Legetøj

Lidt om legetøj

mandag 3. december 2012

Carla har fået foræret nyt legetøj fra Sylvanian Families. Mine forældre har en større samling Sylvanian Family stående fra min barndom, og det er Carla meget optaget af når vi er på besøg hos dem. Jeg synes at det er sådan noget hyggeligt legetøj, så jeg har tit været fristet af at låne det med hjem. Men nu har Carla sin egen bil herhjemme og sættet har både været med på legetøjsdag i børnehaven og på weekend hos farmor og farfar.
Vi køber egentlig ikke så meget legetøj (eller det er måske lidt i perioder) og nogen gange kan jeg godt tænke, om vi husker at finde legetøj til Carla som matcher hende alder og udvikling. Men jeg synes at Sylvanian Families rammer rigtig godt lige nu, hvor hun er meget optaget af rollelege og gerne vil lege mor-far-og-børn. Og så har jeg det ret godt med det “uskyldige” dyreunivers lidt endnu. Barbie og diverse skønhedsidealer kan tids nok komme.

Jeg bliver af og til spurgt om forslag til gaveideer til børn, og på det seneste har jeg tænkt, at det kunne være interessant at bruge bloggen til inspirere til gode lege og godt legetøj til de forskellige aldersgrupper. For eksempel elsker Vigga rasleæg og at flå magasiner i tusind stykker ;) – Og hun er 9 måneder i morgen. Har I lyst til at fortælle om, hvad der hitter hos jer?

Sættet er en sponsorgave. Billeder, indhold og meninger er mine egne.

Måske kan du også lide disse

30 kommentarer

  • Reply Stinne mandag 3. december 2012 at 23:18

    Vores legekøkken hitter stort ved vores Fie på 13 måneder, og det har det gjort siden hun kunne rejse sig op ved ting :) Hendes leg bliver ved med at udvikle sig, og det er så skønt at iagttage hende. Indimellem sker det også at man bliver budt på kaffe ;)
    Hos Frederik på knapt 3 år er det bilerne fra Cars, dem har han været fascineret af et års tid nu. Ellers er det racerbaner og modellervoks.

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:06

      Åh ja, legekøkkener :) Vigga har været draget af legekøkkenet lige siden hun kunne mave sig hen til det og så lå hun og strakte sin ene arm alt vhad hun kunne for at komme til at åbne og lukke lågen. Hun rejser hun sig også op ved det og vi skal have den monteret fast til væggen for at hun ikke vælter med det. Tænk at hun vil kunne byde på kaffe allerede om 4 måneder, hvis hun er lige så hurtigt ue som din Fie. Så kan Carla få lidt hjælp i cafeen ;)

  • Reply Anne tirsdag 4. december 2012 at 01:22

    Jamen så benytter jeg da chancen for at spørge, hvor starter de?? Altså begynderlegetøjet? Tænker lille A lige så godt kan ønske sig nu her til jul, men er i tvivl om hvad. Rangler? Hvad ellers??

    Kh

    • Reply Fru Schou tirsdag 4. december 2012 at 20:46

      Anne, I skal have fat i Sophie the Giraffe:-) Den er genial. Og den er rangle som ligner et armbånd med store trækugler i forskellige farver, du kan få den hos Barnlil i smallegade:-)

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:10

      Først er det noget med at daske, så fine ting du kan hænge op, som lille A kan øve sig i at daske ud efter. Og ting han kan ligge og kigge på. Fx. et spejl, så han kan komme om på mave og træne ryggen ;) Og når han begynder at kunne gribe om ting er det godt med nogle små fine rangler. Det var vist lige hvad jeg kunne komme på :)

    • Reply Anne onsdag 5. december 2012 at 09:07

      Tak for inspiration søde piger. Kan se at jeg heldigvis ikke er på helt bar bund i forhold til hans ønskeliste, giraffen stod der i forvejen.
      Kunne også se dine ideer længere nede Mette :)

    • Reply Anonymous mandag 10. december 2012 at 13:00

      En virkelig lett rangle, slik at de kan holde den selv ganske tidlig er fint. Vi var riktig glade for en som var formet som en sirkel med en liten bjelle i, købt på loppemarked for en 5’er. Likte også giraffen, men det var litt senere. Synes fortsatt den er fin å tygge på og er nå 12 mnd.

  • Reply Trine Lykke tirsdag 4. december 2012 at 03:53

    Her er lego duplo og bøger det store hit, hun bliver 2 om en uge. Vi har købet et legekøkken til hende i fødselsdagsgave, og tror nok det skal blive et kæmpe hit. Ellers er det hendes babyborn som får opmærksomheden med kærtegn og bleskift.

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:15

      Åh ja, LEGO! Det kan virkelig få hele familien ned på gulvet og bygge hos os :) Og det har været ret sjovt at se, hvordan Vigga, fra hun var kun få måneder gammel, har været helt opslugt når hun lå på gulvet og betragtede Carla lege med duplo. Nu nøjes hun ikke længere med at kigge, men erobrer gerne Carlas bygningsværker, så snart hun kan se sit snit til det ;)

  • Reply Marina tirsdag 4. december 2012 at 04:47

    Vores dren er snart fem måneder, og han er også ret glad for sit rasleæg, men eller er ting, der knitrer, og rangler, der rasler, og som han kan løfte selv, ret så populære…

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:18

      Ja, ting der rasler og knitre er også et hit her. Vigga holdt sig underhold gennem hele sin fars ph.d-forsvar med en pakke kleenex, som knitrede dejligt og da hun opdagede, at hun kunne rykke papiret i stykker, var hun fuldstændig betaget af det :)

  • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 07:45

    Wauv hvor ser det hyggeligt ud! Kender slet ikke Sylvanian Families, men det bliver da helt klart sådan noget jeg køber til mine børn, når jeg engang når så langt…

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:21

      Ja, de er rigtig hyggelige :)

  • Reply Tilde tirsdag 4. december 2012 at 08:59

    Jeg eeeeeelsker skovens dyr!! dt hed de da vi var små og min søster og jeg havde en samling blandet med lidt dukkehus møbler og ting som nu står ved morfar og gør stor lykke. Også for mig og min søster!!

    Min søn på 3 mdr har sådan et spejl der ka stå selv, det er ligesom inde i en pude, så ka han ligge på maven og kigge på det og han er helt vild med det og fører laaaange samtaler med sig selv haha, det ret sødt. Ellers er han glad for en rangle med en cirkel krop som han ka gribe om og en skwish-agtig træsag som jeg også hænger op.

    Glædelig december :)

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:46

      Sådan et spejl har vi også købt til Vigga, men jeg tror at vi var lidt for sent ude med det. Den skwish-rangle havde vi også til Carla, men den er desværre forsvundet. Tror ellers at den havde været godt til Vigga nu.

  • Reply Anita tirsdag 4. december 2012 at 09:41

    Jeg synes, det er en rigtig god idé med erfaringsudveksling omkring legetøj i de forskellige aldre. Som førstegangsmor har jeg også været på bar bund mange gange og præcis som du været i tvivl, om man formår at følge med barnets udvikling. Og er tit helt blank når jeg skal købe gaver til børn, der er ældre end min datter på lidt over 2 år! :-) For hendes vedkommende er det klart dukker og rollelege med dem, som er det største hit. Ellers legekøkken, modellervoks, trehjulet cykel, bøger, musikinstrumenter og diverse lege-/udviklingsapp’s på Ipad…

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:23

      Tak for gode indput. Fedt at I har lyst til at dele :)

  • Reply Kristine tirsdag 4. december 2012 at 09:56

    Fantastisk timing med dette indlæg. Jeg står nemlig lige og mangler inspiration til min lille Storms juleønskeseddel. Som førstegangsmor er jeg lidt på bar bund, så hvad vil mon være et hit det næste års tid for en lille dreng, der er 2 måneder nu?

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:29

      Det er jeg rigtig glad for at høre :) Mine umiddelbare ideer til det første år er fine rangler, spejl til at ligge på gulvet ved, sansegynge, gåvogn, gyngehest, bObles-sager, wheelybug. Ja, det blev vist lige alle klassikerne :) Lige nu er Vigga også glad for xylofoner, at trille med bold, stabletårn, putte ting i kasser og ja, LEGO ;)

  • Reply manjalytz tirsdag 4. december 2012 at 10:20

    Årh, jeg kan huske, at jeg elskede Sylvanian Families, da jeg selv var lille <3 Og da lille C så indlægget her til morgen, var det første hun sagde "lapin"! Hun er vild med kaniner, så jeg tror lige, du har hjulpet mig med en julegaveide :D

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:30

      Hvor godt :) Det er jeg glad for at høre :)

