Rumtosset på Utzon Center

Sommerferien føles allerede langt væk, men jeg vil alligevel dele et par af vores højdepunkter. Vi rundede vores sommerferie af med at besøge udstillingen Rumtosset på Utzon Center, hvor seks arkitekter og designere har bidraget med rumlige installationer i børnehøjde. Udstillingen inviterer både børn og voksne til at udforske rum, skala, sanser, fantasi og kreativitet  – og den er virkelig et besøg værd!
For mit eget vedkommende blev jeg så inspireret af udstillingen, at jeg fik pustet liv i min evige ulmende lyst til at genoptage bloggeriet. 

Rumkikkerten (JAJA Arkitekter) er solidt placeret i muslingeskaller på en baggrund af strand og hav. Men i dens kalejdoskopiske indre interagerer man som beskuer uundgåeligt med installationen i et magisk uendeligt rum. 

Rumkikkerten refererer til Rubjerg Knude fyr, hvor arkitekterne bag installationen tidligere har lavet en spejlinstallation.

Skalabyen (COBE Arkitekter) inviterer børn til at opleve skala på deres egen krop. Man kan føle sig lille-bitte i det kæmpe store hus med den kæmpe store gryde (som er så stor, at Carla kunne sidde oppe i den), den kæmpestore skammel og de kæmpe store futsko.

Og man kan føle sig kæmpe stor i forhold til de små huse i dukkehusstørrelse.

Arkitekturmodel af Børnehuset Frederiksvej (COBE Arkitekter) giver en forståelse for begrebet skala.

Himmelhuset (af Reiulf Ramstad Arkitekter) vokser sig op i en sky af rispapirslamper. Kravler man op i toppen, kan man få et kig ud over Aalborg Havnefront gennem de højtsiddende vinduer oppe under loftet. Heroppe er der også en hemmelig hyggekrog med puder, hvor man kan tage en lille pause.

Lego Minecraft workshoppen er en fast del på Utzon Center. Her kan man bygge og beundre imponerende, arkitektoniske mesterværker i Lego. Der er også mulighed for at scanne sin fysiske Legomodel og opleve den i VR i en Minecraft verden.
Carla og Vigga elsker at bygge både i Lego og i Minecraft, så den del af udstillingen kan de fordybe sig i længe.

I Legelandskabet (tegnestuen ADEPT) er der mulighed for at udfordre kroppen og mærke tyngdekraften, når man klatrer op og rutsjer ned.

ADEPT er også tegnestuen bag det super vellykkede rekreative område Vestre Fjordpark i Aalborg. 

Carla, Vigga og far tegnede drømmehuse ind på et fotografi af Island. I havet tilføjede Carla en klimakærlig besked:

I Rummaskinen (YOKE) kan man eksperimentere med at skabe midlertidige rum via lys i mørket. Samtlige lyskegler i rummet kan styres via mixer-pulten. En virkelig fed oplevelse.

Jeg vil virkelig anbefale både små og store, kreative legebørn at besøge og opleve Rumtosset udstillingen. Vi brugte en hel eftermiddag på der og kommer helt sikkert til at kigge forbi igen. Udstillingen løber til og med d. 23. februar 2020.
Hvis man melder sig melder sig ind i Klub Kunsten (en slags årskort), kan man tage en ledsager eller to børn med gratis. Medlemskabet gælder også til Kunsten, hvor vi er store fans af deres familie Kunst-Lab, så der er virkelig mange krea-, kunst- og kulturelle oplevelser for hele familien i sådan et medlemskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *