Grydebrød med valnødder og figner

Et meget vellykket grydebrød bagt af:

3 dl vand
1 dl kærnemælk
10 g økogær
1 (lille) spsk. salt
1 spsk. honning
75 g groft hakkede valnøddekerner
En håndfuld grofthakkede tørrede figner
150 g hvedemel
200 g groft rugmel

Rør ingredienserne sammen til en tung, klistret dej og lad den hæve natten over tildækket med folie i køleskabet. Hæld dejen ud på et melet bord og fold den ind over sig selv et par gange, så den bliver en rund kugle. Lad den efterhæve en times tid eller gerne to. Forvarm ovn og støbejernsgryde til 250 grader. Drys gryden med lidt mel og læg dejen i den varme gryde. Bag den med låg i ca. 30 minutter og til sidst 5 minutter uden låg, hvis brødet stadig mangler lidt farve.

Mit fik ikke lov til at hæve så længe på køkkenbordet, ellers tror jeg at det havde fået flere lufthuller. Men det smagte fantastisk godt alligevel :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *