75 g groft hakkede valnøddekerner En håndfuld grofthakkede tørrede figner 150 g hvedemel 200 g groft rugmel Rør ingredienserne sammen til en tung, klistret dej og lad den hæve natten over tildækket med […]

DSC_2211

Konfekt

I går blev der traditionen tro produceret julekonfekt med pigerne fra studietiden. Vi opgraderede med små papirsforme, lakridspulver og guldglimmer og jeg synes at resultatet blev helt prof og meget fristende ;) Jeg er ret sikker på, at vi når at løbe tør inden jul, men jeg kan faktisk næsten heller ikke vente med at […]

DSC_0322

Æbleskiver

Måske en smule tidligt, med jeg havde lyst til efterårshygge med vafler og siden at vi endnu ikke har et vaffeljern i huset, blev det istedet til hjemmelavede æbleskiver. Æbleskivepanden købte vi sidste år og når man først har prøvet at lave dem selv, kan man ikke gå tilbage til pose-udgaven. Jeg brugte opskriften her […]

DSC_0143

Choko-chok!

  Efter at Carla havde været ved lægen i fredags, ønskede hun sig en Karius og Baktus-bog og at vi skulle bage tre(!) chokolademuffins, fordi dukke-Marie havde fødselsdag :) Jeg syntes at det var fine sygedagsaktiviteter og ikke mindst en fin undskyldning for at prøve Emilys meget fristende chocolate-cupcakes. Vi læste Karius og Baktus igen og igen […]

DSC_0097

Mere grydebrød

Dagens grydebrød. Carla har været syg hele ugen. Det gik ikke fremad, -tværtimod steg feberen, hun blev mere og mere mat og hev mere og mere efter vejret. Så igår kom hun på pencillin mod lungebetændelse og det ser heldigvis ud til at hjælpe ret hurtigt. I dag har der været energi til både dans […]

DSC_0019

Æblemarmelade og boller med græskarkerner

Carla er nede med forkølelse, -igen! Den forkølelse kører efterhånden i loop herhjemme og jeg er mere eller mindre bagud med alt (inkl. at besvare kommentarer og mails). Alligevel kan jeg ikke lade være med at hygge, når der er sygedag (og heller ikke med at blogge åbenbart, hmm…). Så i dag lavede jeg æble-pæremarmelade og […]

DSC9081

Cannelloni

Pyha, jeg skal lige love for, at den “harmløse forkølelse” (som jeg troede, at jeg kunne vippe af med en skål suppe og et bredt udvalg af halspastiller) har sat sig igennem og sat mig helt på standby. Nu forstår jeg bedre, hvorfor Carla var så længe om at komme over den, da hun havde den […]

DSC_0864

Gulerodsboller

Jeg er ude i noget eksperimenteren med brød og boller for tiden og er kommet frem til nogle gulerodsboller, som jeg er blevet glad for. 2 dl vand 1 dl A38, tykmælk eller lignende Saften fra en appelsin (eller alternativt en dl appelsinjuice) 1/2 pakke økologisk gær 1 æg 1 tsk. salt 1 spsk. akacie […]

DSC8200

Endelig æblekage

Man kan da heller ikke sige futter og strik, uden at det begynder at rive og ruske og lyne og tordne. Men altså, når nu sommeren alligevel ikke ved hvad den vil i år, så synes jeg at det er ret hyggeligt med sensommer og efterårstemning. Vi har været en tur i skoven i formiddag, […]

DSC8160

Æbler og friskpresset juice

Jeg har glædet mig rigtig meget til danske æbler og nu kan vi endda plukke dem lige udenfor vores dør.  I går plukkede vi den første skålfuld æbler og en god del af dem blev til endnu en omgang yndlingsjuice (æble/appelsin/gulerod/ingefær). Jeg er SÅ glad for den juicer og bruger den faktisk dagligt. Jeg havde […]

DSC8031

Grydebrød med rugmel

Jeg har bagt Camilla Plums populære og supernemme grydebrød siden Carla var baby (hvor de var et hit i mødregruppen :). Men det var først for nyligt, at jeg blev inspireret hos Øglemor til, at lave en grovere udgave med rugmel. Jeg lavede dejen lidt på slum, men brugte ca. 3 dl. vand, 1 dl. A38, en spsk. salt, […]

DSC8020

Kaffeis

På utrolig vis har ismaskinen været glemt lidt i vores sommerferie, men her på det sidste har den været fremme et par gange. Jeg har eksperimenteret med mangois og bananis, men den nye storfavorit er denne kaffeis. Den smager så godt, at det er svært at lade iscremen være, mens den kører i maskinen :) […]

DSC8004

Hjemmelavet junk

Der er blevet lavet fristende burgere, pommes frites og langtidbagte tomater i lange baner ude i blogland på det seneste (se bare her, her, her og her) og det er jo ikke til at stå tilbage for! Så aftensmaden idag har stået hjemmelavet “junk”. Camilla Plums´ke burgerboller, pommes frites, langtidsbagte tomater og den ondeste aïoli […]

DSC7674

Juice

Vi har holdt sommerferie og det endte med, at bloggen også fik lidt ferie. Men nu går den ikke længere! Vi må på den igen, – bloggen og jeg ;) Carla er startet i børnehave og hverdagen begynder at indfinde sig. Jeg har fået en juicer af mine forældre. Testede den med en gulerod/rød grapefrugt/ingefær/æble. […]

DSC7445

Sommer-sandwiches

Der er gået mad-blog i den, – I know… Det er åbenbart hvad jeg lige formår, at få fotograferet for tiden. Dagens nemme ret har stået på sommer-sandwiches med tunsalat og æggesalat, og blev nydt i solskin på altanen. Sandwichene vil også egne sig rigtig godt til at tage med ud i det blå, så derfor […]

DSC7278

Pluk selv

Vi har rippet jordbærplanterne på altanen, så i eftermiddags tog vi på pluk selv og fik fyldt lageret op. Pyh, hvor var det lummert og pyh, hvor guffede vi mange bær mens vi plukkede ;) Carla synes at vi skal lave marmelade af dem, så det må vi have gjort en af dagene. Landmanden mente, […]

DSC7261

Næsten ferie

A38 med müsli, frugt og jordbær af egen høst fra altanen (fuglene har ikke opdaget dem i år :). Boller på slum med Farmors hjemmelavede rabarbermarmelade, som har den smukkeste farve. Det er næsten ferie og Carla og jeg har tyvstartet med frokost på café og et nyt puslespil til samlingen. Lige om lidt skal […]

DSC6582

Frygtelig farlig hobby

…det der ismageri! Der er altid en ny variant at afprøve. Idag Oreosis. Jeg brugte opskriften på vanilieis herfra og tilsatte hakkede Oreos, da isen havde kørt et stykke tid i maskinen. Ikke den mest æstetiske anretning, men isen smeltede frygtelig hurtigt og kunne måske godt havde brugt 10 minutter mere i ismaskinen (men idag skulle […]

DSC6404

Watermelon shake

Selvom regnen vælter ned udenfor, kan man godt lave lidt sommerstemning indenfor. Vandmelonshake af vandmelon, jordbær og isterninger (eller bare frosne jordbær) + evt. en smule koncentreret jordbær- eller hyldblomstsaft. Jeg kan nu godt lide forårsregnen. Dens trommen på taget og vinduerne, det dæmpede lys, sprøde, regnvåde trækroner udenfor og fuglenes særlige “regnvejrs-kvidren” når regnen […]

DSC6375

Jordbærsalat

En gammel sommeryndlings som jeg helt havde glemt. Spinat med jordbær og ristede mandler, og en dressing af honning, balsamico og citronsaft. Den smager så godt, at man bliver ved med at sidde og hapse til der ikke er flere jordbær og mandler tilbage. En virkelig god måde at få spist en masse spinat på […]

DSC6326

Jordbæris a la Paradis

200 g friske jordbær 90 g sukker 1 pasturiseret æggeblomme 1 spsk. citronsaft 225 ml. sødmælk 100 ml. piskefløde Purér jordbærene og bland med sukker, æggeblomme, citronsaft og sødmælk. Vend med pisket fløde og kør 35-45 min i ismaskinen. Server i solskin med friske jordbær. Umm! Ps. Portionen er (alt) for lille til 7 personer […]

DSC5575

Dagens dessert

Koldskål med jordbær. En sundere udgave end med kammerjunkere (selv om det nu også er ret godt :)

DSC5450

Slaskeboller med emmer og spelt

Som jeg skrev i går, har jeg eksperimenteret lidt med slaskebollerne, for at få lidt mere smag og fylde i dem. Jeg synes at denne udgave bliver rigtig lækre. De bliver i hvert fald revet væk herhjemme ;) 2 dl A38 eller ligende 3 dl lunkent vand 10 g økologisk gær 1 (lille) spsk. salt […]

DSC5241

Blåbærmuffins

Muffins med weekendens blåbærrester og hvid chokolade. En super lækker combo! Opskriften fandt jeg her.

morgenmadmminder

Æblekompot

Jeg er blevet spurgt efter opskriften på æblekompot, som jeg tidligere har haft vist på Babykuller… Perfekt til de mange haveæbler lige nu og en rigtig god start på dagen ovenpå havregrød med kanelsukker. ½ kg æbler (evt. også lidt pære) skåret i tern ½ liter vand 90 g sukker + evt. lidt vanilie Giv lagen et […]

Mango1

Godmorgen

Mango, crossaint med hjemmelavet blommemarmelade og blomster fra altanen. Snart er mine single-mum dage forbi. Det bliver nu også dejligt :)

crossaint

Second breakfast – Crossainter

Second breakfast er et koncept, som min kæreste og jeg supportede flittigt, da vi sad og arbejde på hvert vores speciale i vores gamle taglejlighed. Jeg kan klart anbefale konceptet (altså second breakfast), ikke mindst med hjemmebagte crossainter :) Det smarte (og farlige!) er, at crossainterne kan fryses ned inden de bages, så man altid har nemme nybagte crossainter […]