Hokaidosuppe

Vi har fået et par lækre nye knive fra Rosendahl. De fik deres ilddåb med et hokaidogræskar som vist er lidt af en udfordring for selv den skarpeste kniv, men det er i hvert fald en fornøjelselse med nye skarpe knive i køkkenet.

Jeg har fået et par forespørgsler på den opskrift på hokaidosuppe, som jeg lagde på bloggen sidste efterår. Sagen er den, at den er forsvundet… Og når jeg tænker efter tror jeg faktisk, at jeg “kom til” at slette indlægget, fordi jeg ikke var helt tilfreds med kvaliteten af billederne (ups). Egentligt lidt ærgerligt, for så vidt jeg husker smagte suppen ret godt. Gad vide om der er nogen, som har brugt opskriften og har printet den ud eller gemt den? Ellers er der helt sikker mange andre gode udgaver rundt omkring i bloglandet og jeg har også forsøgt mig frem med at lave suppen igen. Brugte følgende ingredienser og fik et ganske velsmagende resultat ud af det :)

1 hokaidogræskar
3-4 gulerødder
Evt. et par kartofler og/eller porrer
2 løg
Et par fed hvidløg
Et par cm. ingefær
Chili
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
3-4 æbler med skræl (gerne lidt syrlige som Ingrid Marie eller madæbler)
Saften fra en appelsin
En god skvat fløde

Græskaret rengøres grundigt, frigøres for kerner og skæres i små stykker (med skræl). De øvrige grøntsager skrælles og det hele svitses godt i olivenolie i en stor gryde. Dækkes af vand og boullion + æbler tilsættes. Når alle grøntsagerne er møre blendes suppen og ekstra vand tilsættes evt. efter behov. Suppen rundes af med fløde og appelsinsaft og serveres med en klat creme fraise, et drys ristede græskarkerner, sprød parmaskinke og godt brød.

Jeg husker ikke præcis mængderne, da jeg lavede suppen lidt på gefühl, men egentlig tænker jeg også at suppen vil være lækker med de fleste rodfrugter, fx. også persillerod og søde kartofler, så kig i køleskabet og brug hvad der måtte være :)

Tjek evt. også Idas udgave. Hun bruger kokosmælk og sprødstegt chorizo. Lyder også ret lækkert :)

Comments
17 Responses to “Hokaidosuppe”
 1. Ann siger:

  Jeg lavede i hvert fald Hokaido-suppe efter din opskrift sidste år, prøver lige at se efter i morgen, om jeg stadigvæk har opskriften… den var i hvert fald god!!

 2. Fru Schou siger:

  Åh jeg vil også lave den suppe, jeg har jo smagt den hos Ida, og det er bare lækkert! Din udgave ser virkelig også skøn ud!
  Dejlige knive, jeg er også glad for mine:-)

  • Mette siger:

   Ja, hokaidosuppe er virkelig en lækker spise og jeg tror faktisk, at de fleste udgaver smager godt :) Og herhjemme er det generelt et hit med retter der kan tilberedes dobbelt op, så der er nem aftensmad dagen efter. Rester er vores livret ;)

   Og ja, lækkert med nye knive. Tror også at jeg må ønske mig brødkniven :)

 3. Frk. Svelmøe siger:

  Den har jeg ihvertfald gemt tror jeg. Lægger den bare ind her ik?

  1 hokaido græskar (med skræl, uden kerner)
  3 løg
  5 fed hvidløg
  4 store gulerødder
  1 hel rød chili
  1 spsk. hakket frisk ingefær
  1 stort madæble
  Vand
  Hønsebouillon
  Saften fra 2 appelsiner
  1 dl fløde
  Salt og peber

  Grøntsagerne skæres i mindre stykker og sauteres lidt af gangen. Dækkes lige nøjagtigt (eller knap) af vand, bouillon tilsættes og grøntsagerne koges møre. Suppen blendes glat med en stavblender. Appelsinsaft og fløde tilsættes og suppen smages til med salt og friskkværnet peber.

  Toppes med creme fraise, “poppede” græskarkerner ristet på panden i lidt smør og salt (ikke kernerne fra selve græskaret. Prøvede det, men de var meget hårde). Drys med frisk kværnet peber.

  Knus

 4. Anya PhiasRum siger:

  Elsker dine billeder.. Og græskar er bare efterår og Halloween!!:) se mine små flødebollespøgelser, hvis du har lyst til mere efterårshygge;) god weekend, kh. Anya

 5. Jeanett Kaare siger:

  Du skulle virkelig prøve Anne hjernøs udgave. Søg på Annemad og græskar suppe. Her bager man HELE græskaret! Lavede den i weekend og min mand var ved at slikke gryden. Det sker ALDRIG ved en grønsagssuppe!

  • Mette siger:

   Tak for tippet. Den må jeg tjekke ud. Det lyder i hvert fald til at din mand kune lide den ;) Og jeg vil give ham ret i at hokaidosuppe slår de fleste andre grøntsagssupper med flere længder :)

 6. herihytten siger:

  Hokaidosuppe styrer! Jeg har en grydefuld stående i køleskabet, lige til at varme op i dag. Tror den skal serveres med sprødristet bacon, og lidt finthakket squash og forårsløg.

 7. A + K = ♥ siger:

  Suppe er skønt, godt der er efterår! Må altså snart prøve lave græskarsuppe (:

  - Anne

 8. Oi, dette så godt ut! Må prøve oppskriften din aller snarest! Klem Bianca x

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Nu var det så, at da jeg ankom til købmanden var han der ikke. Så jeg ringede og spurgte hvornår han havde tænkt sig at komme. Det skulle så være 20 minutter senere. Så jeg gik op på Jægersborggade, hvor jeg også skulle have været ned til Pers Griseri og kigge, hvad han havde, og bestille en kamsteg til Jul. Selvfølgelig havde han valgt lige fredag som dagen, hvor han møder sent. For sent til mig, for jeg havde flere ærinder. Jeg skulle også i først i Aldi, og derefter Netto. Det jeg ikke fik i Netto måtte jeg så i en Netto mere for at få, og fik det. Hvad det var kommer der et indlæg om en anden gang, men for nu, vil jeg gå ud og lave Hokaidosuppe! […]Leave A Comment