Brød Efterår mad Sweets

Æblemarmelade og boller med græskarkerner

tirsdag 4. oktober 2011

Carla er nede med forkølelse, –igen! Den forkølelse kører efterhånden i loop herhjemme og jeg er mere eller mindre bagud med alt. Alligevel kan jeg ikke lade være med at hygge, når der er sygedag.
I dag lavede jeg æble-pæremarmelade og græskarboller. Sådan lidt efterårstema, ik :) Hverken æblerne eller pærerne ville dog koge ud, så det blev nærmere en kompot, men det smagte stadig ret fantastisk.

Æblemarmelade 

Jeg brugte ca. 750 g æbler og pærer skrællet og skåret i små stykker, 300 g. øko rørsukker, en vaniliestang og en lillesmule vand. Jeg er sikker på, at det også kommer til at smage rigtig godt på havregrød eller yoghurt i morgen tidlig. Hvis man går bevidst efter en kompot, har jeg tidligere vist en opskrift på æblekompot.

Bollerne er en variation af mine gulerodsboller. Jeg synes, at jeg er nået frem til en ret god basisopskrift, som kan varieres på mange måder.

Græskarboller

  • 1 dl tykmælk
  • 3 dl lunkent vand
  • 20 g. øko gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 50 g. havregryn
  • 50 g. græskarkerner
  • 150 g kamutfuldkornsmel
  • ca. 300 g hvedemel

N har investeret i nyt kamera og jeg er meget begejstret (og misundelig…). Selv lyden er lækker, -man føler sig helt prof :) Billederne bliver efter min mening også væsentlig bedre (heldigt nok ;). Kan I se forskel?

Måske kan du også lide disse

8 kommentarer

  • Reply filibaba tirsdag 4. oktober 2011 at 16:16

    Mums, hvor ser det lækkert ud! Og billederne er bestemt gode – jeg er ny læser, så jeg kan ikke sige, om de er bedre, end de plejer at være. :)

  • Reply Anne tirsdag 4. oktober 2011 at 16:19

    Uhh har længe tænkt på din æblekompot. Har æbler liggende reserveret bare til den!! Lavede den sidste år med stor succes til kæresten nemlig :) Og så er den også bare smuk at have stående!!

    Hmm.. mht. billeder, altså. De er godt nok lækre, måske lidt lækrere end sædvanlig, men nu er du bare i forvejen god til motiver. Må man høre mere om hvilket kamera? Vi overvejer nemlig lidt en investering.

    Kh

  • Reply Cecilie tirsdag 4. oktober 2011 at 16:54

    Synes nu altid jeg ser lækre billeder herinde. Men måske man ser en lille forbedring :)

    Æblekompot, det skal prøves, jeg har så mange æbletræer, så samler desperat på lækkerier jeg kan omdanne dem til.

  • Reply Maja tirsdag 4. oktober 2011 at 21:07

    Hvorfor gør blog land mig altid sulten – det set lækkert ud ;)

  • Reply Tenna onsdag 5. oktober 2011 at 06:54

    Hvor ser det bare lækkert ud!
    Tillykke med det nye kamera, glæder mig til at se flere fotos;)

    Kh. Tenna

  • Reply Maria Svelmøe torsdag 6. oktober 2011 at 10:26

    Uh lækkert rustikt. Dejligt med gamle syltetøjsglas. De er fyldt med stemning.

  • Reply Mette lørdag 8. oktober 2011 at 19:54

    Filibaba – Tak :) Og velkommen til som ny læser :)

    Anne – ja, kompotten er både lækker og smuk og se på, – så længe det varer, for vores var ret hurtig væk ;)
    Kameraet er et Nikon D7000.

    Cecilie – Tak :) Ja, det er helt klart værd at prøve. Og det kan godt betale sig at lave en stor portion, for den får hurtigt ben at gå på.

    Maja – Ja, skulle ikke undre mig om blog-land er fedende ;)

    Tenna – Tak :) Glæder mig også til at poste flere :)

    Maria – Ja, de er rigtig hyggelige de glas.

  • Reply Sebrina og Nicolai tirsdag 11. oktober 2011 at 21:25

    Sikke en fin blog!

    Må helt sikkert snart prøve det med æblemarmelade :)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.