Økologisk høstmarkedVi har haft den dejligste weekend med masser af frisk luft og sensommersol. Lørdag tog vi færgen til Egholm og på vejen hjem var vi forbi Aalborgs nyrenoverede friluftsbad, Vestre Fjordpark, som er blevet virkelig vellykket.
Søndag kørte vi til Suldrup hvor vi besøgte Brunholm til Økologisk høstmarked. Det var sådan et fint arrangement med salg af masser af forskellige økologiske lækkerier samt nyudklækkede kyllinger, kaniner og glade høns, grise og får på græs.


Da vi kom ind på gårdspladsen blev vi først mødt af et lille marked med forskellige økologiske grøntsager og da vi senere kom op på marken bag gården så vi, hvordan landmanden stod og gravede de friske grønkål op, efterhånden som de blev solgt nede på gårdspladsen. Det var sådan en fin detalje at få med. Her kunne man virkelig kan tale om fra-jord-til-bord. Vi fik en lille snak med landmanden, der fortlate, hvordan man med en grønkålsplante i haven, kan høste frisk grønkål hele efteråret og vinteren og helt ind i begyndelsen af foråret. Han fortalte også om, hvordan de selv havde spist grønkål til de næsten ikke orkede mere hele sidste vinter, ligesom han gav os gode ideer til, hvordan man kan tilberede den i salater.

Vi spiste god frokost på gården med økologisk flæskesteg og lækre salater, økologiske grilpølser og afsluttede med økologiske gammeldags isvafler. Carla og Vigga fik tilmed klemt en bålpandekage ned.


Carla og Vigga var meget optagede af kyllingerne og de prøvede at male deres egen mel og havregryn, ligesom de fik brændt krudt af og fik halm i gummistøvlerne på halmlegepladsen.

Vi kom hjem med fyldte maver og to flotte hjemmelavede skærebrætter samt en kæmpe grønkålsplante, som nu har fået en plads i hjørnet af vores jordbærhøjbed. Jeg glæder mig over at kunne gå ud i haven og høste til efterårets kålsalater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *