Ikke kategoriseret

Søndag morgen

søndag 20. februar 2011

Søndag morgen med boller, kaffe og juice. Det flotte spækkebræt har jeg fået i en gave af Heidi. Hendes mand har selv lavet det og vi er superglade for det! Lige hvad vi manglede på vores morgenbord.

Bollerne er en ny ynglingsopskrift fra det seneste BoligLiv. Lo´s slaskeboller hedder de, og alene navnet ligger ret godt i munden :) De er helt ualmindelig nemme:
25 g gær, 1 spsk. groft flagesalt, 0,5 l lunkent vand, 0,5 kg hvedemel (+ evt. lidt sukker eller honning) blandes til en meget våd dej og hæver natten over i køleskabet. Om morgenen klattes den elastiske dej på en bradepande med en stor ske. Bages ved 220 grader i 10 minutter, pensles med mælk, æg, eller kaffe, drysses evt. med flagesalt og bages yderligere 10 minutter til de er lette og lyder “hule”. Bollerne bliver lækre, saftige og seje og er også rigtig gode at riste, hvis de ikke spises nybagte.

Måske kan du også lide disse

17 kommentarer

  • Reply Anne søndag 20. februar 2011 at 20:45

    Åh Mette, du viser altid de lækreste weekend-morgen billeder. Mmmm..
    Og tror da nok lige de boller skal afprøves, de ser rigtig gode ud! :)

  • Reply Cecilie Astrid søndag 20. februar 2011 at 20:58

    Mmm må da straks i sving med at slaske boller sammen:O) Ser dejligt ud!

  • Reply vibeke søndag 20. februar 2011 at 22:49

    synes helt at duften af dem flyder ud af min computer. De ser super lækre ud.

  • Reply Heidi søndag 20. februar 2011 at 23:27

    Kære Mette
    Hvor ser bollerne lækre ud, det samme gør dine billeder, det gør de altid! Er det mon en hybenmarmelade du kan anbefale ?

  • Reply Losarinas mor mandag 21. februar 2011 at 07:09

    Det er sådan vi alle drømmer om, at en søndag morgen skal se ud :-)
    Og det er godt nok et lækkert bræt!

  • Reply Jo´s mandag 21. februar 2011 at 08:43

    Det ser så lækkert ud : ) Kh fra Jo

  • Reply Kreativista i Boligrum mandag 21. februar 2011 at 08:50

    Dejlige billeder med Liebe i baggrunden :-)

    Du tager simpelthen de mest fantastiske billeder..

  • Reply Malene mandag 21. februar 2011 at 17:00

    Ih altså, nu ønsker jeg mig de skærebrætter endnu mere ;)

  • Reply Christina mandag 21. februar 2011 at 19:57

    mm bollerne er vist værd at prøve.. Og lækkert bræt:-)

  • Reply Mette mandag 21. februar 2011 at 21:36

    Anne – ja, jeg har vist noget med weekendmorgener :)

    Cecilie Astrid – Ja, ikke ;)

    Vibeke – Det er jeg glad for at høre :)

    Heidi – Det er Farmors hjemmelavede hybenmarmelade. Og den kan helt klart anbefales ;)

    Losarinas mor – Ja, er det ikke bare flot?! Og jeg har endda fået to, i to forskellige træsorter (hvilke kan jeg selvfølgelig ikke huske nu…).

    Jo´s – Tak :)

    Kreativista – Tak for dejligt kompliment. Det gør mig rigtig glad :)

    Malene – Ja, ikke?! Jeg må indrømme at jeg også godt kunne ønske mig en lille samling af dem ;)

    Christina – Ja, du må prøve dem. De er meget lig grydebrødet, -bare som boller. Ja, lækkert bræt, ik?! Så heldig man kan være ;)

  • Reply Anne mandag 21. februar 2011 at 21:39

    Ej okay, måtte lige vende tilbage for at se det meget omtalte bræt. Havde vist kun øje for bollerne sidste gang. Men brættet ser også lækkert ud ;)

  • Reply Maiken mandag 21. februar 2011 at 21:39

    Koldthævede boller hitter klart her, så jeg skal helt sikkert også prøve Jo’s slaskebolle variant.

    Kender kun alt for godt at tiden flyver afsted, så jeg fik heller aldrig skrevet den mail til dig som planlagt. Hmm… Barsel er lige om hjørnet, så jeg er snart klar på kaffehygge. :o)

  • Reply Newyorkerbyheart tirsdag 22. februar 2011 at 21:27

    Hold nu op en lækker blog du har her :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  • Reply Cecilie fredag 25. februar 2011 at 14:23

    Hei, for en herlig blogg du har! Jeg testet faktisk slaskebollene i dag og de ble helt topp. Takk for supert baketips. God weekend! Cecilie

  • Reply Sarah Brink søndag 27. februar 2011 at 23:09

    Hejsa!!!
    Umm sikke et skønt morgenbord:-) Tror da også jeg skal afprøve de boller.
    Tag endelig et kig forbi min blog :-)

  • Reply Haust mandag 28. februar 2011 at 18:18

    Heilt herlege foto! Eg vart svolten! :)

    Ha ei god veke!

  • Reply Anonymous torsdag 24. marts 2011 at 19:30

    Hvordan laver du skummet til kaffen?:)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.