  • Reply Fru Schou tirsdag 4. december 2012 at 20:45

    Smukke billeder Mette:-)
    Jeg har tit skrevet om legetøj på bloggen, da jeg synes det er et område hvor man kan være pænt meget på bar bund som førstegangsforældrer!
    Og især i alderen 9-15 måneder synes jeg det var svært at finde noget godt og spændende legetøj!
    Det var vist mest bøger med tykke sider, puttekasser, bolde og rasleæg! (og også temmelig mange ødelagte magasiner hos os)
    Nu hvor S er lidt over 2 år, er det biler, biler, biler og lego!! Og så småt lidt Brio togbane. Og så ELSKER han at få læst højt, vi læser Totte bøger, Willi bøger, Peter Pedal, Alfons Åberg og sangbøger:-)

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:35

      Tak Nina :) Og tak for de mange rigtig gode indput. Lige nu bruger Vigga også allermest tid på at kravle rund og piller ved alt det hun ikke må. Fx. åbne skufferne i puslebordet og hiver tøj ud over hele gulvet, hive tøj ned fra tørrestativet hurtigere end jeg an nå at hænge det op, og i det hele taget bare hive ting ud af reoler. Kunne være rart med noget legetøj, som kunne aflede hende lidt ind i mellem ;)
      Brio togbane har vi også leget rigtig meget med med Carla. Det synes jeg også selv er lidt fedt ;)

  • Reply Fru Forstad tirsdag 4. december 2012 at 20:56

    Svesken hos mig er knap 2,5 år. Hun er god til at bygge med duplo, tegne og hjælpe sin boremaskine og hammer. Hun lige fået en dukkeklapvogn som er det ultimative hit.

    FruF

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:37

      Ja, ting som man kan trille rundt med er vist altid et hit. Vigga er ind imellem kommet afsted med at gå med Carlas dukkevogn, dog gående på knæene ;) Hun er så stolt og det ser så sødt ud :)

  • Reply Lotte tirsdag 4. december 2012 at 22:09

    Til ham på 4 er det Lego City og så Bruder maskiner (traktor, mejetærkser, ballepresser, etc)…og til hende på 2½ er det dukkevogn med dukke, ikea køkken, brio tog og duplo (især bondegård og dyr) og en træbus, hvor man kan løfte taget af og sætte 12 træpassagere ind og ud – det lugter meget af rolleleg, det meste hun foretager sig…og så udklædning!

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:44

      Åh ja, udklædning, det er også et hit her. Men landbrugsmaskinerne har vi slet ikke været omkring endnu ;) Bussen lyder ret hyggelig :)

  • Reply Vevika tirsdag 4. december 2012 at 22:18

    Vores Villum på halvandet er rigtig glad for legekøkkenet. Han kan få utrolig meget tid til at gå dér, gå frem og tilbage mellem sofabord og køkken med service, mad osv. Han er også rigtig glad for instrumenter og til jul får han en bondegård og dyr. Han er god til at koncentrere sig om en leg, hvor han kan lave de samme gentagelser igen og igen. Duplo har han virkelig meget af, men han endnu ikke helt færdigheder til at bygge. Same goes for Brio togbane.

    Johannes på 4,5 er noget svære at købe gaver til. Han er rigtig glad for at spille (og se fjernsyn!) og er rigtig glad for iPad’en og hans Nintendo. På hans ønskeliste står der Lego City. Han er blevet rigtig godt til at lege en brugsanvisning og bygge og derefter lege rollespil. Eneste problem er lillebroren, som ødelægger og det er ikke altid sjovt at skulle lege sine lege ved spisebordet – eller andre steder hvor lillebror ikke kan nå.

    • Reply Mette tirsdag 4. december 2012 at 22:42

      Det med destruktive småsøskende der ikke kan holde fingerne fra LEGO kender vi også lidt for godt. Carla er også glad for iPad’en i perioder og ønsker sig også Nintendo til jul. Lego City kender jeg slet ikke?

  • Reply Pernille onsdag 5. december 2012 at 12:06

    Jeg kan tilføje “Klodsmajor”, et sikkert hit hos den 5-årige, stadig ok for den 8-årige og klodserne er dejlige at tygge på for en 9 mrds bebs. En gynge nydes også af alle tre og skulle Carla være heldig at få en nintendo kan Pixeline spillene anbefales. De kan desuden lånes på biblo, så man kan prøve dem inden de købes.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.